Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-11-01

Koetoimitsija 1- kurssi suoritettu, erinomaisia tyttöjä Lahdessa :)

Lauantaina kävimme Jarnon kanssa Pohjois-Hämeen kennelpiirin järjestämän koetoimitsija 1- kurssin. Kurssilla oli paljon mielenkiintoista asiaa ja keskustelua. Nyt sitten odotamme kevättä ja koetoimitsija 2- kurssia mejän osalta, jotta voimme jatkossa toimia vastaavina koetoimitsijoina mejä- kokeissa. Ikaalisten seudun kennelkerho ry:llä on koevalmistelut jo toimestamme käynnissä, joten eiköhän ensi kesänä päästä olemaan ensimmäistä kertaa kokeen vetäjinä :)

Sunnuntaina kävimme pyörähtämässä Lahti KV:ssa, missä jälleen narttuja riitti pitkä liuta. Tuomarina toimi kanadalainen vanhempi rouva, jonka punaista lankaa ei oikein löydetty. Esim. koiralle joka ei ravannut yhtäkään askelta, arvosanaksi eh. Sitten taas hyvin esiintyvälle valiourokselle myös eh. Nartuissa jako oli myös eriä ja eh:ta, yhtään sen huonompaa arvosanaa ei jaettu.

Valioluokassa kisasi kuusi ja kaksi luokassa peräkkäin olevaa ottivat kehässä yhteen. Mitä tekee tuomari, siirtää toisen näistä meidän taakse ja antaa molemmille erit, toisen lopulta voittaessa koko kisan. Meidän tyttöjen esiintymiset sujuivat totuttuun tapaan hyvin, molempien liikkeitä kehuttiin arvosteluissa mutta sijoitukset jäivät laihoiksi. Lumo sijoittui valioiden neljänneksi saaden sa:n, Minkua ei sijoitettu ja sa jäi saamatta. Jos tuomarilta jotain linjaa yritti hakea, niin piti kookkaammista, muttei sekään sitten taas kaikkea ratkaissut. Mystistä, mutta näitä ollaan nähty.

Veteraaneissa Taika sai kommentin lihavuudesta jälleen, muuten arvostelu oli hyvä. Tuloksena luokka 2. sija kera sa:n. Tästä näyttelystä jäi kaiken kaikkiaan täysin mitään sanomaton fiilis, niin arvostelun, tulosten kuin yleisen tunnelmankin osalta. Lahti on p..ska paikka, meidän tunnuslause piti siis jälleen kutinsa ja ehkä ensi vuonna jo uskotaan ja Lahden kinkerit jää väliin ;-)

Kotisivuille asian jo olenkin päivittänyt, mutta kirjoitetaan se nyt tänne blogiinkin kun lukijoita täälläkin riittää. Minkun suunniteltu pentue Pyryn kanssa on peruttu. Sain soiton Pyryn omistajalta ja tiedon siitä, että Pyryn veljellä epäillään autoimmuunitautia ja kortisonihoito on aloitettu, kun oireet eivät pelkkään kipulääkitykseen vastanneet. Missään nimessä emme halua ottaa riskiä terveyden suhteen, joten päätös siitä että Pyry ei tule olemaan Piemonte- pentueen isä, syntyi nopeasti.
Nyt kartoitamme tilannetta, eli Minkun arvoisen uroksen etsintä on käynnissä. Toistaiseksi Piemonte- pentue on edelleen suunnitteilla keväälle, uskomme että loistava uros tulee löytymään :) Kiitämme tsempeistä, tuesta, ja hyvästä palautteesta avoimuuden suhteen, joita olemme meiltä pentua odottavilta saaneet.

Lisäys 7.11. Pyryn veljen diagnoosi oli kuulemma kasvain selkäydinkanavassa, kuten tänään kuulimme. Osanotto omistajalle.