Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-08-12

Neiti- Naku ROP Raisiossa! Ja putket meni poikki..


Naku Minku Raision ROP!

Olipas mielenkiintoinen näyttelyviikonloppu..! Lauantaina ajeltiin Kotkaan, missä KV- näyttelyä tuomaroi norjalainen meille outo vanhempi herra, Arne Foss. Sää oli lämmin ja seura mukavaa näyttelypaikalla, joten mikäs siinä kehien alkua odotella (tuomari oli aika hidas, joten odotusaika oli pitkä). Uroksia oli kisaamassa viisi, ja vain yhdelle sa. Onnea Toto!

Junnunarttuja oli kaksi, eikä kummallekaan sa:ta. Myrri kisasi yksin nuorissa, ja tuomari tykkäsi neidistä kovin. Saatiin kiva arvostelu: "19 months. Very feminine. Correct breed type. Well shaped head. Correct stop, good scull. Ears quite big. Nice eyes. Good bone and feet. Typical neck and topline and tail carriage. Very well marked. Well presented coat. Moves very well from the side, bit narrow behind. Lovely temperament. Well presented". Tällä arviolla saatiin eri sa.


Myrrin upea sivuliike!

 Avossa kisasi yksin Kerttu saaden sileän erin ja sitten valiot. Kaikille erinomainen, luokkavoittoon Ruuti (josta tuomari on aiemminkin pitänyt), Lumo kakkonen ja Minku kolmas. Kaikille sa. Veteraaneissa oli Rouva yksin, ja hienosti esiintyi. Tuomari tykkäsi ja kirjoitti kauniin arvostelun, kera sa:n ja ROP- vet:n "11 years young. In very nice condition. Still nice expression. Good scull and ear placement. Good bones. Moving very well for age. Strong body. Normal coat for age. Overall very nice breed type. Nice temperament". Erityismainintana, tuomari taputti kun kierrettin kehää. Ihana arvostus veteraanille!


Jotkut vähän iloisina ROP- vetistä!

Pn- kehässä tuomari juoksutti ja pohti pitkään Myrrin ja Ruutin järjestystä. Lopulta Myrri sijalle kaksi ja Ruuti voittoon (onnea!). Lumo oli pn3 ja Minku pn4, Taika "pn5". Kiitokset esitysavuista Tarulle ja Emmille! Myrrin putki ei siis vielä katkennut, 20. serti tuli kera vara-cacibin :)

Illaksi ajeltiin majoittumaan Sokos- hotelliin Turkuun, sillä sunnuntaina olisi Raision KR- näyttely. Illalla syötiin hyvin hotellin ravintolassa ja lenkitettiin koirat joen varressa. Sitten hetki illanviettoa musiikkia kuunnellen ja hyvissä ajoin nukkumaan.

Aamu valkeni harmaana, sadetta oli luvattu koko päiväksi, mutta aamulenkki päästiin tekemään vielä pahemmin kastumatta. Siitä se sade sitten pikkuhiljaa alkoi lisääntyä ja kun päästiin perille Raisioon ja saatiin häkit kehän laidalle, alkoi kunnon kaatosade. Koirat onneksi pysyivät kuivina isolla sateenvarjoilla suojatuissa  häkeissään, itse kastuttiin kyllä huolella. Ei mikään miellyttävä näyttelyilma.. !

Tollerit tuomaroi ruotsalainen vanhempi herra, jolla oltiin kerran käyty aiemminkin Seinäjoki KV:ssa kolme vuotta sitten. Tuolloin muistan, että näyttelyyn ajaessa mietittiin kehtaako Minkua edes esittää, se kun oli aivan kalju. No, esitettiin ihan ROP:ksi asti :D Taika oli tuolloin VSP- vet ja Lumokin sai erin.

Junnunartuissa jo näki tuomarin linjan olevan matala. Eli korkearaajaiselle eh, kahdelle pienelle ja matalalle eri:t sa;lla. Nuoria oli kolme ja Myrri luokan kookkain. Niinhän siinä sitten kävi että kolme putkea katkesi. Luokkavoittojen ja sa:den, ja samantien sertien putki. Arvostelu oli ruotsiksi ja huonolla käsialalla, mutta sen verran siitä ymmärsin että "kookkaan vaikutelman antava, korkearaajainen" oli se juttu mikä ei tuomaria miellyttänyt. No, onhan Myrri kookas, mutta täysin rotumääritelmän ihanteessa. Tämän sedän ihanne vaan oli jotain muuta. Avossa Kerttu ja Neela saivat molemmat sileät erit. Valioita oltiin vain me. Lumo haukuttiin heti lihavaksi, erin sai kuitenkin. Minku sai myös erin ja luokkavoittoon kera sa:n, Lumolle ei sa:ta. Lumo on lyhytrunkoinen ja ollessaan täydessä karvassa (kuten nyt), näyttää helposti paksulta.

Taikan tullessa kehään tuomari tuli heti sanomaan minulle, että koira on aivan liian lihava. Piti pitkän monologin asiasta ja meni vielä kehän laidalle jatkamaan Jarnolle ripittämistä :D Jarno sanoikin tuomarille hyvin, että Mummo käy näyttelyissä koska nauttii niistä ja syö hyvin ja saa myös herkkuja, koska sillä ei ole meille mitään väliä kunhan Mummo nauttii elämästä! Eikä ole menestystä estänyt Mummon kunto aiemmin ;) Tuomari ei oikein tajunnut...  No, eh sitten tuli ja kun vertaa tätä ripitystä ja arvosanaa lauantaiseen, niin onhan ne nyt ihan eri planeetoilta. Taikan paino on vähän reilu 20 kg, Myrrin 21 kg. Lumon 17.5 kg ja Minkun 17 kg. Siitä voi kukin päätellä, onko Taika superläski.....


Mummon kevyt loikka perjantain lenkiltä- ei haittaa läskit menoa ;)

Pn- kehässä oli neljä pientä ja pienehköä narttua, joten siinä mielessä tuomari valitsi samaa tyyppiä olevat koirat. Juostiin kerran ympäri ja meidät Minkun kanssa osoitettiin ykköseksi, muiden jatkaessa kisaa. Nuori narttu kakkoseksi (onnet Sannalle sertistä) ja kaksi junioria sijoille 3. ja 4. Minkun menestys jatkui vielä ROP- kehässä, josta pikku-Ruova nappasi voiton!

Oli hienoa, että tuomarin linja piti siihen nähden että naku Minku oli jälleen ROP, jälleen nakuna. Tämän tuomarille kerroinkin ROP- kehän jälkeen ja tuomari oli kovin mielissään kuullessaan, että linjansa oli pitänyt. Muiden koirien osalta ei voida kovin tyytyväisiä olla, koska arvostelut poikkesivat niin täysin lähes kaikista muista meidän arvosteluista. Tuomarilla on oikeus mielipiteeseensä ja se on näytteilleasettajana hyväksyttävä. Niin me toki teimme ja kotimatka sujui naureskellen, tappiotunnelmissa, mutta eikun mehän voitettiin :D