Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-12-23

Vuoden 2015 High lightit :)

Vuosi 2015 alkaa lähetä loppuaan ja on kertauksen aika: mitä jäi käteen ja muistoissa päällimmäiseksi. Melkoinen vuosi on ollut! Suurinpana koko laumaa koskevana high lightina ensimmäisenä mieleen tulee muuttomme Jumesniemelle "Koiramäen" tilalle. Aivan mahtava muutos josta me kaikki olemme nauttineet suunnattomasti!
Kasvatustyöstä mieleen ovat tietenkin jääneet Grappolo- pentueen upeat terveystulokset. Kaikilla terveet silmät, 7/9 kuvattu luuston osalta A/A, 0/0- parhain tuloksin siis. Vielä kaksi on kuvaamatta, mutta jo näillä tuloksilla voidaan sanoa yhdistelmän onnistuneen loistavasti. Eikä vain luuston ja silmien osalta, vaan myös muun terveyden. Allergiat ja autoimmuunitaudit eivät ole tähän yhdistelmään osuneet- mikä olikin tavoitteemme kun yhdistelmää mietimme. Jalostaminen on koirien ominaisuuksien parantamista ja eteenpäin viemistä- se on tässä pentueessa onnistunut!

Omien koirien tulosten osalta vuosi on ollut loistava. Aloitetaan kertaus vanhimmasta nuorimpaan.

Taika, joka täytti heinäkuussa 7 vuotta, kävi Suomessa 18 näyttelyssä. Kahden suuren pentueen jäljiltä ruovan vatsalinja ei ole palautunut ennalleen, joten tulosodotukset näyttelyistä on toki täytynyt asettaa sen mukaan. Siihen nähden ei tuloksissa ole moittimista: 16 ERInomaista, näistä 13 SA:n kera, Parasnarttu (PN) sijoituksia 9, 1 ROP, 1 VSP , 1 vara-cacib ja 1 cacib.
Lisäksi ulkomailta on tullut menestystä mukavien näyttelyarvosanojen lisäksi Viron muotovalion arvon verran.

Terveyspuolella vanhenava rouva on voinut hyvin. Mieli on virkeä kuin pennulla konsanaan, Lumon ja Minkun kanssa leikitään ahkerasti ja Jarnolle etenkin tuodaan lelua revittäväksi ja heitettäväksi :) Yksi pieni terveysmurhe tähän vuoden loppuun mahtuu, Taikan p4 poskihammas on murtunut ja sen hoito aloitetaan ensi maanantaina röntgenkuvauksen antamien tulosten mukaisesti.

Harrastusrintamalla Taikan kanssa ei olla kisailtu, mutta uusi laji Nose Work aloitettiin. Se on ollut rouvan mielestä tosi nasta laji- haistelu (joka on lempipuuhaa) tuottaa palkaksi nakkia ja paljon kehuja :) Tätä jatketaan kurssilla uuden vuoden puolella ja kun kurssi loppuu, tarkoitus olisi mennä jatkokurssille. Kuka tietää, kenties joskus vielä startataan kisoissakin :)Pirteä Rouva ja toimiva nenä
kesäpäivän näyttelyreissulla kerjäämässä lihapullaa :)


Lumon (ja Jarnon) suurin saavutus vuoden osalta oli tulos agikisoissa. Sitä oltiin odotettu pitkään ja hartaasti. Ja sieltähän se vuoden viime metreillä tuli, Midi-1 EH 10 vp. Oli se kyllä makea tunne lukea tuloslistaa ja juhlan paikka kisan jälkeen :)

Näyttelyrintamalla Lumo pärjäsi loistavasti. Suurinpana saavutuksena oli Kansainvälisen Näyttelyvalion CIE- arvon saavutus. Lumo onkin ensimmäinen omista kasvateista joka on tämän hienon arvon saanut. Lisäksi ulkomaan tuomisina kaksi muotovalion arvoa Virosta ja Latviasta sekä Latvian Voittaja- titteli.

