Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-09-09

MEJÄ kauden päätös ja Myrrille lisää sertejä


Kihniön kaunottaret Mummu ja Myrri :)

Viikonlopun ohjelmassa oli Lumon MEJÄ- kauden päätös perinteisessä Päijälän kokeessa. Koe oli samalla Pohjois-Hämeen kennelpiirin PM- koe. Harmittavasti me kuulutaan Satakunnan piiriin, eli piirinmestaruudesta ei kisaamaan päästy. Samaan aikaan oli Satakunnan PM- kisat Karvialla. Lumon pisteet olisivat tn. sinne riittäneet, mutta Päijälä koejärjestelyineen on aina niin mukava tapahtuma että Jarno päätti haluta sinne. Sinne Jarno sitten lähti lauantaina jälkiä tekemään ja minä lähdin Mummun ja Myrrin kanssa Kihniön näyttelyyn, Lumon ja Minkun jäädessä kotijoukoiksi.

Kihniöön oli ilmoitettu vain 5 tolleria ja kerrankin me oltiin ainoat nartut! Myrri kisasi ekaa kertaa valioluokassa, miten olikin sattunut ilmotessa niin käymään? No, ei se luokka koiraa pahenna eikä paranna, kun tuomari on asiantunteva. Kihniön tuomari oli, Marjo Jaakkola. Hän teki messarissa Myrristä juniorivoittajan, eli ihan hyvät oli odotukset kisaan.

Uroksista yksi oli poissa ja kaksi muuta (juniori ja nuorissa kisannut Töötti) saivat sileät erit. Sitten Myrri kehään. Kehän pohja oli tosi ikävä juosta, sellaista möykkyistä sepeli- hiekkaa. Myrrillä ei ollut ongelmia, itselläni vähän oli pysyä vauhdikkaan neidin tahdissa! Hyvin meni kaiken kaikkiaan ja eri sa saatiin. Mummulle samat arviot, ja ihanat arvostelut molemmille :) Kiitoksia PN- kehässä avustaneelle Hanna-Kaisalle vielä tätäkin kautta ja kiitokset myös Vilmalle ihanasta mansikkaskumpasta! PN-järjestys oli Myrri ykköseksi ja Mummu pn2. Myrri oli samoin tein ROP, koska uroksissa ei sa:t ollut jaettu ja Mummu ROP-vet. Ryhmäkehiin ei valitettavasti oikein voitu jäädä, kun muu lauma oli yksin kotosalla. Joten eikun kotia kohden iloisin mielin hyvästä näyttelypäivästä ja hienoista tuloksista!

Tässä vielä Myrrin ja Mummun arvostelut:

Myrri: "20 kk. Erinomaista tyyppiä. Vahva mutta selvästi narttumainen kokonaisuus. Kaunis pää ja ilme. Erinomainen luusto. Hyvin kehittynyt runko. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelella, Hyvä hännän kanto". PN1 SERT ROP

Mummu: "11 vuotta. Iloisesti ja reippaasti esiintyvä veteraani. Hyvä pää ja ilme. Hyvät rungon mittasuhteet. Erinomainen luusto. Hyvä vahva runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Ikäisekseen erinomaisessa kunnossa. Liikkuu hyvällä askelella". PN2 ROP-vet

Sunnuntaina Jarno starttasi aamuvarhaisella kohti Päijälää Lumon kanssa. Minä ja muu lauma lähdettiin vasta puoli kymmenen korvilla kohti Helsinkiä. missä pidettiin Nord- näyttely. Alunperin siellä piti tuomaroida yksi ehdottomista lempituomareistamme, Jari Partanen. Odotukset vähän lässähtivät, kun aikataulujen ilmestyessä selvisi että tuomarinmuutos oli tullut :( Uusi tuomarimme, Matti Luoso, ei ole tytöistämme kovin korkealle pitänyt aiemmin, Myrri tosin ei ollut käynyt. No, reissuun päätettiin kuitenkin lähteä.

Heidi oli järjestänyt teltalleen ihanat Lucan taipparitarjoilut, oli skumpat, kakut ja muut herkut! Isot kiitokset tarjoiluista ja me järkätään sitten SNJ:ssä toiset juhlat kun Jarnokin on paikalla :) Siinä se odotteluaika mukavasti menikin rupatellessa ja herkkuja nauttiessa.

Tollereita oli ilmoitettu 13 mutta paikalla vain yhdeksän. Luca esiintyi vauhdikkaasti ja hienosti, ollen lopulta PU2 kera sertin ja nord vara-sertin, Caron ollessa PU3 ja Toton viedessä voiton, onnea!

Myrri oli ainoa nuorissa ja esiintyi tuttuun tapaansa hienosti. Tuomarin sanelua kuuntelin vähän kysymysmerkkinä, eritoten lause, "voisi olla hieman raajakkaampi" tuntui todella oudolta, kun Myrri on meidän tytöistä korkein ja ihan kunnolla määritelmän enemmän ylärajalla kun alarajalla. Vähän laittoi jo miettimään, tuleekohan täältä nyt joku eh. Ei onneksi tullut, eri ja sa saatiin kuitenkin.

Valioissa Minku esiintyi reippaasti ja iloisesti risuhäntä heiluen, olipa kyllä kontrasti : naku Minku ja muhkeassa turkissa ollut Raiku :D Eipä yllättänyt tuomarin valinta, perusteli että Minku liikkui todella hienosti mutta kun tämä turkki... No joo, sepä se. Yllärinä saatiin kuitenkin sa.

Veteraaneissa kisasivat Taika ja Nuppu. Vähän taas ihmettelin tuomarin kommentteja, Taikallekin halusi lisää raajakorkeutta, ja kummasteli kuinka tummat silmät Taikalla on? Kisassa kuitenkin laittoi Nupun ykköseksi, jolla raajakorkeutta on aika paljon vähemmän. Tiedä näistä nyt sitten.. Sa tuli Taikallekin ja sitten pn- kehään. Pirita vei Taikan ja Lotta Minkun (kiitos molemmille!). Juostiin yhdessä ja erikseen. Raiku laitettiin voittajaksi ja Myrri sijalle 2. Taika oli pn4 ja Minkua ei sijoitettu. Myrrille sert (nro 26) ja vara- nordi. Siihen siis katkesi meidän vuoden huima nord- näyttelyvoittojen putki :( Eipä tuo nyt jaksanut edes harmittaa, nätti koira voitti ja onnea vielä täältäkin!

Päästiin siis ajoissa kotiin kun ei "tarvinnut" jäädä ryhmiin. Kotosalla odottelin tietoa Lumon pisteistä, näyttelyyn olin jo saanut tekstarin Jarnolta että hukkia ei tullut. Lumo oli tuttuun tapaansa merkannut makuut vähän nopeasti, ja yhden ohittanut. Ihan huippupisteitä ei siis odotettu, mutta toivottiin toki mukavaa lopetusta MEJÄ- kaudelle. Tulihan sieltä, hienot 46 pistettä ja Lumo oli tällä suorituksella PM- kisan ulkopuolella kisanneista paras VOI- luokan koira! On se melkoinen ammattilainen, loistava nenän käyttäjä! Näillä tuloksin voi hyvillä mielin pakata pyykkipojat, gepsit ja kompassit laatikkoon odottamaan kevättä ja uuden kauden korkkausta!