Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-02-21

WAKE UP!!! you stupid...

Otsikkohan sen kertoo, että herätys ja katso peiliin typerys. Siis allekirjoittanut :-) Mistä moinen kehoitus? No, tämän päivän Seinöjoen ryhmiksestä missä meidän tytöillä meni erittäin huonosti ja huonosti.

Tuomaroimassa tollereilla oli Elina Ruskovaara, kellä Lumo on junnuna ollut ROP ja Taika pn2. Odotukset olivat siis ihan hyvät kun matkaan lähdettiin. Tollereita oli ilmoitettu 25 kpl ja yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat paikalla.

Minkun Sulo- veli teki ensidybyyttinsä junnuluokassa ja hienosti poika esiintyi :-) Kivalla arvostelulla tuli eh ja luokan 3. sija, onnea vielä tätäkin kautta! Siitä on hyvä jatkaa :-) Tuomarilla oli mukana harjoitusarvostelija ja koirat käytiin todellakin tarkasti ja pitkästi läpi, eli hyvää treeniä junnuille varsinkin. Uroksissa jaettiin vain 2 sa:ta eli linja oli tiukka ja etenkin painosta hyvin tarkka. Tässä kohtaa minun odotukset meidän tyttöjen suhteen putosi kyllä kolisten, sillä Lumo ja Minku ovat "löysiä ja paksuja", valeraskaana molemmat mutta kyllähän se syyllinen löytyy ihan sieltä peilistä katsomalla- kuka sitä ruokaa antaa.

Minku siis. Sai h:n. Arvostelu oli mukava, ainoa moite paino ja sitä moitittiinkin monessa kohtaa. Tässäpä arvio: "Mukava, sopivaluustoinen tänään tuhti juniori joka antaa raskaan ja syvärunkoisen vaikutelman tässä kunnossa. Laadukas karva, hyvin narttumainen ja miellyttäväilmeinen pää, vahva kaula, sopivat kulmaukset, liiallisesta massasta johtuen ylälinja rullaa liikkuessa, oikea-asentoinen häntä, keskipitkä sivuaskel, mukava käytös, ei tänään näyttelykunnossa".

Hieman kyllä tai siis "hieman" kyllä harmitti. Oma moka. Minkun syöminen on ollut yhtä pelleilyä alusta saakka. Nappulat ei kiposta kelpaa ja neitiä on syötetty herkuin mitä nyt on sattunut maistumaan (kanaa eri muodoissaan, hyvää lihaa, kananmunia, juustoa ym). Ylimääräistä nahkaa on vielä n 5 cm kasvun edestä ja nahan alla löysää. Elina sanoi että tämä on sitä nk pentupyöreyttä, mutta tämän ikäisellä (11kk) sitä ei enää anneta anteeksi. Harjoitusarvostelija kopeloi Minkun myös ja sanoi että onhan täällä hyvin lihaksia, kiva kuulla edes jotain positiivista :-) Mutta eipä se paljon siinä kohtia lohduttanut. Eh:n tai erin arvostelu painoa lukuunottamatta ja tulos h eli huono.


Valioissa kisasi 4 ja Kitimat Nicola vei voiton. Yllätykseksemme Taika, joka meidän tytöistä on painoltaan suurin mutta toki myös rakenteeltaan erilainen, sai myös eri ja sa.  Raili sai myös eri sa mutta Lumo sitten pullevana eh:n. Se olikin Lumon eka eh valioluokassa ja jos minusta on kiinni (aika pitkälti on), myös vika. Pn kehässä Taika sijoittui lopulta toiseksi, eli ihan kiva suoritus karvattomalta mammalta :-) 

Tänään ollaan vietetty Lumpparin 3 v synttäreitä ja vähän tuo näyttelypäivän "menestys" on kyllä iloa latistanut. Dieetti alkoi ja herkkuja ei sitä myötä ole saatu, mitä nyt näyttelykehässä. Kahden viikon päästä pitäisi näytellä Kouvolassa, missä tuomaroi painosta tarkka Marjatta Pylvänäinen- Suorsa. Voipi olla että jätämme ne kisat väliin ja mennään vasta kuukauden päästä Jämille. Mutta katsotaan nyt. 

Mutta tärkeimpänä- Onnea Lumo, Coco, Olga, Wilkku, Toto, Temppu, Rommi, Riffi ja Wallu sekä Nipsu, siellä pilven reunalla. Monia hyviä vuosia, iloa ja rakkautta teidän kaikkien elämään toivomme! Ja Lumon kunniaksi nautimme pullon v 2000 Malviraa, joka paranee vuosi vuodelta kuten Lumokin "sydän" :)