Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-12-01

Minku ROP- pentu Kangasalla, isotkin tytöt SA:n arvoiset :)

Perinteinen itsenäisyyspäivän ryhmänäyttely pidettiin tänä vuonna viikkoa aikaisemmin, paikkana edelleen sama ratsastuskeskus Kangasalla kuin viime vuonnakin. Näyttelyssä tuomaroi Pia Itkonen ja tollereita oli ilmoitettu n 30 kpl, suurin osa narttuja.

Pentuluokassa oli mukavan kokoinen Magicfox`s edustus kun tytöistä Minku, Säde ja Hanni olivat paikalla. Lisäksi oli yksi toisen kennelin pentu, näitä pari viikkoa nuorempi. Minku pääsi aloittamaan tollerikehän ja tuttuun tapaan liikkuminen sujui hienosti, tutkimisessa ei ongelmia, seisomista tarvii vielä vähän treenailla (pylly menee välillä maahan). Mutta kaiken kaikkiaan hyvin esiintyi ja tuomarikin tykkäsi :) Kuulemma Minku oli ollut ruoka-aikaaan kotona, tästä tuli hieman "noottia". Arvostelu oli mukavaa luettavaa:

"Erinomaista tyyppiä oleva, tänään hieman tuhdissa kunnossa esiintyvä nuori neiti. Kaunisilmeinen pää. Hyvä kaula, selkälinja ja häntä. Kauniit tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen rintakehä muutaman
ekstrakilon alla. Pitkä lanneosa. Vahva raajaluusto. Hyvät käpälät. Oikealaatuinen karvapeite. Liikkuu erinomaisella, pitkällä askeleella. Ihastuttava käytös."

Sädekin esiintyi hienosti ja Hannikin, kun malttoi- virtaa oli pikkuisen paljon :) Mukavat arvostelut tuli heillekin ja sitten kilpailuluokassa juostiin yhdessä ja erikseen. Hanni tuli neljänneksi (lievä alapurenta) ja Säde kolmanneksi. Minkua ja toista pentua vielä juoksutettiin ja sitten Pia tuli kättelemään minua sanoen että liikakiloista huolimatta Minku on tänään paras :) KP- saatiin ainoana luokassa ja ROP- penturuusuke. Olipas ylläri! Täytyy kyllä sanoa että Pian arvostelua arvostan ja kun hän jossainpäin tuomaroi niin ehdottomasti haluan Minkulle myös hänen arvionsa kun päästään "oikeisiin" kehiin kohtapuoliin!

Taika ja Lumo kisasivat kaksin valioluokassa. Jarno Taikan kanssa jolla virtaa riitti, uskomaton draivi päällä ja ei meinannut malttaa seistäkään kun hypitytti ;) Mikä oli tiedossa niin tukevuudesta tuli moitetta. Hieman on rouva jo laihtunut kun syö nyt eläinlääkärin dieettiruokaa, mutta pari kiloa pitäisi vielä nipistää pois. Eri ja SA tuli kuitenkin joten huippua kahden eh:n jälkeen. Lumo esiintyi tapansa mukaan ihanasti ja Pia muistikin Lumon vuoden takaa, kun hänet Pohjoismaiden voittajaksi valitsi. Harmitteli vain että nyt ei ole turkki mukana ja kuulemma pikkaisen tuhtikin oli.. Joten tällä kertaa ei päästy ihan samoihin menestyksiin kuin vuosi sitten. Kuintekin SA tuli joten tähän oltiin tyytyväisiä :) Pn- kehässä Taika oli lopulta pn3 ja Lumo "pn5". Eli ei huippumenestystä, sitä tosin ei voinut näillä kunnoin odottaakaan.

Nyt keskitymme laihduttamaan rouvan timmiin kuntoon jotta kun näyttelyvuosi starttaa reilun kk kuluttua Kajaanista ollaan iskussa :) Ja tästä 2 viikon kuluttua lähdetään Narvaan, kun Tartossa jäi ne menestykset saavuttamatta....Lumonkin turkki toivottavasti kasvaa siihen mennessä takaisin ja Minku, no hänen tulevasta menestyksestään ei vielä uskalla mitään sanoa. Kuitenkin näyttelyissä missä nyt ollaan viidesti käyty pentuluokassa, on arviot olleet oikein mukavia, neljä KP:a ja 3 ROP- pentua, joten eiköhän Minkunen vielä kyntensä näytä "aikuistenkin" skaboissa ;-)