Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-06-06

ROP, ROP, ROP, ROP-vet, ROP-vet, ROP-vet, BIS3-vet, BIS5, EEV-17, EEVV-17: Melkoinen viikonloppureissu!  Tyttöset epäuskoisina palkintosaaliistaan :D

Extempore-  päätetty reissumme Viroon menneenä viikonloppuna oli, jollen paremmin sanoisi, aikas menestyksekäs :)

Kuluneena viikonloppuna Virossa järjestettiin kolme näyttelyä. Ensin perjantaina ryhmänäyttely, lauantaina noutajien erikoisnäyttely ja sunnuntaina Viron Voittaja- näyttely. Kaikki näyttelyt olivat n. 20 km etäisyydellä Tallinnasta. Jarno varasi meille kivan huoneiston läheltä Voittajanäyttelyn keskuspaikkaa Kalev- stadionia. Huoneistossa oli mukavasti tilaa koko laumalle oleskella pitkä viikendi sekä mukavat lenkitysreitit ympärillä.

Torstaiaamuna matkamme meinasi saada hieman vastatuulta alleen, kun aamulla avasin edellisenä yönä sähköpostiin saapuneen perjantain näyttelyn aikataulun. Paikalliseen tyyliin, muutoksista ei paljon ilmoitella ja olipas "hauska" huomata että aiemmin 15.40 alkavaksi merkitty kehämme olikin muutettu alkavaksi 12.30! Sehän tarkoitti sitä, että varaamallamme lautalla emme näyttelyyn ehtisi ja kun kello tuli kahdeksan, alkoi vimmattu netin näpyttely ja soittelu Tallink Siljalle. Kaikeksi onneksi yksi lemmikkihytti oli vielä vapaana aamulautalla ja sen varasimme, ehtisimme siis näyttelyyn. Harmittavasti varaamallemme erikoisaamiselle ei enää tilaa ollut aamulaivalla, joten jouduimme tyytyvämään normibuffettiin kaiken kansan kesken. No, pieni harmi siitä että ehdimme perjantain näyttelyihin!

Matkamme alkoi siis ennakkosuunnitelmista poiketen jo torstai-iltana, kun pakkasimme lauman autoon ja ajelimme Hämeenkylän Kartanoon n. 25 km päähän satamasta majoittumaan yhdeksi yöksi. Kartanon miljöö oli hieno, huoneesta avautuvilla takapihan pelloilla temmelsivät puput ja linnut- koirilla oli liveseurattavaa kun me Jarnon kanssa käytiin nauttimassa kehutun ravintolan herkullisista antimista. Sitten ajoissa nukkumaan, jotta jaksoimme herätä aamulla viiden aikaan lenkittämään koirat ja ajelemaan satamaan.

Laivamatka sujui totutusti tyttöset hytissä pötkötellen ja aamiaista nauttien ja sitten vähän huilaten itsekin. Perillä Tallinnassa majoituksemme löytyi helposti, mutta avainta huoneistoon ei vielä saatu joten ajelimme näyttelypaikalle, n. 20 km päässä sijaitsevalle nurmikentälle Luigeen. Sää oli todella kylmä, tuuli suoraan pohjoisesta. Vaikka vaatetta mukana olikin, ei silti tarpeeksi. Onneksi Jarno oli kehitellyt meidän häkkiin ratkaisun millä sen saa hyvin maahan kiinni, muuten siinä tuulessa ei olisi kyllä häkki kauaa paikoillaan pysynyt.

Tollereille oli muuttuneen aikataulun lisäksi tullut myös tuomarin muutos, nyt arvostelemassa oli Leni Finne Suomesta. Suomalainen valiouros Caro aloitti kehän, saaden eri sa:n. Sitten avoluokassa kisannut veteraani-ikäinen Nuppu, jolle eh. Lumo meni Jarnon kanssa ja kuulemma Leni oli heti todennut että "on lihava". No ei kyllä ole ja Jarno ei ollutkaan vastannut mitään :D Eri kuitenkin tuli ja samoin Minkulle, jonka Leni totesi olevan tukevasti valeraskaana- kuten onkin. Lumolle kilpailuluokan voitto ja molemmille sa. Taikaakin Leni piti lihavana, mutta eri sa ja ROP-vet kuitenkin. Pn- kehään emme olisi Minkua edes vieneet kun esittäjää ei oltu hankittu valmiiksi. Kehäsihteeri kuitenkin totesi että tuotava on! No Jarnohan sitten lennosta kävi pyytämässä kehän laidalla ollutta naista Minkun hihnan päähän :) Hienosti Minku uuden esittäjänsä kanssa meni ja järjestys oli Lumo, Minku ja Taika eli kolmoisvoitto! ROP- kehässä Lumppari vei voiton joten hienosti alkoi tämä näyttelyturneemme :) Ryhmiin ei säästä johtuen jääty, sillä olimme aivan jäässä ja monta tuntia olisi pitänyt odotella. Ehkä ihan hyvä ratkaisu, ettei hankittu kuoleman tautia heti ekana reissupäivänä.


Taika ROP-vet pn3, Minku pn2, Lumo ROP Leni Finnen kehässä.

Illalla tutustuimme lähialueemme ruokatarjontaan ja löysimme netissäkin kehutun Vana Villems- pubin, missä ruoka oli todella loistavaa ja edullista. Ei mitään pubiruokaa vaikka nimestä olisi niin voinut päätellä. Tästä tulikin kantapaikkamme koko reissun ajaksi.

