Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-08-26

Myrrin ja Minkun harrastusviikonloppu!


Viikonlopun taitavat tytöt Myrri ja Minku sekä Myrrin MEJÄ- palkintopokaali!

Viikonloppu ilman näyttelyitä ei tiennyt vapaata viikonloppua, vaan harrastettiin ihan urakalla kahtakin eri lajia :) Lauantaina Jarno lähti tekemään jälkiä OSKK:n MEJÄ- kokeseen Orivedelle ja minä suuntasin Nokialle rally-tokokisoihin Minkun ja Myrrin kanssa. Hieman oli paineita, sillä Minkulla oli takana kaksi nippanappa tuloksetta jäänyttä rallykisaa. Ulkokentät... Mutta kohtaloa uhmaten eikun kolmatta kertaa yrittämään! Mikäs siinä kun koira kerran osaa, pakko se on joskus osua kohdalleen.

AVO- luokassa oli parikymmentä kisaajaa ja Myrri starttasi luokan toisena. Rata oli Myrrille haastava, kaksi eri seisomisliikettä (etenkin istu-seiso- kierrä koira) jännitti koska treeneissä tämä joskus onnistuu, joskus ei. Lisäksi radalla oli ihan uusi kyltti meille, kyltin jälkeen istu, askel oikealle (koira seuraa sivuttain)- istu. Myrri oli melko nihkeällä tuulella kun vähän treenattiin ennen kisaradalle menoa, otti varmasti minusta painetta ja voimakas valeraskaus vaikutti varmasti sekin osaltaan. Kisaradalla sain onneski virettä nostettua ja ihan kivasti me jokainen liike klaarattiin! Yhden kyltin uusin, kun siinä asento oli niin vino, että kymppi olisi vähennystä tullut. Uusiminen kannatti, sillä lopulta saimme kasaan AVO HYV 73 pistettä! Ei kummoiset pisteet, mutta siihen nähden ettei tosiaan oltu kovin valmiita korkkaamaan avoluokkaa, niin olen kyllä tyytyväinen! Vähennykset tulivat vinoista asennoista, joten eiköhän ne kuntoon saada fiilattua.

Minkun suoritusvuoro oli luokan viimeisenä. Minkun valeraskaus on vihdoin ohi (jee!) ja nyt kehässä oli iloisesti häntä heiluen suorittava koira :) Tosi kivasti meni kaikki liikkeet, yksi vino asento -10 ja pari pisteen vähennystä. Tuloksena AVO HYV 88 pistettä ja se olisi sitten yhtä vaille RTK2.. Jos se tänä vuonna saavutetaan, ovat vuoden tavoitteet täyttyneet ja ylittyneet huikeasti!

Sunnuntaina startattiin kahdella autolla kohti Oriveden MEJÄ- koetta. Minulla oli kyydissä vähän yllärinä Myrri! Lauantai- iltana mietittiin Jarnon kanssa, että olisi se kiva kokeilla Myrrille vielä VOI- luokkaa tänä vuonna. Kaudella oli meille kaksi MEJÄ- koetta jäljellä, joista toiseen. 8.9 kokeeseen, osallistuu Lumo. Tämä oli siis Myrrille ainoa sopiva koe, ja niinpä ihan ilman tulosodotuksia päätetiin antaa nuorelle neidille mahdollisuus.

Koepaikalla tutut kuviot. ammunta ja sitten maastoon. Meillä oli päivän eka jälki ja mukavan viileä ja tyyni ilma sopi ilmavainuiselle Myrrille hyvin. Myrri oli hyvin innoissaan kun päästiin maastoon, hyvin tiesi mikä on homman nimi! Alkumakuu nuuhkaistiin ja hetken siinä Myrriä kannustin, sitten ohjausmatka 10 m krepeille "jälki"- sanaa toistellen ja liina pitkäksi. Jäljellä oli monenlaista maastoa. Osin kuljettiin vanhaa hakkuu-aukkoa ylittäen risuja, yksi osuus meni melkein kokonaan suolla pursukossa, sitten oli mukavaa metsää ja taas vähän kuivempaa hakkuuta, pari vesiojaakin matkalle mahtui ja niissä Myrri nopeasti kastautui, muttei jäänyt pidemmäksi aikaa vilvoittelemaan. Ensimmäisellä kulmalla oli katko, jota ei siis olla koskaan Myrrille tehty. Myrri lähti veren loputtua kaartamaan laajalla lenkillä vasemmalle, katkon jatkuessa oikealle. Mutta niin se vaan kierros tehtiin ja lähdettiin palaamaan ja kohta oltiinkin jatkolla! Makuista Myrri kulki kolmen päältä, kahta vähän nuuhkaisi vauhdissa, yhtä ei haistanut ja viimeinen makuu mentiin parin metrin mitalla ohi. Makuiden merkkauksesta ei siis kummoisia pisteitä voinut odotella, mikä ei sinänsä ole ihme kun treenattu ei olla. Onpa tiedossa mitä ennen ensi kevään kokeita treenaillaan siis :) Koko jäljen matkan Myrri eteni täysin kehoituksitta, mukavaa vauhtia. 28 min oli suoritusaika joka VOI- jäljelle on oikein hyvä! Sorkalle Myrri tuli suoraan ja jäi siihen haistelemaan kiinnostuneena. Upea suoritus, ja niin silminnähden itseensä tyytyväinen Myrri oli että se paistoi kauas! Jarno oli jäljen lopulla tiellä odottamassa meitä metsästä, ja näki jo kaukaa koirasta ja minusta että hyvin meni :) Olipas siitä mukava suunnata kohti kotia, Jarnon jäädessä hoitamaan loppupäiväksi kahden jäljen opastukset ja kuulemaan tulokset.

Illalla kuuden aikaan sain viestin, Myrrille ekasta VOI- luokan kokeesta 42 pistettä ja ykköstulos! Melkoinen Myrri, kylmiltään VOI- luokkaan ja tekee tuloksen! Eikä vain tuloksen, vaan ykköstuloksen! Ensi kesälle onkin sitten tavoitteita tämän myötä... Kaksi enää tarvisi ;)

Tässä vielä tuomari Janne Vuorisen koekertomus Myrrin ekalta voi- jäljeltä: "Koiralle osoitetaan alku, josta ohjattuna päivän tehtävään. Maastossa kuljetaan siihen sopivaa vauhtia ja käytetään sekä maa- että ilmavainua jäljen suunnan selvitykseen. Kaikki osuudet kuljetaan jälkiuralla tai sen välittömässä läheisyydessä, lukuunottamatta kolmannen osuuden tarkistuslenkkejä, joista palataan itsenäisesti. 1. kulma, jolla katko, selviää takaa laajalla kaarrolla sekä jalanjälkiin tukeutuen uuteen suuntaan. 2. kulma laajalla kaarrolla takaa, 3. kulma oikaistaan hieman. Kaadolle tullaan suoraan, jota jää tutkimaan. Makauksista 1. ja 2. nopeasti, 3. ylitetään ja 4. ohitetaan. Hyvä suoritus luokan ensikertalaiselta tänään. Tästä on hyvä jatkaa". VOI 1, 42 pistettä