Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-03-06

ROP- koirat KouvolassaLauantaiaamuna seitsemän maissa starttasi Volvo kohti Kouvolaa, missä järjestettiin ryhmänäyttely vanhasta kasvihuoneesta tehdyssä agilityhallissa. Olimme käyneet ko. paikassa jo kaksi vuotta sitten, joten tiesimme varata tytöille mukaan manttelit ja itselle termariin kuumaa juomaa- tila kun on puoliviileä.

Saavuimme hyvissä ajoin paikalle ja parkkipaikalla tapasimme Minkun veljen Viksun kera omistajiensa Susannan ja Antin. Siinä poikaa rapsuteltiin ja kuulumiset vaihdettiin. Todettiin myös yksissä tuumin, että komea on turkki mutta turkin alla liikaa täytettä. Varoitin Susannaa että todennäköisesti menestystä ei tästä syystä tule, vaan palkintosija tulee tippumaan ylipainon vuoksi.

Tehtiin tyttösten kanssa hyvän mittainen haistelulenkki ja sitten sisään kasvihuoneeseen laittamaan häkkiä kasaan. Tytöille loimet niskaan ja sitten häkkiin pötköttelemään, itselle termarista kuumaa glögiä. Mikäs siinä kehien alkua odotellessa siis :)

Tollereita oli ilmoitettu 24 ja tuomarina toimi yksi lempituomareistani, Pia Itkonen. Pia on tehnyt Lumosta pohjoismaiden voittajan 3 vuotta sitten, pitänyt myös Taikasta ja tehnyt Minkusta ROP- pennun, virallisissa luokissa Minku ei ollut vielä Pialla päässyt käymään. Mukana näyttelyssä oli myös harjoitusarvostelija. Tämä tietää yleensä sitä, että normaalistikin tiukka linja on vielä tiukempi (ja toki ihan hyvä niin!).

Tollerit alkoivat junioriluokan uroksilla ja kukaan ei saanut sa:ta. Ei myöskään nuortenluokan uros, eivätkä neljä avoimen luokan urostakaan. Aavistukseni Viksun ylipainon suhteen osui myös oikeaan, kivalla arvostelulla muuten tuli h. Harmillista, mutta mielestäni on hyvä asia että ylipainoon puututaan. Meilläkin näitä "wake up call"- arvosana tippuu ylipainon vuoksi- arvioita muutama on kerättynä, niistä oppii ja nykyään tytöt pidetään aina timmissä kunnossa. Uroksista ei lopulta saanut eri sa:ta kuin yksi valiouros Hedera`s Flaming Fairy "Nemo", joten linja todellakin oli tiukka (mukana oli kolme valiota).

Nartuissa kisasi 4 junnua, joista kahdelle h ja kahdelle eh. Nuortenluokan nartulle eri sa, samoin avonartulle. Valioita oli kolme, meidän tyttöjen lisäksi Peppi. Lumo esiintyi Jarnon kanssa kivasti, harjoitusarvostelija oli hämmästellyt miten kauniisti neito oikein ottaakaan tutkimisen ja kopeloinnin. Jarno oli todennut että tämän voi laittaa vaikka solmuun, ja niinhän Lumon voikin. Todella käsiteltävissä oleva koira :) Eri tuli (kuten tuli Pepillekin). Sitten minä Minkun kanssa kehään. Minku veti heti iiisot venytykset kun tuomarit tulivat tutkimaan, ja tuomarit tykkäsivät. Pia kertoi harjoitusarvostelijalle tarkasti havaintojaan, mm. käsin tunnustelemalla rintakehän pituuden ja sen, että vaikka raajakorkeus näyttää hieman matalalta, mahan alla on niin paljon karvaa että se hämää. Ehkä sieltä voisi pikkuisen trimmata :) Minkun esiintyminen meni kaikin puolin hienosti ja eri saatiin. Kilpailuluokassa juostiin pari kierrosta ja sitten Minku nostettiin kärkeen, Lumo kakkoseksi. Vielä juoksut ympäri ja järjestys piti. Kaikille sa.

Veteraaneissa kisasi kolme narttua, ja täytyy kyllä sanoa että Taika todellakin oli näyttelyn karvattomin tolleri. Pia tutkiessaan karvapeitettä totesi, että vaikka tätä on vähän niin laatu on todella hyvä, oikea karheus. Tämän totesi myös harjoitusarvostelija. Sitten juostiin ja Pia sanoi että tässä on kyllä ilmiömäinen liikkuja, olen tainnut tämän koiran arvostella ennenkin. Siihen totesin että kiitos ja kyllä olet arvostellut. Taikan esiintyminen meni todella hienosti ja eri saatiin, samoin kaksi muuta veteraania. Kilpailuluokassa Taika kärkeen ja kahdelle ekalle sa. ROP- veteraaniruusuke Taikalle (jo kahdeksas Suomesta!) annettiin heti, kun urosveteraania ei ollut. Taikan arvostelu oli upea ja päättyi sanoihin "Koira tietää olevansa tähti". Tämä kyllä kuvaa Rouvaa täydellisesti :)

Parasnarttukehässä koettiinkin jännitysnäytelmä, kun Minku ja avoluokan voittaja kisasivat useita kierroksia ja edestakasjuoksuja, Pian pohtiessa sijoitusta. Lopulta järjestys oli Lumo pn4, Taika pn3 (kiitos Susanna kun esitit Rouvan!), avonarttu pn2 ja Minku pn1! Pia myös totesi palkintoja jakaessaan kakkoseksi tulleelle että voisi ottaa voittajalta vähän handleriopetusta, olipas mukava saada tällaista palautetta ihan tuomarin suusta!

ROP- kehässä juoksimme pari kierrosta Nemon kanssa. Sitten seis ja Pia selitti että pitää molemmista koirista kovasti, mutta tänään neito on vain enemmän hänen mieleen ja Minkulle ROP :) Kävimme hyvät keskustelut Pian kanssa koirien tasosta, esiintymisestä, tuomaroinnista ja totesinkin että kyllä arvostan tällaisia tuomareita jotka eivät ole eriautomaatteja, mielellään ajaa vähän pidemmänkin matkan näyttelyyn kun tietää arvostelun olevan muuta kuin sama arvio kaikille laadusta riippumatta. Ryhmäkehiinkin jäimme esittäen Taikan veteraaneissa ja Minku yhdistetyssä 7/8- ryhmässä. Menestystä näistä ei enää saavutettu, mutta molemmilla hyvä moodi ja esiintyminen jatkui aina pitkän näyttelypäivän loppuun saakka :)


Minku ROP, Nemo VSP
Näyttelystä ajelimme n 10 km päässä näyttelypaikalta sijaitsevaan Sokos hotelli Vaakunaan, mistä Jarno oli varannut meille Superior King- huoneen. Siellä mahtavalla 2 m leveällä sängyllä kelpasi prinsessojen pötkötellä ja fiilistellä loistavasti sujunutta näyttelyä :)