Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-07-18

Taikan paluu näyttelykehiin: ROP- vet ja VSP- vet samana viikonloppuna! Lumo VSP ja kaikki tytöt erinomaisia :-)

Olipas jälleen koiratapahtumia sisältävä loppuviikko ja viikonloppu.

Perjantaina Jarno osallistui Ikaalisten mejäkokeeseen Lumon kanssa. Hienosti oli parivaljakolla sujunut: voi 2 yhdellä hukalla sorkan jäljille ja kokeen paras voittajaluokan koira. Todella hienoa! Hienoa on myös se, miten Jarno on innostunut lajista. "Vanhalle armeijan miehelle" suunnistaminen on helppoa kuin heinänteko, ja metsissä liikkuminen tuttua. Itsekin pidän mejästä kovin, lähinnä siitä kun pääsee näkemään koiran luonnollisessa työssään. Suunnistustaitoni sitävastoin on surkea.... Onneksi siis Jarnolla on homma hallussa ja koiria voidaan ilmoittaa tällaisiinkin kokeisiin, missä jäljet tehdään itse ja parina voi olla kokematonkin tekijä. Minä toivottavasti olen parina tollerimejässä, jonne tänään laitoimme ilmot molemmille tytöille :-)

Lauantaina järjestettiin Orivedellä KR- näyttely, missä tuomarina toimi Tuula Savolainen. Hän on aiemmin pitänyt Lumosta, Taikalle sitävastoin on antanut valioluokassa eh:n. Taika oli ilmoitettu nyt ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan ja odotukset Rouvan tämän hetkisen kunnon (hieman ylimääräistä fläsää ja turkki varsin niukka, kasvussa kyllä) tietäen eivät olleet korkealla.

Tollereita oli ilmoitettu 16 ja näistä 15 oli paikalla. Kun avasin näyttelyluettelon, nauru melkein pääsi. Kolme veteraaninarttua! On se kyllä melkoista tuuria. kun yleensä on vain 1 veteraani tai ei yhtään, sitten kun me siirrymme siihen luokkaan niin johan alkaa olla tunkua. Narttujen lisäksi oli myös 1 veteraaniuros. Mikä näyttelyssä oli merkille pantavaa, oli se, että harjoitusarvostelijoita oli perätä kaksi. Niinpä kehät olivatkin reilusti myöhässä, kun yhteensä kolme tuomaria kopeloi koirat läpi. Ja toki tämä vaati koiriltakin turnauskestävyyttä, jaksaa olla perusteellisessa syynissä.

Ennen valioluokkaa nartuille oli jaettu vain kaksi sa:ta. Lumo aloitti luokan Jarnon kanssa ja esiintyi paremmin kuin koskaan! Kehän laidalla oikein hämmästeltiin, miten Lumo seisoi kuin patsas vapaasti löysässä hihnassa koko tuomaritrion tutkimuksen ajan. Liikkeetkin menivät aivan nappiin ja eri tuli. Sitten minä Minkun kanssa, Heti kun tuomari alkoi sanella arvostelua, tiesin että nyt ei taida sa:ta tulla. Minku oli kuulemma pitkärunkoinen, luisu lantio (ei ole kukaan ennen näin sanonut, lantiosta siis), korkea kinner ja kapeat takaliikkeet (tämäkin täysin uusi diagnoosi). Eri kuitenkin saatiin ja kilpailuluokassa Lumolle sa ja Minkulle ei sa:ta. Eli toinen näyttely peräjälkeen ilman sa:ta, kylläpä tuntui kurjalta, kun koira kuitenkin on todella hyvässä kunnossa ja turkissa. No, ei auttanut jäädä suremaan vaan vauhdilla kehästä pois ja hakemaan Taika häkistä. Rouva olikin ihan liekeissä päästessään kehään piiiitkästä aikaa! Yksi kolmesta ilmoitetusta vet- nartusta oli poissa ja Taika aloitti yksilöarvostelun. Rouva esiintyi todella hyvin ja ilokseni eri sieltä annettiin (ei sa:ta kuitenkaan). Toiselle veteraanille eh, joten tämähän tiesi meidän kisan jatkumista! Kisasimme siis veteraaniurosta vastaan ja huikeaa: Taika voitti! Ekat kisat veteraaniluokassa ja ROP- vet Taikalle, on se vaan melkoinen Rouva, paksuna ja karvattomanakin, mitä se sitten onkaan kun saadaan linjat ja karvat kuntoon!

