Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-06-01

Joskus voitetaan, joskus hävitäänPetrin ja Tonin biisi kuvaa mainiosti meidän Tallinnan näyttelyreissun tunnelmia. Lauantaina noutajien erikoisnäyttelyssä Minku oli ROP- juniori ja sijoittui lopulta vielä BIS 4- junioriksi. Aivan loistava menestys kun kilpailuakin oli. Hienot ruusukkeet ja pokaalit sekä ruokaa saimme palkinnoksi. Taika oli valioiden ykkönen ja pn2, Lumo pn3 ja Minku pn4. Tuomaroimassa miellyttävä vanhempi lady Rosemarie Wild.

Sunnuntaina toki odotukset olivat korkealla Viron voittajanäyttelyssä. Sieltä kuitenkin tultiin alas ja kovaa. Ensin todella kaunis ja hienosti menestynyt junnu-uros William sai eh:n. Tässä kohtaa jo tiedettiin että eipä ehkä kannata paljoa odottaa. Nimittäin turkista tuomari oli kirjoittanut arvosteluun "not in condition" ja paljon enemmän turkkia Williamilla oli kuin Minkulla. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sileällä erillä saatiin luokkavoitto ilman sa:ta ja niin ollen ilman titteliä. Täytyy sanoa, että koskaan ei ole ottanut näin paljon päähän näyttelykehässä kuin siinä kohtaa. Mikä huvittavinta, arvostelu oli muuten pelkkää excellenttiä mutta tuomari toivoi "hieman lisää otsapengertä" :D Kysyinen blondi täti kun oli kultsukasvattaja, niin taisi luulla arvostelevansa kultsuja. Tollerilla kun ei mitään kultsun päätä kuulu olla. Ja huvittaa tästä maininnasta teki se, että Taikalla ja Lumolla päitä kehuttiin, molemmilla vaan sattuu olemaan vähemmän otsapengertä kuin Minkulla. Joten, todella asiantuntevaa. Isot meinattiin jättää kehästä pois kokonaan ja olisi kannattanutkin, Lumo pn2 va-cacib ja Taika pn3. Eli täysin turha reissu meille. Lisää huvittavuutta teki se, että kyseinen blondi teki Minkusta la bis 4- juniorin ja sitten su ei ollut edes sa:n arvoinen. Esiintyminen meni ihan täydellisesti joten siitäkään ei mitään selittävää voinut hakea. Ei vaan enää sattunut miellyttämään, joten jätetäänpäs titteli antamatta.

Muuten reissumme oli oikein loistava, viihtyisä pieni hotelli aika lähellä näyttelypaikkaa joten sinne pääsi kävellen, mahtava edullinen ja herkullista ruokaa tarjoava ravintola ihan vieressä ja kelitkin suosi paitsi sunnuntaina, kun vettä tuli enempi vähempi kehän laidalla odotellassa ja taisi olla "yläpuolelta" määrätty sen päivän kulku muutenkin.

Mutta, ei me näin vähästä lannistuta! Päätimme sisuuntuneina lähteä elokuussa takaisin Tallinnaan, Baltian voittajanäyttelyyn. Siellä on tanskalainen tuomari, joka toivottavasti ymmärtää rodun päälle vähän enemmän kuin tuo irkkublondi ;) Tai jos ei ymmärrä niin so what. Meillä on erinomaiset koirat ja kyllä niitä kehtaa esitellä niin kehäkäytöksen kuin ulkomuodonkin puolesta!