Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-12-10

Flyballia koko lauman kera!

 

Mummo intoa piukassa flyball- treeneissä!

Lauantai- iltana tyttöset pääsivät tutustumaan uuteen lajiin, flyballiin, Tamskin lajiintutustumispäivässä. Ennakolta arvelimme, että Lumo voisi olla aika pro tässä lajissa eikä se arvelu kyllä pieleen mennyt ollenkaan. Muiden osalta lähdettiin matkaan vähän kysymysmerkkeinä, innostuvatko hommasta. No, kyllä kaikki innostuivat ja kivaa oli jokaisella!

Ensin käytiin läpi lajin historiaa ja nähtiin esimerkkisuoritus. Lajissa koira lähetetään liikkeelle neljän kapean hyppyesteen yli kohti laatikkoa, mistä koira vapauttaa pallon ja hyppii samat esteet pallo suussa takaisin ohjaajan luo.

Lumo aloitti meidän lauman treenit Jarnon kanssa minun toimiessa kuvaajana. Todella nopeasti Lumo hoksasi miten pallo vapautetaan laatikosta ja melkoisella innolla ja draivilla suoritettiin. Toisella kierroksella Lumo pääsi suorittamaan tehtävää jo esteet ylittäen ja saipa "vihreän kortin" tulla jatkossa mukaan Tamskin lajitreeneihin, sen verran hienosti meni :)




Vauhdilla esteen yli!


Ja pallon palautus Jarnolle :)

Toisena porukastamme treenasi Myrri. Myrri ei arastellut lainkaan laatikkoa, josta kuuluu melkoinen kolahdus kun pallon vapauttaa. Keksi myös nopeasti että pallo kuuluu ottaa sieltä suuhun ja tuoda minulle. Ihan niin selvät sävelet ei olleet kuin Lumolla, joka toki ei ole ihme kun vertaa 10 kk noviisin ja 6.5 v aksatykin tekemistä :D Tosi kivaa oli kuitenkin ja päästiin kokeilemaan myös esteiden kanssa, joka sujui hyvin yhden esteen ylityksellä. Myös Myrri oli kouluttajan mielestä sopiva kaveri lajitreeniin, joten ehkä joskus lähdetään myös Myrrin kanssa treenaamaan :)


Myrri poimii palloa koneesta 


Ja vauhdilla yli esteen palloa palauttamaan! 

Minku, meidän koirista "varovaisin", teki myös hyvin. Ensin Minku luuli että ollaan tokoilemassa ja tehtiinkin vähän rallyä siinä kentällä alkuun. Laatikko oli pikkasen jännä Minkun mielestä, mutta siihen palkkaillen saatiin hyvin onnistumisia. Pallon haku oli tosi kivaa ja se otettiin nätisti kurottaen laatikosta, ei "laukaisten" Lumon tyyliin. Esteiden ylitykset menivät kivasti ja häntä heilui läpi treenin. Lajitreeniin tuskin tullaan myöhemmin Minkun kanssa lähtemään, sen verran erilainen suorittava (rauhallinen, tuumaileva) hän on kuin Lumo ja Myrri. Mutta kiva oli kokeilla!


Minku nouttii palloa koneesta



Ja vauhdilla palloa hakemaan!

Päivän Lumoakin innokkaampi suorittaja oli Mummo. Voi sitä intoa ja riemua kun pääsi kentälle, nakkia oli palkkana ja sai noutaa palloa! Taika leikki kuin pentu konsanaan, isoilla loikilla pallolle ja heitteli palloa myös itselleen saadakseen noutaa ja lisää palkkaa :D Oli niin liikkistä katsoa vanhan riemua, ohjaajakin oli ihastuksissaan :) Taika on kyllä harrastuskoira 10 +, mitä vain lajia kokeillaan niin Mummo on liekeissä. Olipas mukavaa!