Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2018-12-27

Joulun viettoa ja menneen vuoden kertausta


Niin se Joulu tuli ja menikin jo, aina niin nopeasti nuo vapaat päivät. Jouluna Pukki (Jarno) vieraili tyttöjen luona ja toipa muutaman lahjankin, joilla innokkaasti leikittiin :) Lisäksi leivinuunissa paistui iso kinkku, jonka syömisessä tyttöset ahkerasti auttoivat :D Varsin mallikas Joulu siis, kun vielä hakutreenejäkin tehtiin useampana päivänä.

Kohta vaihtuu vuosi ja tässä kohtaa lienee se "perinteinen", mitä tavoiteltiin ja mitä saavutettiin kertaus. Suurin tavoite täyttyi, lauma on edelleen koossa ja vielä täydentynyt yhdessä ihanalla pikkuisella karvakaverilla Myrrillä :)

TAIKA (kaikki kuvat eiliseltä Tapaninpäivän lenkiltä)Taika osallistui vuonna 2018 Suomessa 10 näyttelyyn, ollen 5 kertaa ROP- veteraani ja 2 kertaa VSP- vetaraani. Rigassa käytiin reissulla myös, josta tuliaisena 2 ROP- veteraania ja BIS-3 veteraani sekä Riga Veteran Winner- titteli. Menestys näyttelyissä on ollut upeaa, etenkin kun ottaa huomioon Taikan sairastuminen syöpään kesällä ja leikkaukset, joiden vuoksi näyttelyissä oli muutaman kuukauden tauko. Mummo toipui operaatioista uskomattoman hyvin ja leikkausten jälkeen olikin mm. Tampereen Itsenäisyyspäivän isossa näyttelyssä VSP + ROP-veteraani ja Helsingin messukeskuksen Helsinki Winner näyttelyssä VSP- veteraani kera tittelin. Ensi vuoteen lähdetään kiitollisena jokaisesta yhteisestä päivästä ja nautitaan yhdessä olosta niin kotona kuin näyttelykehissä- homma jota Taika rakastaa yli kaiken :)

Taikan vuoteen mahtui myös kaksi MEJÄ- koetta. Ensimmäinen sattui huippuhelteiden aikaan, josta kuitenkin hienosti AVO3- tulos. Toinen koe olikin sitten jättipotti, täydet 50 pistettä ja siirto voittajaluokkaan! Voittaja piti korkata, mutta ensin kovat helteet ja sitten sairastuminen estivät osallistumisen. Jos terveyttä ja intoa riittää, niin ehkäpä ensi kesänä... :)

LUMOLumon näyttelyvuoteen Suomessa mahtui 17 näyttelyä. Jokaisessa niistä Lumo oli vähintään erinomainen, useimmissa kera sa:n. ROP- sijoja Lumo saavutti 3, cacibeja yhden, vara-cacibeja kaksi ja yhden nord-sertin. Tollershowssa Lumo oli upeasti paras valionarttu ja lopulta pn2. Tollershowssa menestystä tuli myös kisoista  "Paras pää ja ilme" jonka Lumo voitti, sekä oli Minkun kanssa "Paras pari".

MEJÄ:ssä Lumo kisasi yhdeksän kertaa, joista kuusi ykköstulosta. Pari harmillista takaiskua jäljentekijöiden virheen (hylätty jälki ja jälki maastossa jossa sellaista ei olisi pitänyt koskaan olla..) vuoksi koettiin, mutta onneksi noita hienoja hetkiä enemmän. Tollerimejässä pisteet eivät ihan riittäneet mestaruusluokkaan (todella lähelle kyllä), mutta mestaruuden ulkopuolella kisanneista Lumo oli paras, huipulla 48 pisteen suorituksella! Piirinmestaruuskisaan saatiin paikka, joka jätetiin käyttämättä Taikan tilanteen vuoksi. Asiat tärkeysjärjestykseen aina ja ehkäpä ensi vuonna sitten, jos nuuskuttelut jatkuvat yhtä hienosti kuin kuluneena vuonna :)

VEPE:ssä käytiin kisaamassa kerran, josta hienosti ykköstulos hyvillä pisteillä! Varsin mallikas harrastusvuosi Lumolla siis kaiken kaikkiaan.

