Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-10-24

Minkun Seinäjoen valloitus ja mahtava näyttelyreissu koko kolmikon osalta!




Jopas oli viikonloppu! Viikko takaperin Latviassa Minku meni ja nappasi ROP:n norjalaistuomarilta. Meidän makuun Minku on todella karvaton tällä hetkellä ja siksi jätettiin viemättä kehään pari viikkoa sitten SNJ:n erikoisnäyttelyssä. Latviassa tosiaan tuli turkista huolimatta (arvostelussa luki turkki ok) ROP ja seuraavana päivänä Virossa pn2-sija, Lumon ollessa ROP.
Seinäjoen KV- näyttelyä pohdittiin Minkun osalta ristiriitaisin tunnelmin. kun omaan silmään näyttää niin karvattomalta (etenkin kun vertaa hyvin turkikkaisiin Lumoon ja Taikaan), mutta sitten taas nuo baltian tulokset..... Ajomatkalla näyttelypaikalle palloteltiin Jarnon kanssa edes takas ajatusta "kehään... ei kehään... kehään.... ei kehään....". Lopulta päädyttiin siihen, että kyllä me kehään mennään ja jos tulee h/eh niin sitten tulee. Tulta päin vaan!

Seinäjoelta olimme varanneet hotellimajoituksen näyttelypaikka Areenan läheisestä (n. 1 km päässä) Sokos hotelli Vaakunasta. Veimme auton parkkiin hotellille, sitten tavarat kantoon ja kävelemään kera koirain näyttelypaikalle. Mukava pieni kävely joenvartta pitkin ja kohta oltiinkin perillä. Sisällä Areenassa oli mukavan väljää ja kehään, hallin juuri vastakkaiseen takalaitaan, päästiin kulkemaan koirien ja tavaroiden kanssa ongelmitta. Mikä myös positiivista, ihan kehämme sisäänmenon läheisyydestä saatiin hyvä paikka häkille. Naapurihäkissä oli meille tuore tuttavuus nuortenluokan uros ja siinä tollerikehän alkua odotellessa käytiinkin mukavia keskusteluja uroksen omistajien kanssa. Kiitos vaan mukavasta näyttelyseurasta tätäkin kautta! Odotellessa saimme paikalle myös tollerin hankkimisesta kiinnostuneen pariskunnan Vaasasta ja ilo olikin esitellä häkissä tyytyväisenä nukkuvat tytöt heille :)

Tollereita oli ilmoitettu kisaan 36 kpl ja yhtä lukuunottamatta kaikki olivat paikalla. Tuomarina toimi ruotsalainen vanhempi herrasmies Lars Widen. Kisa alkoi pentuluokasta ja kaikki kolme pentua saivat ansaitusti KP:t.

Uroksista vain 3 sai sa;n, valiouros Paavon viedessä voiton. Jo urosten kehää katsellessa kävi selville, että liikkeet ovat tärkeässä roolissa tällä tuomarilla, samoin turkin kuntoa katsasteltiin, lähinnä sitä onko pohjavillaa vai ei. Minkulla onneksi on runkokarva jo kasvussa ja normaalisti hyvä pohjavilla, joten sen puolesta päätöksemme mennä kehään piti.

Nartut alkoivat kuudella juniorilla ja kenellekään ei sa:ta. Sitten nuortenluokassa kisannut Maire, jolle sa. Avoluokassa kuudesta nartusta yhdelle annettiin sa, käyttöluokasta kahdesta nartusta toiselle sa. Valioluokassa kisasi kolme narttua, meidän lisäksemme tyttöjämme korkeampi Peppi, joka oli erinomaisessa turkissa. Siinä kehään mennessä katsoinkin, että eipä taida paljon jakoa olla tässä kisassa meillä...

Peppi aloitti saaden erin. Sitten Jarno ja Lumo. Esiintyminen sujui mallikkaasti ja Lumppari teki iiiisot venytykset tuomarin tullessa tutkimaan, liekö Minkulta kopioinut tämän tavan :) Tuomari näemmä tykkäsi ja hymyili ja erihän sieltä saatiin. Minkulla oli hyvä draivi päällä ja esiintyminen etenkin liikkeiden osalta meni mainiosti. Kun tuomari alkoi sanella arvostelua (ruotsiksi), kuulin sen alkavan sanoin "mycket tilltalande" ja se lupasi hyvää. Jos koira on "puhutteleva", voi odottaa että tuomari jollain tapaa tykkää. Turkkia tuomari kävi vähän pöyhäisemässä ja kuuliin sanovan "ok päls". Huh, turkki siis ok joten vielä mahkut jopa eriin... Ja erihän sieltä tuli meillekin, jes!
Sitten kilpailuluokkaan juoksemaan. Juostiin kierros kolmistaan ja sitten tuomari näytti minulle että seis, ja juoksutti vielä Peppiä ja Lumoa keskenään. Jarno siinä ohi mennessään minulle että mene mene, mutta minähän seisoin sillä sijalla mihin tuomari meidät osoitti. Ja se sija oli muuten ykkössija ;) Ja siihen me jäätiin, Lumon tullessa kilpaluokan kakkoseksi. Minku siis voitti valioluokan, uskomaton veto pikkuneidolta! Kaikki kolme valiota saivat vielä sa:t ja sitten minä vauhdilla hakemaan Rouvaa häkistä kun veteraaniluokka alkoi heti perään.

