Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-04-23

Neljän ROP:n reissu!


Myrri ROP ROP- juniori sert ja nord sert!

Pääsiäisreissuun Imatran Nord- näyttelyyn startattiin sunnuntaiaamuna klo 05.00. Eipä ollut liikenneruuhkia siihen aikaan vaan rauhassa saatiin ajella. Perillä kuplahallin pihassa auto VIP- parkkiin ja ei kun laittamaan leiriä pystyyn kehän laidalle. Täytyy antaa isot pisteet Imatran näyttelyjärjestäjille siitä, kuinka isot olivat kehät ja häkkialueet! Harvoin on sellaista luksusta sisänäyttelyissä.

Paikalla oli jo Mirka kera Jujun. Ei oltukaan poikaa nähty livenä sitten edellis Pääsiäisen, kun hän meiltä muutti uuteen kotiinsa Minkun veljen Ronin kaveriksi. Komea ja raamikas poika oli Jujusta kasvanut! Luonne vaikutti hyvin tasapainoiselta ja piirteissä oli paljon sekä meidän tyttöjä että Caroa.

Tollerit olivat päivän ensimmäinen rotu joten kehä alkoi aikataulussa. Tuomaroimassa oli kroatialainen Marko Ljutic. Täytyypä sanoa, että siinä oli tuomari joka todella tykkäsi työstään! Käytti paljon aikaa jokaiseen koiraan, hymyili, juoksutti, tarkasteli ilmettä ja rakennetta useampaankin kertaan ja tykkäsi siitä että koirilla on iloinen luonne :) Uroksia oli kisassa kaikkiaan kuusi. Kaksi junioria, joista Juju esiintyi luokassaan toisena, ensimmäisenä esiintyneelle sileä eri.  Hienosti meni Jujun debyytti! Kivalla arvostelulla tuloksena eh ja luokan 2. sija. Siitä on hyvä jatkaa! Nuorissa kisasi yksi uros saaden eh:n ja avossa kolme, joista kaksi sileää eriä ja yksi eh. Uroksissa ei siis yhtään SA:ta.


Jujun hienoa askellusta!

Myrri oli yksin junnunartuissa ja heti kun saavuimme kehään, tuli tuomari vähän moikkaamaan neitiä ja sitten saatiin juosta edestakaisin ja ympäri. Kun palattiin tuomarin luokse, hän alkoi jutella minulle. Hieman pelästyin jo että mitä sieltä tulee... Yleensä kun se, että tuomari alkaa "selvittää", kertoo siitä että jotain on pielessä. No, tällä kertaa oli kyse aivan päinvastaisesta! Tuomari kertoi että olipas hieno juttu että tultiin kehään, hän jo vähän mietti näkeekö tänään yhtäkään sellaista koiraa mitä hakee! Myrrissä oli kuulemma kaikki kohdillaan ja neiti juuri sitä tyyppiä, mistä hän pitää :) Siitä olikin sitten kiva jatkaa esiintymistä, mikä kyllä menikin huippu hyvin! Mahtava arvostelu saatiin ja eri kera SA:n. Tässä Myrrin arvostelu:

"15 months old female. Still in develope but excellent type and size. Excellent head and expression. Excellent in front and rear angulations. Excellent topline. Enough lenght of ribs. Excellent movements. Excellent coat, color and temperament".

Avoluokassa kisasi Kerttu saaden eri SA:n. Käytöluokassa oli Middle Island- narttu, joka sai sileän erin. Tässä kohtaa tajusin, että Myrrihän sai sertin! Muita kuka sen voi vastaanottaa, ei siis ollut. Jes! Siitä olikin kiva lähteä esittämään valiot. Lumo meni Jarnon kanssa todella hienosti ja arvosteluun oli tuomari kirjannut ihanasti: "Very showy dog and has the greatest connection to the owner". Voisiko sitä kauniimmin sanoa, että esittäjän ja koiran yhteistyö toimii :) Tuloksena eri ja sitten Minkun vuoro. Meilläkin meni kivasti ja eri saatiin. Kilpailuluokassa tuomari pohti pitkään, mikä on järjestys. Minkun liike oli hänen makuunsa enemmän, mutta Lumon kaiken kattava tasapainoisuus meni tällä kertaa edelle. Molemmille SA. Sitten hakemaan Taika kehään ja kyllähän Mummo esitti taas parasta itseään. Hienolla liikkeellä ja seisomisella 53. ROP- veteraanisija kera SA:n! Arvostelun alkulause "Excellent conditon of veteran" kertoo sen, missä kunnossa Taika tällä hetkellä on.

