Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-02-19

Lumosta CIE ja Minkusta EE JMVA- hieno reissu omien kasvattien kera :-)

Viikonloppuna teimme matkan Tallinnaan, tällä kertaa vain nuorison kanssa. Taika kun valioitui jo Narvassa eikä enää cacibeillakaan "mitään tee", niin rouva sai jäädä luksuslomalle ystävälleni Venlalle. Ja kyllä rouvaa oltiin hemmoteltukin, herkuin ja pitkin lenkein, pilkillekin pääsi mukaan! Kiitoksia Venla jälleen!

Tallinassa majoituttiin (kuvaavasti ;-) hotelli Humalaan, joka sijaitsi kaupungin reunalla eikä ihan keskustassa. Perussiisti, vähän nuhjuinen hotelli mutta koirille hyvä paikka sillä ulkoilemaan pääsi nurmikkoa pitkin eikä tarvinnut sukkuloida ydinkeskustan teillä. Mielenkiintoinen havainto tuosta seudusta oli, että monen omakotitalon (rähjäisen) pihalla oli laumanvartija hommissa, siellä ne huutelivat kun tyttöjen kanssa kuljettiin. Ei ilmeisen pahoja huudelleet kuitenkaan, kun tytöt ei niihin mitenkään reagoineet.

Lauantaina järjestettiin ryhmis jossa tuomaroi Helin Tenson Suomesta. Tollereita oli ilmoitettu 5 ja kaikki suomikoiria, 3 narttua ja 2 urosta. Minku kisasi yksin junnuluokassa ja sai todella kivan arvostelun! Sa tuli ja ROP- junnuruusuke sekä junnuserti ja tätä myötä Minku saavutti ekan tittelinsä, Viron juniorimuotovalion eli EE JMVA! Hieno saavutus pikkuneidiltä 11 kk iässä :-)

Lumo olikin Helinillä käynyt jo kolmesti Suomessa sa:n arvoisesti eikä tavoitteesta jääty tälläkään kertaa. Arvostelu päättyi sanaan "SUPER!!!" ja lopulta koko rodun voitto, ROP sieltä napsahti, Minkun ollessa hienosti pn2 :-) Ryhmissä ei kumpikaan tytöistä enää sijoittunut. mutta käytiin pyörähtämässä kuitenkin.

Sunnuntai olikin sitten vähän toisenlainen näyttelypäivä.. KV- näyttelyssä tuomaroi virolainen nuori blondi nainen, Inga Siil. Urosten sijoitukset meni eiliseltä uusiksi, voittaja sai eh:n ja toiseksi tullut oli lopulta ROP (onnea Susanne!). Minku esiintyi kivasti mutta kun kuuntelin tuomarin sanelua ei hyvältä vaikuttanut. Hyvä sitä ja huono tätä, enempi kaipaisi sitä ja vähempi tätä.. Lopulta kehis näytti eh- lappua ja siihen loppui meidän kisa. Paitsi ei loppunut, sillä kun oltiin tultu kehästä tuli kehis pahoitellen perässä ja antoi arvostelun saatesanoin että sen pitikin olla h! Eli huono. Siinä kohtaa ei voitu kun nauraa, 4 ROP juniorin jälkeen h että näin... No, näyttelyissä kaikki on todellakin mahdollista. Arvostelua kun luki niin eipä se kovin mairitteleva ollut. Moitteita löytyi mm "ei tyypillinen tollerin pää" (jota kaikki muut tuomarit on kehuneet), huonot liikkeet (joita ennen on aina kehuttu) ja lihava runko (ok, ehkä vähän tuhti muttei kyllä lihava). Ainoa mitä kehuttiin oli turkki, no jotain edes ;-)

Tuon arvostelun jälkeen eilen sa:n saanut avonarttu sai eh:n ja sitten olikin Lumon vuoro mennä kehään. Arvata saattaa että odotukseni eivät korkealla olleet, etenkin kun kuuntelin jälleen arvostelua. Very good, ei kertaakaan excellent. Ja lihavakin oli kuulemma... Varauduin siis eh:hon ja voin sanoa että v- tutti kyllä jo valmiiksi. Yllätys olikin melkoinen kun kehis nosti punaisen ja vaaleanpunaisen lapun, eli sa tuli! Sitten olikin enää jännitettävänä tuleeko cacibia, sitä kun ei ole pakko antaa vaikka sa:n antaakin. No, antoi kuitenkin ja tätä myötä Lumosta tuli kansainvälinen näyttelyvalio CIE! Huikea fiilis, eka oma inttivaliokasvatti :-)

Eli olipa onnistunut matka, tittelit molemmille tytöille! Ja siinäkin mielessä "hyvä" matka että palautti maan pinnalle Minkun suhteen, eli ei pidä tuudittautua menestykseen kun sieltä voi tipahtaa nopeasti alas... Onneksi ei sentäs kovin korkealta ;-)