Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2021-02-22

Lumon synttärijuhlaa


Syntymäpäiväjuhlijat, päivänsankari Lumo ja Taika- mummeli :)

Sunnuntaina vietimme Lumon 9- vuotis syntämäpäiväjuhlaa :) Sankari sai kakun ja mukana kakkukesteillä oli myös Taika. Taikasta meidän kasvatustoiminta tuolloin yhdeksän vuotta sitten alkoi. Paljon on vuosiin mahtunut iloja ja suruja. Vaaka kuitenkin kallistuu vahvasti sinne positiivisen puoleen, eipä tätä "työtä" muuten jatkaa jaksaisi. Taas katsotaan tulevaisuuteen, josko Magicfox`n viides pentue Pääsiäisenä saataisiin maailmaan... Sitä kovasti toivomme!

Kasvateista Voima kävi eilen PEVISA- tutkimuksissa ja tätä myötä on neljä Druif- pentueen seitsemästä pennusta kuvattu. Hyvältä näytti luusto kuvanneen lääkärin mukaan, Kennelliiton lausuntoja vielä odottelemme. 

Hertan kanssa osallistuimme sunnuntaina Koiravalkun perusnouto- ja taipparikursseille. Tällä kertaa neidin motivaatio oli hakusessa, hajut ja ympäristön häiriöt veivat pikkukoiraa mennessään. Saimme ongelmaan hyviä ohjeita ja riittävän helppoja harjoitteita joilla edetä. Kun asiaa ajattelee, ei ole ihme että Hertalle hajut ja häiriöt ovat "liikaa". Nyt koronan myötä kaikki reissut ovat loppuneet, eikä meillä maalla kohdata juurikaan vieraiden koirien hajuja. Aksatreeneissä käydään vaan omalla porukalla, joten sielläkään ei häiriöitä tule vastaan. Kotona Hertan noudot sujuvat todella hienosti (kuten voi kennelin fb- sivultakin videoista todeta). Nyt täytyy vaan saada kokemusta toimimisesta uusissa paikoissa ja edetä Hertan tahdissa häiriön sietoa kasvattaen. Hyvä siitä tulee, uskon kyllä :)


Käsikosketusharjoite Hertalle, tämä sujui vahvasti myös häiriöissä 

Eilen Hertta pääsi aksailemaan, ja kehitystä on jälleen tapahtunut. Rataa mentiin jo usean esteen sarjana Jarnon ohjauksessa. Intoa ja vauhtia on tällä hetkellä juuri sopivasti ja viretila pysyy hyvänä läpi treenin. Kepeillä ollaan edistytty jo huimasti. Ohjureita ollaan poistettu osittain ja täyden 12 kepin sarjaa pujotellaan lähes virheettä molemmista suunnista ohjaten ja sisäänmenoja ja häiriöitä vaihdellen. Kati väläytti jo kisastarttia heinäkuulle, kun kisaikä täyttyy. Saas katsoa!