Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-04-01

Koiranne on aivan SILAKKA! Ja sillä on täysin pennun ilme.

Lauantaina näyteltiin Lahdessa, tuomari Leni Finnen kehässä. Tuomari piti tiukkaa linjaa. Uroksista vain kaksi sai sa:n, Myrrin Caro- isän ollessa VSP- onnittelut täältäkin! Luca sai eh:n, esiintyi tosi hienosti mutta malli ei ihan ollut tuomarin makuun.

Nartuissa Myrri oli ainoa juniori. Heti kun mentiin kehään, tuli tuomari kopeloimaan rungon läpi. Kävimme mielenkiintoisen keskustelun: tuomari "Saanko sanoa suoraan?" Minä "Tottakai". Tuomari "Tämä koira on aivan SILAKKA!" Minä: "se on kova liikkumaan .." Tuomari "Aivan SILAKKA! Ja sillä on täysin pennun ilme". Minä "se on meidän lauman baby..". "Tuomari "hienoa kun voi sanoa suoraan, moni ei ymmärrä, suuttuukin". Minä "no näinhän se on, koiran arvostelut voivat mennä tunteisiin.." Tuomari "ja mietis jos oltais kissaihmisiä!" Naurua. Jep. Myrri esiintyi tosi kivasti, liikkui hienosti (josta arvostelussa maininta), eikä muuta isompaa vikaa ollut kuin malli silakka, ja rintakehä kesken kehityksen. Samaa mieltähän me noista ollaan, tällä hetkellä sporttityttö on turhankin sportti, mutta eiköhän ikä korjaa asian ja kasvatettu ruokamäärä. Siihen saakka, olkoon silakka. Monet siitäkin mallista on tykänneet ja makuasioista ei toki voi kiistellä. Silakka sai eh:n, ja se oli ihan fine.


Silakka!


Jolla on aivan pennun ilme :)

Valioissa Minku ja Lumo esiintyivät molemmat oikein hyvin. Mutta vikaa löytyi. Lumolla on alkanut turkki tippua, ei kyllä vielä pahasti mutta pölisee tutkittaessa. Siitä tuli maininta ja tuloksena sileä eri. Elokuussa Lumo oli Lenillä ROP, mutta kuten monasti ollaan nähty, arviot vaihtelee ja aikaisempaan menestykseen ei voi tuudittautua. Tuolloin elokuussa Myrri oli ROP- pentu, mutta ei ehkä ollut niin silakka silloin ;) Minku sai kivan arvostelun kera sa:n, mutta yksi maininta arvostelussa ei ihan ollut paikkaansa pitävä omasta mielestämme. Minkun lihaskuntoa moitittiin, ja kyllähän se niin on että meidän lauman liikkumisen määrän kun tietää, ei lihaskunto kovin huono voi olla. No, tällä arvioilla Minku oli valioluokan 2. ja lopulta  "pn5". Hukkareissu siis meidän laumalle, kun Mummukaan ei kehään osallistunut (varoajat ovat vielä menossa, edellisviikon terveystarkista ja hammashuollosta). Reissun saldona oli yksi pikavoitto Lahden tieltä :P ja Myrrille uusi lempinimi ;)

Sunnuntaina Myrri pääsi pitkästä aikaa harkkaamaan mejää, kun Jarno teki sille on 400 m pitkän avojäljen jo melko sulaan metsään. Jäljestys sujui tosi kivasti! Nyt vaan toivotaan, että mejäkoe 18.4 toteutuu ja päästään starttaamaan Myrrin mejäkausi :)