Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-12-09

Harrastelua ja asiaa

Täytyypä tännekin kirjoittaa kuinka hienosti Minku on edistynyt alkeisagilitysssä :) Eiliset treenit olivat varmasti parhaat mitä on ollut. Ensin harjoiteltiin rengasta, jo toista kertaa. Se sujui hienosti, Minku hahmottaa hyvin renkaan ja osaa ajoittaa hyppäämisen juuri kuten pitääkin. Seuraava treenieste oli pituus, ensimmäistä kertaa. Tässäkään ei mitään ongelmia, ensin tehtiin yhdellä osalla ja sitten kahdella, kauniit hypyt molemmilta puolilta ohjaten! Sitten tehtiin este-putki-este-putki- "rataa" ja voi että kun meni hyvin! Minku ei tuijota ohjaajaa vaan keskittyy itse radan suorittamiseen, kuten kuuluukin. Kuuntelee ohjausta ja menee maltilla. Tässä taitaa olla vihdoin se agilitykoira mitä ollaan toivottu- Taikan maltti ja sopivasti Lumon intoa :-) Lopuksi treenattiin vielä uutena esteenä keinua, toki niin että keinu oli melko matalalla. Eipä aiheuttanut keinun kolahdus ongelmia ja "ota"- kontakti keinun loppupäässä onnistui myös hyvin. On se vaan mahtava pikkuotus! Säde- siskollakin menee kivasti agissa joten ehkäpä ensi syksynä taikakettuja jo radoillakin nähdään, toinen ainakin maxeissa, Minkun suhteen vielä hieman siinä ja siinä :-)

Viikonloppuna oli messarissa jälleen näyttelvuoden lopettavat voittajanäyttelyt. Meidän kasvateista osallistumassa olivat Wilkku ja Säde. Ensimmäisenä päivänä Wilkku voitti valioluokan saaden ainoana erin, muille eh/hyl. Että olipas tiukka linja tuomarilla (Maret Kärdi)! Sa:ta ei saanut joten kisa loppui siihen. Säde sai kivan arvostelun pentuluokassa ja oli toinen narttupennuista KP:lla. Hieman pentulihavaksi moitittiin mitä en kyllä allekirjoita, Minku on, mutta Säde tosiaankaan ei ole.

Sunnuntaina Wilkku oli Tuula Savolaisella valioluokan kolmas erillä. Säde sitten edusti ainoana pentuna ollen KP:n arvoinen ja taas kivan arvostelun sai, lihavuudesta ei moitittu ;) Minun piti mennä Lumon kanssa sunnuntain kisoihin mukaan, mutta koska turkki edelleen on niukka, kasvamassa tosin, en jaksanut lähteä. Tuomarin takia sinne alunperin oltiin menossa, Lumo oli hällä Seinäjoella kk sitten VSP ja turkki jo tuolloin huono. Mutta mutta, laiskuus voitti ja katsotaan näitä tittelikisoja sitten uudelleen ensi vuonna :)

Asiaa ja ajattelemisen aihetta  lisää voi käydä lukemassa : http://www.novascotiannoutaja.fi/paeivaen-murinat/murinat/