Suomen näyttelyihin Lumo osallistui 22 kertaa, joista 19 tuotti tulokseksi ERInomaisen, 16 SA:n, PN- sijoituksia 13 kpl, 2 ROP, 2 VSP, 2 vara-cacib ja 1 cacib.

Harrastusrintamalla agilityn lisäksi mieleen jäävin tulos oli MEJÄn startti voittajaluokassa ja heti VOI 1- tulos! Maasto oli erittäin haastava, paahteinen hakkuuaukea suurimman osan jäljestä. Lumon sinnikkyys ja työskentelymotivaatio oli todella ihailtavaa!Kaunis Lumo kesän näyttelyreissulla Virossa :)
Minkun vuosi oli melkoinen. Mieleenpainuvia hetkiä ja high lighteja oli useita.
Harrastuspuolella hienoimpana starttaus MEJÄ:ssa ja huikea 50 pisteen tulos ensimmäiseltä jäljeltä! Myös toinen avoluokan jälki sujui mallikkaasti, tuottaen myös 1- tuloksen.

MH- luonnekuvauksessa käytiin ja sen Minku läpäisi suvereenisti. Tervepäinen tyttö joka on nyt myös dokumentoidusti sitä :)

Aloitimme myös treenauksen agilityn, tokon ja taippareiden osalta. Tokossa Minkun eteneminen on ollut huikeaa- neidillä todellakin on intoa ja lahjoja tähän lajiin! 10 kerran kurssi loppui maanantaina ja heti vuoden alusta liitymme valmennusryhmään. Agilityssä etenemme maltillisesti, sielläkin lahjoja on mutta vielä ei täyttä syttymistä ole tapahtunut. Hiljaa hyvä tulee :) Taipparitreenit etenevät mallikkaasti. Noudot onnistuvat jo kivasti ohjattunakin ja malttia riittää. Sekä varis että kani kelpaavat suuhun ja uiminen on mieluisaa, jopa näin jo talvikylmässä metsälammessa - täysin omasta aloitteestaan!

Näyttelyrintamalla hienoimpia saavutuksia olivat kiistatta Tallinna Winnerin ROP junnuluokasta sekä Baltian voittajan ROP myöskin junnuluokasta. Taakse jäi upeita koiria ja valioitakin. Näiltä reissuilta tuomisina tittelit TLNJW-15, TLNW-15 ja BALTJW-15. Kaksi juniorimuotovalion arvoa saavutettiin ulkomailta, Viron ja Latvian. Kesän lopulla käytiin Minskissä mistä tuloksena titteli BYW-15 sekä Valko-Venäjän muotovalion arvo. Tämän arvon myötä Minku saavutti myös Latvian muotovalion arvon. Näin ollen neidillä on nyt jo alle 2- vuotiaana 8 titteliä :)

Suomen näyttelyissä menestys on ollut myöskin hienoa. 23 näyttelyä joista 19 ERInomaista, 16 SA:ta, 11 sert, 3 VSP, 4 va-sert, 2 va-cacib, 1 cacib. Yhteensä Minkulla on 4 cacibia kolmesta eri maasta. Myös ROP- junioriarvoja on muutama, sekä Suomesta että ulkomailta. Melkoinen tuloslista siihen nähden, että Minku pentueen pahnan pohjimmaisena ei antanut odottaa itsestään kasvan tällaista kaunotarta!

Minkun upeat liikkeet Tallinnassa kuvattuina :)


Kaiken kaikkiaan tuloksellisesti upea vuosi on siis takana kaikkien kolmen tyttösemme osalta. Ei voi kun olla kiitollinen näistä koirista ja kaikesta siitä hienosta mitä he ovat elämäämme tuoneet!

Nyt rauhoitumme Joulun viettoon ja toivotan kaikille lukijoille ihanaa Joulunaikaa- nautitaan kera Rakkaiden, niin kaksi- kuin nelitassuisten!