Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-09-16

Neljän ROP:n viikonloppu!


Tytöt kera Porvoon palkintojensa

Kesän ulkonäyttelykausi alkaa vedellä viimeisiään. Meidän lauman osalta vuoden vikat ulkokisat käytiin nyt viikonloppuna. Lauantaina kutsui koko laumaa Porvoo KR, missä tollerit tuomaroi Irina Poletaeva. Lumo on ollut Irinalla kahdesti ROP, joten odotukset olivat melko mukavat. Irinanhan ei pitänyt Porvoossa alun perin edes olla, vaan tuomarin muutoksen myötä tuli tuomaroimaan. Mieluisa muutos kyllä!

Uroksia kisasi kaksi, joista voittoon Toto, onnea! Nartuissa Myrri aloitti esiintyen kivasti, mitä nyt hampaiden näyttäminen oli vähän haastavaa. Norjan koirien tautitilanteen vuoksi kehissä piti itse esittää hampaat, eikä me sellasta oltu treenattu. No, onnistui se sitten kuitenkin kun laitoin neidin istumaan ja siitä venyttelin huulet ylös. Ei pitäisi totutusta kaavasta poiketa, tuomari kun katsoo niin kaikki sujuu kuin rasvattu. Myrri liikkui tosi hienosti (kuten aina) ja eri sa saatiin. Niin sai myös yksin avoluokassa kisannut Kerttu sekä molemmat meidän valiot. Minku nakupellekin, vaikka sitä vähän epäilin että kuinka käy. Sen verran selvä oli valioluokan järjestys kuitenkin ettei meitä yksilöarvostelun jälkeen juoksutettu yhdessä, vaan Lumo laitettiin suoraan ykköseksi.


Myrrin kaunis liike

Veteraaneissa kisasivat Esta ja Taika. Esta aloitti, saaden eh:n. Sitten Taika kehään. Tuomari ihasteli Taikan hyvää kuntoa ikäisekseen ja kirjoitti kauniin arvostelun. Tuloksena eri kera sa:n ja ROP- veteraani, kun uroksissa ei vetskuja ollut. Sitten PN- kehä. Minä vein Myrriä, Jarno Lumon, Vilma Minkun (kiitos!) ja Toton handleri Tino Mummon (kiitokset!). Kaikki esiintyivät hienosti ja juoksukierroksen jälkeen Lumo nostettiin kärkeen, Myrrin pitäessä 2. paikkansa ja vielä Mummo siirrettiin sijalle 3. Minku ei sijoittunut mutta tuossa karvassa "pn5" ei ole häpeä. Olipas hieno reissu ja Lumon suhteen tuomari todellakin piti linjan: kolme käyntiä, kolme ROP:ia!


Lumo ROP, Toto VSP. Tuomarina Irina Poletaeva

Sunnuntaina minä lähdin aamuvarhaisella, melkoisessa vesisateessa, ajelemaan kohti Raumaa, matkassa Mummo ja Myrri. Lumoa ja Minkua en tähän ryhmänäyttelyyn edes ilmoittanut, kun ei heillä ole ryhmiksistä paljon saatavaa. Tuomarina näyttelyssä toimi Pekka Teini, joten odotukset olivat varsin hyvät vaikkei niihin tuudittautua voinut. Tollershowsta oli kuitenkin jo kuukausi aikaa ja tuomari arvostellut varmasti paljon koiria senkin jälkeen (joskaan ei tollereita, ainakaan Suomessa).

Koko ajomatkan satoi vettä kaatamalla ja sade jatkui näyttelypaikallakin. Eipä ollut juhlaa roudata häkkiä + pressua melkoinen matka näyttelyalueelle. Nurmikenttä muistutti järveä, onneksi olin asianmukaisissa varusteissa: kumppareissa, tuulitakissa ja kertakäyttösadetakki päällä. Ei kun leiri pystyyn paketoiden häkki muoviin alta ja päältä ja sitten hakemaan koirat autosta kehän alkua odottelemaan.

Tollerit olivat päivän ensimmäinen rotu, alkaen heti klo 9.00. Uroksia kisassa oli yksi juniori, saadeen eh:n. Junnunartulle Eeville myös eh. Sitten Myrri kehään. Taas oli vähän haastetta hampaiden kanssa, kun itse niitä yritin näyttää. No, onnistui joten kuten. Muuten meni esiintyminen ihan ok ja tuomari saneli ihanan arvostelun. Eri ja sa saatiin. Niin sai myös avoluokassa kisannut Drangonflames- narttu. Veteraaneja oli kaksi, Taika ja vuotta nuorempi narttu. Kummallekin eri, ja Taika voittoon kera sa:n ja saadeen ROP- veteraaniruusukkeen. Arvostelu oli hieno, siinä erityismainintoina kaunis pää. liikkeet, hieno kunto ja "hyvin hoidettu veteraani"! Kysyipä Pekka siinä järjestyksen laitettuaan, että olimmeko kenties Tollershowssa, niin oli tuttu Taikan naama kun on kuin oppikirjasta siitä miltä tollerin pään pitäisi näyttää. Vastasin että oltiinhan me ja vielä Pekka varmisti, että varmasti myös "Paras pää ja ilme"- kisassa. Kyllä vain :)

Pn- kehässä Eevin omistaja Heidi (kiitokset!) vei Mummon ja minä Myrrin. Kaikki saivat juosta kierroksen ja sitten järjestys: Myrri voittoon kera sertin ja ollen ROP, Mummo pn2. Valinnan jälkeen Pekka vielä varmisti, että olihan tämä narttu Tollershowssa ja sijoituksen.. Olihan se ja kiitin tuomaria hyvin pitäneestä linjasta! Kun nyt saatiin kaksoivoitto houkutti jäädä ryhmiin. Odotusaikaa olisi ainakin 5-6 tuntia ja ihana ilma vielä lisäksi... No, päätin jäädä kun ei päivälle parempaankaan ollut suunnitteilla. Kävin hakemassa keskustan kaupasta vähän evästä itselle ja koirille, sitten lököteltiin autossa webaston lämmössä, tytöt kuorsasivat takapenkillä pitkin pituuttaan ja minä surffailin netissä jne. Kuluihan se päivä siinä! Kun sade alkoi puolilta päivin tauota, lähdettiin kunnon lenkille. Sieltä palatessa vielä hetki lepoa autossa ja sitten odottamaan ryhmäkehien alkua. Siellä molemmat tytöt esiintyivät ihanasti, mutta jatkoon ei päästy. Ryhmä oli yhdistetty 7/8 ja koiria mooonta. Samoin veteraaneja oli kehän täydeltä. Pääasia kuitenkin että tytöillä oli kivaa kuten oli! Kiitokset ryhmäkehäavuista Riikka, ja muutenkin mukavasta näyttelyseurasta :)

Sellainen oli hieno, kesän vika ulkonäyttelyviikonloppumme. Neljä ROP:ia, eipä siitä paljon voinut paremmaksi laittaa!


Rauman voittajat Myr ROP, Mummu ROP-vet