Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2021-04-27

Pennut 3 viikkoa!


Veneto- pennut ihanassa kolmen viikon iässä 💗

Taas on viikko vierähtänyt sitten edellisen pentupäivityksen. Hurjaa kehitystä pikkuisissa on kuluneen viikon aikana tapahtunut! Nyt jo leikitään ja painitaan keskenään, hieman kömpelösti kyllä edelleen 😍, ääntä lähtee monen moista, ihmisiä taaperretaan tervehtimään kun pentulaatikolle saavumme, leluihin otetaan kontaktia  (ei nyt vielä suoranaisesti leikitä niillä), silmät on kunnolla auki, jotain jo kuullaankin ja se "kamalin", hampaat on puhjenneet 😁

Myrri hoitaa pentuja edelleen antaumuksella, pesee ja syöttää ja vähän jopa leikin elkeitä on näkynyt kun pennut on kontaktia äippään ottaneet! Aivan mahtava emo kyllä, ei voi muuta todeta 💖 Muuten Myrrin elämä on aika normaalia, lenkille lähdetään muun lauman mukana ainakin kerran päivässä, se aika kun pennut nukkuu eivätkä "vaadi" äidin huomiota, ollaan muun lauman kesken kuten ennenkin. Vielä muut koirat (Mummoa lukuunottamatta) eivät ole päässeet pentuihin tutustumaan. Sen aika on sitten, kun pentulaa ensin laajennetaan niin että kunnon näköyhteys muihin saadaan ja siitä sitten Myrrin reaktioiden mukaan. Tänään olisi tarkoitus laajentaa pentulaa ensin yhden huoneen kokoon, ja varmaan siitä viikon sisään myös toiseen huoneeseen. Uloskin sitten jossain vaiheessa, kun tämä takatalvi nyt vähän helpottaisi!

Meidän oman Charmin valinta ei ole edennyt vielä mihinkään suuntaan. Kaikki tytöt (ja todellakin myös pojat!) ovat aivan ihania ja valloittavia. Miten noista nyt osaa valita?!? Ollaankin Jarnon kanssa leikillään (mutta totta toinen puoli) puhuttu, että lauma valitkoon. Kenellä synkkaa parhaiten muun meidän porukan kanssa, hän jääköön kotiin 😊


Yksi Charmi- ehdokkaista 😊

Kalenteri on alkanut täyttyä suunnitelmista kesälle. Ensin pentuihin liittyvää, pentukraniohoito meillä kotona Helmiinan tekemänä ja sitten eläinlääkäritarkastus ja sirutus. Myös MEJÄ- kokeita ja näyttelyitä on kalenteriin varovaisen toiveikkaasti ilmestynyt. Viime viikonlopun MEJÄ- koe jonne saatiin paikka, jouduttiin harmillisesti perumaan takatalven ja lumentulon vuoksi. Jos ei korona estä, sitten muut luonnon ilmiöt. Kyllä harmitti hetken, mutta toivottavasti se tästä kääntyisi valoisampaan suuntaan!
Mutta juu, kesälle olisi paljon suunnitelmia ja toivotaan että edes osa niistä päästäisiin toteuttamaan!