Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-07-27

Treenejä ja möllejä

Keskiviikkona mentiin Myrrin ja Hertan kanssa tuttuun tapaan rallytreeneihin Siuroon. Jarno tuli mukaan kuvaamaan, ja olipas siinä Hertalle häiriötä kerrakseen...! Treenipaikkamme oli ihan kävelytien, autotien ja leikkipuiston kupeessa. Ohi kulkevat lapset, pyöräilijät, vieraat koirat ja muut elolliset ja elottomat eivät haitanneet yhtään, mutta isäntä kuvaamassa niin ai jai! Ei meinannut tulla keskittymisestä mitään. Toinen treeniosuus mentiinkin sitten ilman kuvaajaa, ja treeni sujuikin aika mukavasti :)


Hertta tarkkana, siellä se isäntä on!

Myrriä ei kuvailut häirinneet, hieno vire ja keskittyminen kantoi läpi treenin. Kouluttajamme Tiian mukaan Myrri olisi jo kisavalmis voittajaan, mutta ohjaajan täytyy tehdä itsensä kanssa (paljon) töitä jos tuloksille mielii :D


Myrri lähdössä radalle

Torstaina Jarno starttasi Myrrin kanssa Tamskin agilityn möllikisoissa ensimmäistä kertaa. Eka rata oli putkirata, jossa oli hyppyjä ja putkia. Myrrillä oli tosi kiva vire läpi koko radan, ja ainoa virhe joka radalla tuli, oli Jarnon ohjausvirhe minkä ansiosta Myrri valitsi putken hypyn sijaan. Myrrin vauhti oli oikein sopiva, tuloksena lähes ihanneaika ja ilman tuota yhtä kömmähdystä olisi menty hyvin ihanneaikaan :) Toinen rata oli hyppyrata 21 esteellä. Ajoittain Myrri meni kivasti, muutama "ajastuskatkos" radalle mahtui, mm. toimihenkilön moikkaaminen... :P No, treeninä hyvä oli tämäkin ja hauskaa oli niin koiralla, ohjaajalla, kuvaajalla kuin yleisölläkin. Hyvä mieli jäi reissusta, ja kun aksatreenit taas reilun viikon päästä käynnistyvät, tietää mitä erityisesti tulee harjoitella.

Viikonloppuna tehtiin mejäjäljet sekä Myrrille että Minkulle. Hienosti menivät suoritukset, molemmilla hyvin oman näköisensä. Myrrillä sai vähän jarruttaa paikka paikoin, Minkua taas ilmavainu vei ajoittain jälken sivuille (meidän "spinneri"). Katkon selvitys sujui kummallakin hyvin ja makuiden merkkaus erityisesti Minkulla. Minku onkin meidän koirista paras merkkaaja. Myrrin kanssa asiaa treenattiin, ja ihan lupaavalta vaikuttaa. Saapa nähdä miten sitten seuraavissa kokeissa.
Eilen tehtiin vielä treenijälki Lumolle, joka tänään käydään suorittamassa. Hertan jälkeä on suunniteltu viikolle jollekin illalle, ja sinne pääsee myös Mummo jälkeä purkamaan.

  Myrri alkumakuulla


Minku ja edessä siintävä sorkka

Keskiviikkona mennään treenailemaan kehäkäytöstä mätsäriin Hertan kera, kun näyttelydebyytti siintää jo vajaan viikon päässä Porissa...! Mummokin ilmoitettiin mätsäriin fiilistelemään, kun virallisiin kehiin ei kesäturkilla oli asiaa. Kivaa tulee varmasti olemaan, molemmilla :)