Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-04-19

Pennut jo 2 viikkoa!

Nopeasti on aika pentulaatikon äärellä pentujen kehitystä seuraten kulunut. Viimeisten päiviten aikana silmät ovat alkeneet aueta ja kävelyaskeleita otetaan jo melko kantavin jaloin. Maito maistuu erinomaisesti ja Myrri huolehtii syötöt täysin suvereenisti. Menee laatikkoon kun aika on, käy pesämässä pennut, syöttää, pesee ja tulee sitten seurustelemaan muun lauman kanssa. Aivan täydellinen emo, ei voi muuta todeta! Pennut ovat melkoisia pullukoita, pienin pojista eilisessä punnituksessa oli jo lähes 1200 g ja suurimmat, tyttö ja poika, yli 1400  g! Maitoa on todellakin riittänyt ja lisäruoan antamista ei tarvitse vielä hetkeen aikaan suunnitella :)

Myrrillä on tilava "kaksio" jossa viettää aikaa pentujen kanssa. Siellä meistä toinen nukkuu myös yönsä, pentulaatikon viereisellä sohvalla. Myrri ja muu lauma ulkoilevat omalla pihalla yhdessä ja jo muutaman päivän ajan Myrri on halunnut tulla myös sisällä muun lauman seuraan, silloin kun pentujen hoitotoimet on suoritettu. Homma toimii erinomaisesti, kun meistä toinen on aina kotona valvomassa ja huolehtimassa laumasta ja pennuista! Lenkille Myrri ei vielä ole päässyt, vaikka haluja siihen on alkanut ilmetä. Ensi viikolla tn otetaan mammakoiraa jo mukaan pienemmille kävelyille. Muut koirat eivät ole vielä päässeet pentuihin tutustumaan, paitsi Mummu, joka Myrrin ulkoilujen aikana on pari kertaa tassutellut pentulaan pikkuisia tapaamaan :) Ihanan koskettavaa seurata isoisoäidin ja lapsenlapsenlasten tapaamista 😍! 

Taika tapaamassa pientä lapsenlapsenlastaan ensi kertaa 💕

Pentujen nimet on päätetty, ostajat saivat valita ne Veneton alueen punaviinirypäleistä joita laitoimme ehdolle muutamia. Nimet ovat pojille: Marzemino, Molinara ja Rossignola sekä tytöille Corvina, Oseleta ja Barbera. Barberasta tuli sitten meidän tyttö Charmi- koira jota emme suunnitelleet kotiin jäämään mutta joka kuitenkin jää lauman jatkoksi :) Kyllähän se kuusi koiraa menee siinä missä viisikin.. eh..?!? No, näin kuitenkin ja koska elämämme on täysin koiralähtöistä, päätöstä ei tarvinnut kauaa itselleen (no, Jarnolle ehkä vähän..) perustella ;)



Joku heistä tyttösistä on meidän Charmi 😘

Viikonloppuna Lumolla ja Jarnolla starttaa mejäkoekausi, Jalasjärven kokeessa. Keliksi on luvattu ehtaa mejäsäätä, eli kolmen pisaran sadetta 😂 Tuloksia ei siis kauheasti odotella, mutta hienoa päästä kausi starttaamaan!