Veteraaneja oli kolme ja Taika kisasi luokan ensimmäisenä, Kyllä taas liikkeet osoittivat sen, että Rouvassa ei paljon ikä paina! Upealla askelella ja draivilla (näistä oli maininta myös arvostelussa) kehä kierrettiin ja sitten arvosteluun. Tuomari löllytti Taikan kylkiä ja sanoi että on viihtynyt jääkaapin läheisyydessä... Ja itse asiassa se kirjoitettiin myös arvosteluun, loppulause "bor något för närä kylskåpet" osoitti tuomarin olevan huumorismiehiä :D Taika sai erin ja niin saivat myös kaksi muuta veteraaninarttua. Kilpailuokassa juostiin monta kierrosta, kun tuomari halusi että toinen veteraaneista nostaisi häntänsä liikkeessä. Yrityksestä huolimatta häntä ei noussut ja tämän tuomari perusteli heidän luokka 2. sijansa syyksi. Meille Taikan kanssa osoitettiin ykkössija, paksuudesta huolimatta! Siinä seistiin ja kehäsihteeri kirjasi sijoituksia. Tuomari oli jo kääntänyt selkänsä ja jotain siinä touhusi pöydän ääressä. Kehäsihteeri kysyi että eikö sa:ta niin tuomari sanoi että tietenkin sa! Eli Taikalle myös sa, ainoana veteraanina ja ROP- vet ruusuke. On se melkoinen Rouva!

Sitten tulikin taas sumpliminen parasnarttukehän kuvioista, kun meidän kaikki kolme tyttöämme sinne pääsivät. Onneksi uusi tuttavuutemme (tämä nuortenluokan uroksen omistaja) tarjoutui apuun ja vei Lumon (kiitos vielä tätäkin kautta!). Kierros juostiin ja sitten tuomari teki valinnat. Taika, Lumo ja Peppi ulos ja näin oli kehässä neljä sijoitettavaa narttua. Taas juostiin ja nuorten- ja avoluokan nartut sijoitettiin sijoille 3. ja 4. Minä ja Minku jatkettiin juoksemista käyttöluokan hienossa kunnossa olevan nartun kanssa yhdessä ympäri ja edes takaisin. Ja miten sitten kävi: Minku osoitettiin ykköseksi! Kansainvälisen näyttelyn narttujen kisan voitto "silakkaturkissa", aiiiiiivan uskomatonta! Tuomari siinä cacibia jakessaan vielä ihasteli, kuinka upea narttu Minku on ja ne liikkeet!

Vielä oli yksi kisa jäljellä eli ROP- kehä. Sinne saimme seuraksemme Paavon, jonka kanssa Minku on jo muutaman kerran roppikehässä juossut. Taas juostiin jokunen kierros ja sitten seis. Tuomari hymyillen tuli siihen luoksemme ja pallotteli ruusukkeita kädestä käteen, kummalle kumpi.... Ja sitten tapahtui yleisöä kohahduttanut päätös: Minkusta tuli ROP! Kyllä meinaan meinasi usko loppua ja melkein piti itseään nipistää että onkos tämän nyt totta vai unta, mutta totta se oli. Minku oli tämän näyttelyn kaunein :) Tuomari vielä pyysi minua laittamaan hänelle ROP- kuvan fb:ssa. kun Minku oli tehnyt häneen niin suuren vaikutuksen :) Melko upeaa, sanoisin!


Näyttelyn komein ja kaunein: Paavo VSP, Minku ROP




















Kiitoksia kaikille onnitteluista joita saimme runsain mitoin! Palkintojakin tuli, hienot pokaalit ja ruusukkeet ja sekä ROP:sta että ROP-vet:stä yhteensä 12 € lahjakortit näyttelyn myyntipisteeseen. Sinne suuntasin ostoksille, koirat saivat ansaitsemansa lelut ja herkut ja ostosten jälkeen me nautittiin lasilliset kuohuvaa upeiden tulosten kunniaksi! Kävimme vielä ryhmäkisatkin juoksemassa läpi, minä Minkun kanssa kasiryhmän ja Jarno Taikan kanssa veteraanikehän. Hienosti sujui molemmilta mutta sijoituttu ei, mutta eipä haitannut mitään, päivä oli niin upea ja voittoja tuli aivan riittävästi että hymy korvissa oli vielä illallisellakin hotellin ravintolassa, jossa nostettiin maljat loistavalle reissulle :)

Sunnuntaina ajelimme kotiin Seinäjoelta ja illalla saimme vieraita Turusta, pennuista kiinnostunut pariskunta kävi tutustumassa. Olipas hienoa näyttää näyttelypalkinnot siinä keittiön pöydällä ja kertoa tulokset! Kiva oli Iida ja Emil kun kävitte!