Lauantaina heräilimme hitaasti, sillä päivän kehät olivat vasta iltapäivästä. Vuorossa oli noutajien erikoisnäyttely Vanamoisa- nimisessä kylässä. Sää oli edelleen tuulinen, mutta ei onneksi enää niin kylmä kuin edellisenä päivänä. Kisaamassa olivat samat koirat kuin eilen, lisänä Nooran Kerttu- juniori ja tämän äiti Tikru käyttöluokassa. Tuomarina tollereilla toimi belgialainen herrasmies Jef Verrees.

Uros Caro sai eri sa;n ja sitten nartut. Kertulle myös eri sa, Nupulle eh. Lumolle "vain" sileä eri koska turkkia ei ollut tarpeeksi, Minkulle eri sa. Taikalle eri sa ja reissun toinen ROP-vet. Pn- kehässä Minku laitettiin kärkeen ja Taika kolmanneksi. Minkusta tuli myös ROP, joka tiesi sitä että ryhmäkehät kutsuivat, kun kellokin oli jo sen verran että ne piakkoin alkamassa olivat.


Minku ROP, Caro VSP Jef Verreesin kehässä noutajaerkkarissa


 Ryhmiin kannatti kyllä jäädä: Minku oli BIS-5 (kuudesta koirasta), mutta täälläpä saatiin upeat ruusukkeet, pokaalit ja ruokaa kaikki sijoittuneet! Taika oli viidestä veteraanista kolmas BIS-3 vet, kera myös mahtavien palkintojen. Auton kontti täyttei kolmesta suuresta ruokasäkistä ja reput ruusukkeista ja pokaaleista- loistava päivä jota illalla juhlistettiin kantapaikassa!Lumo turistina kuvassa, Minku ROP BIS5, Taika pn3 ROP-vet BIS3- vet 

Sunnuntaina koittikin sitten itse pääpäivä, eli Viron Voittajanäyttely Kalev Keskusstadionilla. Koska majoituimme ihan sen lähellä, kävelimme paikalle. Ilma oli lämmennyt ja aurinko paistoi- loistavaa! Tollereille oli tullut tuomarin muutos, kun ilmoitettu tuomari oli saanut sairaskohtauksen edellisenä päivänä. Arvostelemassa oli hänen äitinsä, shelttikasvattaja Linda Jurgens.

Tollerit aloitti avouros saaden erin. Sitten Caro jolle eri sa, samoin veteraani-urokselle Jedille. Kilpailuluokassa Jedi voittoon. Nartuissa Kerttu sai eri sa:n ja junioritittelin, onnea Noora! Sitten nuortenluokan narttu Oona jolle eri sa, käy- nartulle Tikrulle myös eri sa. Valioissa kisasi meidän tytöt ja heitä kookkaampi Tara. Kaikki saivat erit. Arvosteluun mennessäni Minkun kanssa tuomari kysyi heti, onko pennut? Minkun vatsa ja tissit kun roikkuu siihen malliin että näyttää kyllä imettävältä. Selitin että valeraskaana ja tuomari vaikutti ymmärtävän. Kilpailuluokassa Lumo ykköseksi, Minku kakkoseksi ja molemmille sa:t.

Veteraaneissa Taika aloitti, esiintyen tuttuun tapaansa upeasti ja eri tuli, samoin tänään veteraaneissa kisanneelle Nupulle. Kilpailuluokassa Taika voittoon kera sa:n ja tämähän tiesi sitä, että Viron Veteraanivoittaja 17- titteli tuli Taikalle!

Jarnon tehtäväksi jäi taas hankkia esittäjä kehän laidalta Minkulle ja vesikoiraihmisistä vapaaehtoinen löytyi, kiitoksia! Tuomari kätteli ensin ulos nuo- ja käy- nartut. Meidän loppujen järjestystä mietittiinkin sitten pitkään. Ensi nostettiin Lumo Kertun edelle ykköseksi. Sitten Taika Lumon perään ja taas juostiin kierros. Tuomari kävi kokeilemassa koiria ja katselemassa ilmeitä ja pitkään pohdittuaan osoitti meille Taikan kanssa ykköspaikkaa. Taas juostiin ja kättely, järjestys oli siinä. Taika voitti nartut! Lumo tuli kakkoseksi kera cacibin ja Minku neloseksi saaden vara-cacibin.


Taika ROP-vet ja ROP EEV-17 EEVV-17, Jedi VSP ja VSP-vet, EEV-17 EEVV-17. Tuomarina Linda Jurgens

Taikan kanssa jatkettiin ROP- kehään, missä veteraanit mittelivät rodun kauneimman tittelistä. Rodun kaunein oli Taika! Rouvalle siis tulivat tästä näyttelystä molemmat tittelit, EEV-17 ja EEVV-17. Eipä olisi reissuun lähtiessä uskonut, että Rouva nappaa täältä kaiken! Mutta toisaalta taas, Taika on upeassa kunnossa ja se lavakarisma mikä Rouvalla on, se vaan on omaa luokkaansa. Ryhmissäkin käytiin ja Rouva jatkoi upeaa esiintymistään, kuitenkaan sijoituksia ei meille suotu. Lihapullia Rouvalle senkin edestä :D


Lumo pn2 cacib, Taika ROP ROP-vet EEV-17 EEVV-17, Minku pn4 va-cacib Viron voittajassa! Minkua vähän väsyttää, pitkä reissu takana :)

Reissumme kokonaissaldo oli huikea. Kaikki tyttöset olivat vuorollaan ROP, Taika teki hattutempun ollen kolmasti ROP-vet. Olipa kyllä sellainen matka, jota muistellaan vielä pitkään!