Taikan arvostelun aikana Jarno oli saanut kehän laidalta apuja pn- kehään, kiitos vaan Taikan esittäneelle tätäkin kautta! Eli parasnarttu- kehässä ekana oli Myrri, sitten Kerttu, sitten Lumo, Minku ja Taika. Tuomari juoksutti meidät yhdessä ympäri ja sitten nosti Lumon Kertun edelle. Vielä juostiin kierros ja järjestys oli siinä! Meille Myrrin kanssa osoitettiin 1- paikka, eli Myrri voitti koko kisan! Koska uroksia ei SA:lla oltu palkittu, oltiin saman tien ROP. Lisäksi Myrri sai kolmannen sertinsä ja ensimmäisen nord sertinsä :) Lumo oli pn2 saaden nord vara-sertin, Minku pn4 ja Taika "pn5".
Sitten jatkettiin Myrrin kanssa suoraan Royal Canin juniori- kisaan, joka tuolla näyttelyssä pidettiin. Myrri siis kisasi junnuluokassa erin saaneen uroksen kanssa parhaasta juniorista. Myrri voitti tämän kisan ja sai menolipun päivän päätteeksi pidettävään juniorien ryhmäkehään.


Myrri ROP, tuomarina Marko Ljutic

Sitten oli vuoro esittää kasvattajaryhmä, olin jo melkein unohtanut että sellainenkin oltiin ilmottu. No, eikun kysymään taas kehän laidalta apua, josko joku voisi ottaa Minkun esitettäväksi. Apu löytyi ja kiitos kovasti tätäkin kautta! Järjestystä ei ehditty miettiä kyllä yhtään ja varmaan oli vähän sekavaa settiä meidän meno... Mutta tuomari tykkäsi ja kirjoitti tosi kivan arvostelun ryhmästä (Myrri, Juju, Minku ja Lumo)! Arvostelu alkoi: "Well done to the breeder for the excellent work!". KP- saatiin ja oltiin ROP- kasvattaja samoin tein :)

Sitten tulikin pohdittavaa. Meillä ei ollut hotellia varattuna, kun ei oltu jotenkin edes ajateltu että onhan siinä se mahdollisuus, että päästään ryhmäkehiin. Ja sinnehän päästiin neljän ROP:n kanssa! Kasvattajaryhmä kyllä pudotetiin pois, sillä Mirkalla oli aksatreenit tiedossa iltapäivällä ja kyllähän ne menee näyttelykehien edelle. Mutta Myrrillä oli siis kaksi ryhmää ja Taikalla yksi, joten ehdottomasti päätettiin jäädä. Sitten eikun järjestelemään! Puhelimella ei päässyt läpi mihinkään lähiseudun hotelliin, joten Jarno hyppäsi autoon ja ajoi muutaman kilometrin päähän Imatran kylpylälle kysymään, olisiko siellä tilaa. Kuin onnen kantamoisena siellä oli vielä yksi koirahuone jäljellä ja sen varasimme. Mitään yöpymistarvikkeita ei tietenkään ollut matkassa, joten seuraavaksi koirat matkaan ja käymään läheisessä Prismassa. Sieltä saikin kaiken tarvittavan, hammasharjat ja koirielle ruoka-astiat ja sapuskaa. Kyllä sitä yhden yön pärjää vähemmälläkin tavaralla ja näyttelyyn palattuemme ostettiin vielä muutama lelu tyttösille jotta saivat sitten hotellihuoneessa touhuta :)

Ryhmät alkoivat iltapäivällä vähän ennen neljää. Myrrin kanssa pääsin ensin kasiryhmän kehään ja sitten suuuureen juniorikehään. Molemmissa neiti jaksoi esiintyi ihan superhienosti! Sijoituksia ei saavutettu (joka ei sinänsä kyllä yllätä, onhan hän ihan lapsi vielä..) mutta niin hyvä mieli jäi että kyllä kannatti jäädä! Taikan kanssa pääsin veteraanien ryhmään ja olipas ihana Mummon kanssa siellä edustaa! Taika on niin elementissään kun pääsee esiintymään, tietää kyllä itsekin että nyt ollaan isossa kehässä ja näyttää parastaan! Sijoituksille ei päästy, mutta nautittiin joka hetkestä :)

Iltasella lenkitettiin tyttösiä kylpylähotellin hyvissä ulkoilumaastoissa ja käytiin nauttimassa hyvä illallinen hotellin ravintolassa. Todellista laatuaikaa ja luksusta, hyvän mielen reissu kaikin tavoin!


Koko lauma kera palkintojensa :)