Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-04-09

Keväisiä frisbeelenkkejä


Lauman vauhdikas luoksetulo!

Sitten viime postauksen on kevät ottanut ison harppauksen eteenpäin. Joten on jopa mahdollista, että MEJÄ- kautta päästäisiin aloittamaan vajaan 2 vkon kuluttua Mynämäen kokeesta. Näin todellakin toivotaan, into on jo kova itsellä, koirista puhumattakaan :) Majoituskin reissuun on jo varattuna, olisi sitten Myrrin eka yön yli reissu se. Ja kokeessa pääsisi kuulemaan myös laukauksia, joten ... jännää!

Jos joku lukijoista ihmettelee mikä Myrri, niin Myrtin kutsumanimeksi on tainnut nyt vakiintua Myrri, tai Myr, tai Myrmyr. Niin nuo nimet tuppaa vääntymään, Minkustakin kun piti tulla Hurma, se nimi ei sitten "sopinutkaan" vaan pentuajan työnimi Mini-Mii jäi Minkuksi tai usein vain tulee huikattua Min :)

Viikonloppuna käytiin molempina päivinä auringosta nauttimassa peltolenkillä kera koko lauman ja frisbeen. Hauskaa oli! Myrri sai noutaa myös variksen, sekä koko laumalle hakuruutua siipidamein ja normidamein. Myrri teki yhden spontaanin melko pitkän siipidamin noudon Minkun hakuvuorolla, kun yllättäin jättikin keppityömaansa kesken ja päätti lähteä hakemaan :)



Frisbeen kanssa on hauska touhuta!

Myrrin kanssa ollaan tehty pientä tokoilua lähes päivittäin, muutaman minuutin kerrallaan. Eilen otettiin vähän videotakin touhusta ja hienostihan se sujui! Sivulle, seuraa, maahan, istu, seiso, pyöri, "jänis", odota ja tule alkavat olla jo tuttuja käskyjä ja Myrrin tekemisen into on suorastaan liikuttavaa. Häntä vaan vispaa ja katsekontakti on kohdillaan, ihana pieni :)

Tänään onkin ohjelmassa ensimmäiset rokotukset, kun huomenna tulee 12 vkoa ikää täyteen. Saapas nähdä miten neiti neulaan suhtautuu. Sirutuksessa ei edes vingahtanut, toivotaan että tänäänkin menee lunkisti. Mielenkiintoista nähdä myös mitä ell aseman vaaka kertoo neidin painoksi. Vajaa viikko sitten kotivaakalla punnittuna oli 7,9 kg. Melko vahvarakenteinen neito Myrri on, ja kasvupatitkin melkoiset, joten saapa nähdä tuleeko hänestä äitiään isompi (veikkaan niin).

Alla seisomiskuvaa eilen otettuna ulkona. Kivasti osaa jo asennon ottaa ja siinä hetken jopa pysyä :)


Myrri melkein 12 vkoa