Päivän kruunuksi Lumo oli pn1, jatkaen huikean hienoa esiintymistään loppuun saakka. Lopulta Lumosta kruunattiin VSP ja Taika siis ROP- vet. Harvoin sitä on näyttelystä palattu narttulaumassa sekä ROP:n että VSP:n kera ;-)



ROP- vet ja VSP palkintojensa kera :-)

Seuraavana päivänä näyttelyt jatkuivat Mäntsälässä, minne KR- näyttelyyn oli ilmoitettu melkoinen määrä koiria, peräti 26. Tuomarina toimi ruotsalainen Bertil Lundgren. Jälleen meinasi nauru päästä kun luettelon avasin: neljä vetaraaninarttua! Mukana myös Taikan valiokehien aikainen pahin kilpakumppani Dina, joka voitti nartut juuri kesäkuussa Jämsässä. Valioita oli kolme, meidän tytöt ja Esta. Tuomari jakoi paljon eriä, sa:t olivat sitten tiukemmassa. Juuri edeltävää rotua katsellessamme (flätit) totesin, että taitaapa jäädä tänäänkin sa saamatta, kun tuomari jakoi valioissakin vain luokkavoittajalle sa:n.

No, ei kun tuulta päin. Ja tuuli todellakin oli kova, ja vesisadekin alkoi. Onneksi meillä oli teltta matkassa ja siellä sitten hytisten odoteltiin omaa esiintymisvuoroa. Valiokehässä kaikki saivat erit, Minku ja Lumo esiintyivät rauhalliseen tyyliinsä ja todella hyvin, Estalla taas oli paljon virtaa. Tuomari tykkäsi draivista joten järjestys oli Esta, Lumo ja Minku. No jotain hyvää sentään, sa tuli myös Minkulle :-)

Veteraanikehässä olivat kaikki neljä narttua paikalla ja Taika arvosteltiin ensimmäisenä. Rouva oli taas aivan liekeissä ja tuomari tykkäsi! Eri saatiin, kuin myös kaksi muuta veteraania. Kilpailuluokassa Taika kiisi kärjessä ja sijoitus piti: Taika voitti luokan! Taikalle ja Dinalle vielä sa:t. Sitten olikin kiire sumplia pn- kehä, kun kaikki tyttömme olivat siellä. Onneksi saimme esitysapua, kiitos tätäkin kautta! Minku käteltiin ulos ekana, sitten Dina ja sitten Taika, Lumon jäädessä vielä kehään ja ollen lopulta pn4. Taika oli epävirallinen "pn5", melkoinen suoritus Rouvalta! ROP- veteraanikehässä upeassa kunnossa ollut uros Sipsi vei voiton, onnea vielä tätäkin kautta! Me oltiin oikein tyytyväisiä VSP- vet pokaaliin, varsinkin kun sellaisesta ei olisi ennen tätä viikonloppua osannut edes haaveilla!


Taikalla oli draivia, ja sillä napsahtikin sitten suuren veteraaniluokan voitto!



Ylpeä Rouva kotosalla viikonlopun palkintosaaliinsa kera. Kyllä se vaan on!

Tässä Taikan arvostelut viikonlopulta, muiden tyttöjen arviot voi lukea kotisivuilta.

Orivesi KR, tuomarina Tuula Savolainen, vek 1 eri ROP-vet:
"8 v. veteraaninarttu, edelleen hyvässä kunnossa, joskin tänään hieman tukeva. Hyvät nartun mittasuhteet. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Hieman lyhyt kaula. Tilava vahva runko. Sopivasti eturintaa. Hieman lyhyt lantio. Riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä etuosa. Käpälät voisivat olla tiiviimmät. Etuliikkeessä hieman löysyyttä. Hyvä häntä, sopivasti hapsuja, hyvä karvanlaatu".

Mäntsälä KR, tuomarina Bertil Lundgren, vek 1 eri sa VSP-vet:
"8 vuotta. Hyvät mittasuhteet. Hyvin muodostunut pää. Hyvä kaula. Harmoniset kulmaukset. Pitkä, hyvinmuotoutunut rintakehä. Hyvä selkä. Hyvin kannettu häntä. Kantaa itsensä hyvin, mutta antaa hieman raskaan vaikutelman. Hyväasentoiset raajat, turkki ei parhaassa kunnossa mutta hyvä laatu ja väri".