Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-02-10

Alkuvuoden harrasteluja


Myrri 2 vrk siemennyksestä, vielä ei maha näy :)

Tänään on Myrrin viides tiineysvuorokausi, jos perjantaina tehty siemennys onnistui. Vielä ei ole tiineyden merkkejä havaittavissa, tosin tänään huomasin Minkun haistelevan Myrriä vähän eri tapaan. Ehkä nuo koirat tietää, toivotaan niin! Pentukyselyitä on tullut aivan valtavat määrät ja kiitämme kaikkia pentueesta kiinnostuneita. Enää emme ota uusia tiedusteluja vastaan, toivottavasti ne  potentiaaliset kodit joille meiltä ei pentua riitä, löytävät oman pentunsa muualta (pentuja vaikuttaa nyt olevan tulossa useampaankin kenneliin) ja malttavat odottaa sitä omaa pentua vastuulliselta kasvattajalta.

Alkuvuonna ollaan käyty ohjatuilla agilitytunneilla Hertan kanssa. Myrri osallistui pari kertaa, nyt kun toivottavasti ollaan tiinenä jätetään hyppylajit tulevaisuuteen. Hertan kanssa treenataan yksityisopetuksessa 30 min, otimme siis kaksi treenivuoroa vain Hertalle. Se vaikuttaa oikein hyvältä päätökseltä, sillä Hertta on todella innostunut lajista, rohkeutta, vauhtia ja intoa riittää! Pari viikkoa sitten Jarno otti ratatreenin tehdäkseen, tähän saakka Hertan ohjauksesta olen huolehtinut minä. Työjako jatkossa on se, että minä opetan yksittäisten esteiden suorituksen, kontaktit ym. ja Jarno ohjaa radalla. Oikein hyvin vaikuttaa toimivan, nyt parien treenien perusteella :)


Vauhdilla putkesta!

Tiistaisin meillä on rallytoko Koirakoutsilla, jonne otin koko kevään valkkupaikan. Tähän saakka siellä on käynyt Myrri ja jatkaakin vielä toistaiseksi. Minun kanssa rallailu on Myrrille niin mieluista, että henkisen hyvinvoinnin vuoksi jatkamme niin pitkään kuin voidaan. Sitten jos tiineys varmistuu ja vatsa alkaa haitata, jatkaa joku muu laumasta. Ehkäpä Minku pääsee treenailemaan VOI- luokan liikkeitä, lisäksi Hertta osallistuu välillä treeneihin. 

Sunnuntaina aloitti Hertta perusnouto- ja taipparikurssit Koiravalkku Riikka Pöyhösen opissa. Kurssit pidetään Vesilahdella ulkona. Oli kyllä hyvät nämä ensimmäiset koulutuskerrat! Perusnoutokurssilla ensimmäisen kurssikerran teema oli katsoa millä mallilla on luoksetulo ja perusnouto. Hertan kanssa ei olla treenailtu vierailla dameilla eikä juurikaan ulkona lumessa. Siihen nähden suoriuduttiin ihan hyvin. Ensimmäisellä yrittämällä vierasta damia ei nostettu, mutta kun otettiin ensin pari suussa pito- harjoitetta niin tämän jälkeen dami noudettiin ja palautettiin minulle. Taipparikurssilla harjoiteltiin mielentilaa, eli treenipaikalle siirtymistä koirakko ja ohjaaja yhdessä, ja siellä muutamien pienten tehtävien tekoa. Tein Hertan kanssa seuraamista, sivulletuloja sekä muutamia muita rallytokon perusjuttuja. Hyvin malttoi neiti keskittyä tekemiseen. Kotiläksyksi saatiin "välinoudon" opettaminen. Sitä on nyt tehty jokusen kerran sisällä ja seuraavaksi harjoitteet siirretään ulos. Hertalla on suuri noutointo ja treenailuun kova palo. Mukavaa yhdessä tekemistä :)


Noutokursseileva Hertta :)