Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-08-24

Minku ROP Baltian voittajassa! Lumo VSP noutajien erikoisnäyttelyssä. Melkoinen viikonloppu :)Helteinen viikonloppu Tallinassa oli kesän huippuhetkiä. Lauantaiaamuna starttasi tollerimobiili jo klo 4.30 kohteena Helsingin satama. Tytöt lemmikkihyttiin, ihmiset aamiaiselle, pienet unoset ja sitten Tallinnaan, hotelli Tatariin ja valmistautumaan noutajien erikoisnäyttelyyn Kalev- stadionille.

Noutajaerkkariin oli ilmoittautunut 3 tolleria, Minku junnuluokkaan, Lumo valiohin ja Kitimat Big Leaf Maple (Toto) avouroksiin. Keli oli helteinen ja upea, saatiin tyttöjen häkki kivasti Toton teltan varjoon. Kohta kehä jo alkoikin, Toto esiintyi ensimmäisenä ja tuloksena serti ja pu1. Sitten Minkun vuoro. Minku esiintyi kivasti, mutta tuomari kaivoi mittakepin esiin. Tässä kohtaa jo tiesin että mitään huikeaa menestystä tuskin on tiedossa. Mittaanhan Minku menee, mutta tuomari sanoi toivovansa lisää raajakorkeutta ja "substanssia". No, junnuhan tämä vielä... Monta kierrosta juostiin ja sitten tulokseksi sileä eri. Ei oikein edes harmittanut, sillä syy siihen että sa:ta ei tältä tuomarilta tullut oli perusteltu. Liian pieni ja kapoinen tuomarin makuun, muuten hieno arvostelu. Lumo esiintyi totuttuun tapaan myös hienosti, häntä ei mitattu vaikka korkeus sama kuin Minkulla. Arviot olivat ylistävät ja tulokseksi pn1. Lopulta Lumo oli VSP ja Toto ROP, onnea Marja vielä tätäkin kautta Toton menestyksestä :)

Hotellilla hetki lepäiltiin ja sitten lähdettiin syömään jo edellisellä reissulla löytämäämme tosi hyvään ravintolaan ihan hotellin lähellä. Jälleen kerran ruoka oli mahtavaa ja mahat saatiin täyteen, niin täyteen että tytöillekin sisäfilettä oli kotiin tuomisina :)

Sunnuntai oli reissumme pääpäivä, eli Baltian voittajanäyttely. Jälleen keli helli meitä, ihanassa auringonpaisteessa ja mukavassa tuulen henkäyksessä odoteltiin kehän alkua. Tuomari, tanskalainen Sverre Sand, arvosteli ensin flätit. Paljon jaettiin eriä, sa:t olivat tiukemmassa. Voittajiksi 2 valiota ja sitten muista luokista. Tollereita oli ilmoittautunut tähän näyttelyyn 6. Yksi valionarttu Suomesta Lumon lisäksi, yksi junnunarttu Minkun kilpakumppaniksi (virolainen), Toto ja valiouros Suomesta (Jedi).

Toto aloitti urokset saadeen eri sa. Sitten Jedi myös eri sa. Pu- luokassa Jedi vei voiton saaden Baltian voittajatittelin ja cacibin, Totolle vara-cacib mikä muuttuu cacibiksi- onnea!

Junnuluokassa virolainen meni ensin ja Minku perään. Ihan kivan näköinen narttu oli tämä kilpakumppanimme, mutta täytyy sanoa että esiintyä se ei osannut ollenkaan. Handleri ei ollut kyllä lainkaan tehtäviensä tasalla ja kehäsihteeri yritti parhaansa mukaan neuvoa. Tuomari ei tällaista juuri arvostanut ja tulokseksi eh. Sitten Minku kehään. Neito tykkäsi tuomarista (vanhempi herrasmies) kovasti ja vetäisi heti bravuurinsa, iiiiisot venytykset ja pusun yritys, kun tuomari tuli tutkimaan :) Tästä tuomari ilahtui ja siinä vähän naureskeltiin ja juteltiin :) Liikkuminen meni upeasti ja muukin esitys, tuloksena ROP- juniori ja Baltian juniorivoittajatitteli! Siis reissumme tavoite täyttyi, Minkulle 5. titteli!

Valioluokassa Lumo esiintyi hienosti mutta veikkaan olleen vähän matala (ja ehkä valeraskaana vähän pullea) tuomarin makuun, sillä tulokseksi luokka 2. eri sa:lla. Eli tässä meni titteli sivu suun. Kauaa siinä ei harmitella ehtinyt kun piti hakea Minku kehään, Lumo Jarnolle ja sitten pn- kisaa käymään. Juostiin pari kierrosta ja tuomari osoitti Lumon pn3. Olin aivan varma, että seuraavaksi valio osoitetaan nro 1. ja meidät 2. sijalle. Mutta! Valiolle näytettiin 2. ja Minkulle tuomari näytti hymyillen leveästi 1! Siis Minku, junnuluokasta, voitti kansainvälisessä tittelinäyttelyssä kaksi kovatasoista valiota. USKOMATONTA! Mutta totta :) Siinä kohtaa en edes tajunnut harmitella, että jos Minku olisi kisannut nuorten luokassa, olisi tulokseksi tullut myös cacib ja Baltian voittajatitteli. Nyt kun oli junnuissa, ei cacibia saanut vastaanottaa ja "iso" titteli meni pn2 tulleelle valiolle. No, Minkulla on jo 2 cacibia eri maista ja ikää vasta 17 kk, joten ehtiihän niitä ;) Ja saatiin kuitenkin Baltian junnuvoittajatitteli, joten.... Ei nyt ihan huonosti ;)

Sitten oli vielä ROP- kehän vuoro. Upea valiouros Jedi juoksi edellä ja Minku perässä. Kierros mentiin ja tuomari, edelleen leveästi hymyillen, ojensi ROP- ruusukkeen Minkulle! Pikkuneito veti siis "kaiken", mitä saada voi, ensin luokkavoitto, sitten parasnarttukisan voitto ja lopulta Rotunsa Paras. Eipä olisi tällaisesta menestyksestä uskaltanut haaveillakaan, mutta no, onhan se Minku ihana. Ja onneksi jotkut tuomarit sen ymmärtävät :)

Muutenkin reissumme oli hieno. Hyvää ruokaa, parasta seuraa, mukavia kilpakumppaneita kehän laidalla, upea keli.... Ainoa "miinus" oli Minkun reissulla alkaneet juoksut nro 2, jotka hieman neitoa hämmensivät. Onneksi ei kuitenkaan siinä määrin, että tuloksiin olisi tällä ollut vaikutusta. Eipä voi kun sanoa että HUIPPU matka!