MINKU


Minkun vuoden tärkein saavutus oli pentue, joka syntyi pakkasten paukkuessa 16.01. Kahdeksan suloista pikkuista, jotka valloittivat niin meidän sydämet kuin kodin :) Minku oli loistava ja omistautunut äiti, joka piti pennuistaan niin hyvän huolen kuin kuvitella saattaa.

Näyttelykehiin palattiin huhtikuussa, josta heti napsahtikin VSP- sija! Muuta näyttelymenestystä Suomessa Minku keräsi yhden ROP- sijan ja nyt vuoden lopussa Helsinki Winner- näyttelyn VSP- sijan verran, josta kotiin tuomisina myös Helsinki Winner- titteli :) Rigassa Minku pärjäsi todella upeasti, ollen molempina päivinä ROP ja Riga Winnerissä vielä RYP-4 kera tittelin! Upea paluu mammalta missikehiin, eipä voi muuta todeta!

MEJÄ:ssä Minku osallistui kuuteen kokeeseen, joista 5 ykkössijaa ja yksi 2- tulos (haaska jäljen alussa, josta olenkin blogissa kertonut aiemmin). Tasaisen varmaa nuuskuttelua siis! Muissa harrastuslajeissa ei tänä vuonna kisattu, mutta uusi laji rallytoko ehdittiin aloittaa ja jatketaan valmennusryhmässä ensi vuoden alussa. Joten tavoitteita tulevalle vuodelle sillä saralla on!

MYRRI


Myrri edessä, Minku-äiti takanaLauman uusin tulokas Myrri jäi kotiin Minkun pentueesta. Hauska tapaus, joka on ottanut sijansa laumassa suvereenisti :)

Näyttelykehissä Myrri on nuoresta iästään huolimatta pyörähdellyt jo muutamankin kerran. Pentuluokat korkattiin Tollershowssa, josta napsahti narttupentujen voitto pikkupentuluokasta! Tästä se ura jatkui, kaikkineen 10 pentunäyttelyä käytiin ja saldona 8 kertaa ROP- pentu, 2 x VSP- pentu, 10 x KP ja RYP- 3 sijoituskin saavutettiin. Junioriluokkaan siirryttiin heti iän salliessa Seinäjoki KV:ssa, josta junnuluokan voitto ja vara-serti. Itsenäisyyspäivän ryhmänäyttely toi sen ensimmäisen sinivalkoisen, serti kera pn- sijan! Messareissa koettiin ensin pettymys eh:n muodossa, mutta toisena päivänä upea menestys, ison junnuluokan voitto ja JV-18 titteli! Rigan reissulla Myrri saavutti molemmissa näyttelyissä pn- sijat ja juniorisertit sekä RigaJW- tittelin. Melkoinen prinsessa, todellakin!

Muissa harrastuksissa ei vielä kisaamaan ehditty, mutta tokossa käytiin parilla pentukurssilla ja rally- tokon alkeiskurssi saateltiin päätökseen viime viikolla. Vuoden alussa jatketaan rallyn valmennusryhmässä ja tavoitteena on päästä kisakentille kenties kesän koittaessa :) Mejään tutustuttiin usean pienen harjoitusjäljen merkeissä ja intoa ja kykyä vaikutti tähänkin lajiin olevan. Vepeen tutustuttiin myös, soudellen ja veneestä muutaman kerran hypäten. Taipparitreenejä on touhuttu ihan pikkuisesta asti ja intoa siihenkin tuntuu riittävän. Myös agilityyn ollaan tutustuttu muutaman treenikerran verran ja kurssi aloitetaan parin viikon kuluttua. Melkoinen harrastuskaveri tuntuu meillä olevan tässä lauman jatkoksi kasvamassa! :)

Tavoitteita ensi vuodelle en sen tarkemmin aseta. Tärkeintä on saada pitää lauma koossa, terveenä ja onnellisena. Myrri tullaan terveystutkimaan ja MH- kuvaus on myös ensi vuoden almanakassa. Näyttelyitä, kisoja ja kokeita sekä treenejä niin kotona kuin ohjatusti, niistä tulee meidän ensi vuosikin koostumaan. Tekemistä ja harrastamista yhdessä, ilman sen isompia tulostavoitteita. Pääasia, että on hauskaa!