Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttären Charmin (EE JMVA Magicfox`s Barbera) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-04-18

Veneto-pentueen treffit

Pääsiäismaanantaina vietimme Myrrin lapsosten, Veneto-pentueen, toista pentutapaamista. Alun perin meidän piti tavata 3.4 (pentujen yksivuotis- synttärinä), mutta koska isäntäväki (me) olimme tuolloin koronassa ja sääkään ei olisi ulkoilmatapahtumaa suosinut, siirtyi tapaaminen Pääsiäismaanantaihin. Hyvä että siirtyi, keli oli hieno ja maastossakin pystyi jo touhuilemaan kun lumet nyt vauhdilla sulavat.

Paikalle saapui koko jengi lukuun ottamatta Morrista. Aloitimme päivän näyttelytreeneillä, joka sujuivat mukavasti. Osa oli jo tehnyt ilmoja virallisiin kehiin, hienoa! Tähän mennessä virallisesti ovat uransa startanneet vain Charmi ja Morris. Charmi hyvin vaihtelevalla menestyksellä (h-eri sa) ja Morris saaden Pääsiäislauantain Kouvolan näyttelystä eh:n. 

Kun kehäharjoitukset oli pidetty, siirryttiin noutokoulutukseen. Jarno kertoi harjoitteita mitä nuoren koiran kanssa on hyvä treenata. Charmi sai näyttää esimerkkiä ja hienosti se sujui! Ei häirinnyt sisarusten vieressä olo hallintaharjoitteita (sivulle tulo, paikalla olo, luoksetulo pillillä, lähihaun demonstrointi) eikä damin noutoa ja palautusta. Tämän jälkeen pääsi porukka treenaamaan sekä dameilla että variksella. Hienoa oli huomata miten riista koirille kelpasi! Osa oli harjoittelussa jo pidemmällä, mutta kaikilta noutaminen sujui mallikkaasti.

Viimeisenä koulutusosiona oli mejä. Ensin käytiin läpi teoriaa ja jäljen teon sekä jäljen suorittamisen perusteita. Tämän jälkeen kaikki pääsivät haistelemaan harjoitusjäljen. Jokaista jäljestys kiinnosti, osalla meno oli jo sen verran varmaan, että ei kun kokeisiin vaan. Pienellä harjoittelulla varmasti jokainen saavuttaa tuloksia, jos  ja toivottavasti kun tämän hienon lajin pariin lähtevät!

Kun muutama tunti oltiin koirien kanssa maastossa touhuttu, siirryttiin meille syömään lounasta ja kahvittelemaan. Kaiken kaikkiaan hieno päivä ja kiitokset jokaiselle mukana olleelle! Kesällä sitten tapaillaan kehissä ja toivottavasti myös mejämetsissä 😊 

Alla muutama kuva Venetolaisten tapaamisesta

Pentueen tytöt: Helmi, Hilma ja Charmi


Korppu palauttaa damia


Viskin näyttelyposeeraus


Helmi ja varis


Koko jengi 😊