Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2018-12-07

Mummu loistavassa kunnossa ja täynnä virtaa! Myrrille ensimmäinen sert :)


Itsenäsyyspäivää vietettiin perinteisesti Niihaman hevosmaneesissa järjestetyssä ryhmänäyttelyssä. Näyttelyyn oli ilmoittautunut huikeat 44 tolleria, enemmän  kuin viikon päästä olevaan messariin! Suuria odotuksia meillä ei ollut, toki toiveissa aina hienosti esiintyvät koirat ja erinomaiset arviot.

Saavuimme paikalle n 30 min ennen kehien alkua. Maneesi oli kylmä, paljon ulkoilmaa kalseampi. Laitettiin koirille takit päälle ja sitten lauma häkkiin karva- alustalle pötköttelemään. Tuomarina toimi Satu Ylä-Mononen. Junnu- urokset aloittivat kehän, Luca oli ensi kertaa kisaamassa virallisissa. Mukava arvostelu tuli, mutta turkkia tuomari toivoi lisää. Kaksi muuta junioria olivat valmiimpia ja saivat erit, Lucalle luokan nuorimmaiselle eh. No, siitä on hyvä jatkaa kun muuten meni kivasti esiintyminen!


Ihana pikkupoika Luca :)

Kun junnut olivat esiintyneet päätettiin viedä lauma autoon lämmittelemään, uroksia kun oli sen 20 kpl joten jonkinmoinen odottelu oli tiedossa. Webaston puhistessa lämmintä ilmaa oli tyttösillä mukavat olot loikoilla odottelemassa kehän alkua, meidän seuratessa kisaa kehän laidalla. Vähän ennen pu- kehää käytiin hakemassa Myrri autosta ja pikkuisen treenailtiin ennen kehään menoa.

Junnunarttuja oli kisaamassa kolme ja Myrri oli porukan nuorin. Esiinnyttiin luokan keskimmäisenä. Ensimmäisenä esiintyvälle eh ja sitten me kehiin. Tuomari kysyi ikää ja taas Myrriä puhuteltiin vauvaksi :) Myrri antoi tosi nätisti tutkia purennan ja kopeloida rungon. Liikkeet olivat erinomaiset (ihan arvostelunkin sanoin) ja muutenkin esiintyminen sujui oikein kivasti! Eri tuli eli päivän tavoite täyttyi :) Kolmantena kisannut junnu sai eh:n joten kilpailuluokassa me olimme kärjessä. Juostiin kierros ja siten sijat. Paalupaikalla pysyttiin ja vielä sa saatiin, upeaa!

Tässä Myrrin kaunis arvostelu: "Lupaava, tasapainoinen juniori. Oikea purenta. Lupaava, hyväilmeinen pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen luusto ja kulmaukset. Hyväasentoinen häntä. Liikkuu erinomaisesti. Hyvälaatuinen turkki".


Kaunis ja tasapainoinen Myr :)


Myrrin erinomaiset liikkeet!

Narttuja oli kaikkiaan kisaamassa 22 joten jonkin verran saatiin odotella ennen kuin valiot pääsivät kehään. Mikäpä siinä, koirat lämpöisessä autossa ja itsellä kuumaa glögiä termarissa, ei valittamista!
Minku ja Lumo kisasivat kaksin valioluokassa ja molemmat esiintyivät oikein kivasti. Kumpikin sai kommenttia hieman niukasta turkista, mikä kyllä pitää paikkansa. Lumo hieman paremmalla karvalla voitti luokan, molemmille sa.

Sitten hakemaan Mummoa häkistä. Veteraaninarttuja oli ilmoitettu neljä ja kaikki olivat paikalla. Mummo oli todellakin täynnä virtaa ja tuomaria nauratti vanhan into :) Kovin tuntui Taikasta tykkäävän ja eri saatiin, samoin muut veteraanit. Kilpailuluokassa meidät nostettiin kärkeen ja saatiin myös sa, kuten myös luokka kakkonen, pari vuotta nuorempi veteraani. Upeaa jälleen kuten Mummon arvostelukin:

"Yli 10 vuotta. Ikäisekseen aivan loistavassa kunnossa ja täynnä virtaa. Hyväilmeinen pää. Hammaspuutoksia (todistus). Hyvä kaula. Erinomainen runko ja luusto. Oikea- asentoinen häntä. Liikkuu erinomaisesti".

Sitten olikin sumplinta kuka vie kenet pn- kehään, kun kaikki tyttöset saivat sa:n. Minä vein Myrrin, Jonna Taikan, Jarno Lumon ja Netta Minkun. Kiitos esitysavuille vielä tätäkin kautta! Kaikkiaan pn- kehässä oli 11 narttua. Juostiin yhdessä ympäri ja sitten seisotettiin. Tuomari alkoi kätellä väkeä pois. Lopulta kehässä olivat veteraanit, Myrri, Lumo ja kaksi nuorten luokan narttua. Vielä kierros ja järjestys oli selvä: Taika voitti nartut! Toinen veteraani kakkoseksi, Myrri kolmoseksi ja Lumo neloseksi. Kyllä siinä sai kyyneliä pidätellä kun Mummo kaiken kokemansa jälkeen kruunattiin kauneimmaksi! Myrrin ensimmäinen serti - sinivalkoista päivän teemaan sopivasti- aiheutti pienen ilon läikähdyksen, mutta liikutus oli täysin Taikan ansiota.

Sitten jatkettiinkin Mummon kanssa suoraan ROP- veteraanikehään. Kisaamassa olivat tutut kilpakumppanit Paavo ja Taika. Mummo voitti saaden kauniin kultaisen ruusukkeen :) Ja sitten heti perään ROP- kehä Toton kanssa. Siellä Toto vei voiton ja olikin sitten vielä myöhemmin RYP4, onnea vielä täältäkin!


Toto ROP, Taika VSP

Esitimme myös kasvattajaryhmän. Ryhmiä oli ilmoitettu kolme, mutta me olimme ainoat jotka koirat kehään veimme. Mukavan arvostelun sai porukkamme Luca, Myrri, Minku ja Lumo: "3 eri yhdistelmää. Kaikki tyypiltään erinomaisia. Hyvät päät, kauniit ilmeet. Tehokkaat liikkeet. Osa vähän niukassa turkissa, mutta kokonaisuutena erinomaista kasvatustyötä". Tällä arviolla saatiin KP ja oltiin ROP- kasvattaja!

Olipa päivä ja jää muistoihin ikuisiksi ajoiksi :) Mummon loistava paluu Suomen kehiin ja Myrrille ensimmäinen serti,  samassa paikassa jossa Mummo juniorina avasi sertitilinsä. Rakas, ihana Mummo ja lapset + lapsenlapsi, meidän upea upea lauma!