Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-11-11

Tartton reissukuulumisia, Minku 2 x ROP- pentu KP, isot tytöt maitojunalla kotio :)

Viikonloppuna teimme näyttelyreissun Tarttoon, Miliam Travelin bussikyydillä. Matka oli Minkun ensimmäinen ulkomaanturnee, Taikalle jo ties kuin mones ja Lumolle toinen. Meillä oli bussissa varattuna yksi iso häkki, minne kaikki tytöt mahtuivat mukavasti makoilemaan. Laivamatkat lahden yli tytöt olivat hytissä kanssamme, eli paljon uusia kokemuksia Minkulille. Ja täytyy sanoa, läpi koko reissun, Minku matkusti kuin "vettä vaan" :) Mikään mitä kohdattiin ei hämmentänyt tai jännittänyt, uusiin paikkoihin mentiin reippaasti häntä pystyssä Minku-asenteella, bussissa, laivalla ja hotellissa oltiin kuin kotona konsanaan. Mahtavan tervepäinen likka jonka kanssa eläminen ja tekeminen on erittäin helppoa, mukavaa ja palkitsevaa :)

Näyttelykuulumiset sitten. Lauantaina oli ilmoitettu 5 narttua, kaikki suomesta. Tuomarina toimi italialainen vanhempi mies Ferdinando Asnaghi. Mentiin Minkun kanssa kehään ja tuomari alkoi välittömästi innostaa Minkua, meni kyykkyyn ja oikein lässytti siellä. Tottahan toki Minkeli siitä innostui ja heitti leikkiinkutsut tuomarille :) Sitten nopeasti juostiin edes takas ja se oli siinä- elämän nopein kehässä käyminen. Tuomarin sanat oli vaan "very promising" ja KP ja ROP- pentu ruusuke käteen :) Arvostelu oli varsin lyhyt:
" In type, delight expression, balanced, perfect front limbs".

Taikan vei kehään Jarno ja minä Lumon. Kun ilmoitettiin tytöt Tarttoon oli matkan tarkoitus yrittää saada Lumosta inttivalio, eli hakea se viimeinen cacib. Valitettavasti ennen reissua Lumo pudotti kaiken karvansa, siis kirjaimellisesti. Täysin kalju koira, vain hännässä muutama haiven. Eli eihän siellä mitään menestystä voitu odottaakaan, kun Suomesta oli komea Middle Islandin valio ja avo- narttu myös kisaamassa. Italialainen antoi Taikalle eh:n, kun oli lihava. Lumolle sileä eri, kun oli kalju. Eli sellainen näyttelypäivä tuo lauantai, onneksi Minkusta edes tykkäsi ja miksikös ei, pikkuneito on mahtavassa karvassa ja muutenkin hienossa kunnossa :) Lähdettiin sitten kävellen näyttelystä hotellille, sellainen 4 km joen rantaa pitkin. Kiva reitti ja koiratkin sai mukavan lenkin. Iltasella mentiin syömään hotellin paljon kehuttuun ravintolaan ja olipa kyllä mieleenpainuva illallinen.... Mahtavat ruoat kyllä, mutta tarjoilun taso ala-arvoinen. Lopulta kuitenkin saatiin se mitä tilattiin ja onneksi osattiin nauraa koko hommalle :)

Sunnuntaina oli näyttelypäivä uusi ja tuomaroimassa norjalainen vanhempi mies Svein Barne Helgesen. Kaikki samat nartut olivat taas kehissä kuin lauantainakin. Minku aloitti kehät ja nyt saatiin vähän pidempään misseilläkin, tuomari tutkikin Minkelin ja juoksutti ja seisotti kuten kuuluukin. Kovasti tykkäsi ja lupaavaksi kehui, tässä arvostelu:
" 8 month puppy, excellent type and balance, excellent head, feminine expression, very good neck and topline, very good body for age, very good tailset and well angulated. Excellent coat quality, still puppy movement, very promising". Tällä saimme taas KP:n ja ROP- ruusukkeen, jee :)

Taika oli jälleen Jarnon kanssa ja minä Lumon. Tuomari piti Taikasta todella paljon, kehui kuinka mahtavaa tyyppiä on mutta harmitteli lihavaa kuntoa. Siinä kohtia kyllä harmitti etten ollut Taikan laihdutuksessa ennen matkaa onnistunut, muuten olisi voitu oikeasti kisata kärkisijasta. Eri tuli. Lumosta tuomari ei sitten kauheasti piitannut, pöyhi vähän valitteleva ilme kasvoilla "turkkia", antoi erin kuitenkin. Kilpailuluokassa Lumo pantiin heti kolmanneksi ja sitten Taika kakkoseksi. Vara-cacib Taikalle ja Lumollekin sa. Joten näyttelyreissun saldo oli muiden kuin Minkun osalta ei mitään. Harmitti kyllä, mutta kun syyt oli varsin hyvin tiedossa ja nähtävissä niin ymmärsin kyllä että näin tämä nyt meni. Ensi kerralla sitten yrittämään sitä inttiä :)

Meidän reissaillessa Coco ja Wilkku kävivät Jyväskylän näyttelyssä Saija Juutilaisella. Coco sijoittui erillä avoluokan 4:ksi ja Wilkku eri sa:lla valioluokan 2:ksi. Myös Viksu- poika kävi näytelmissä, Helsingin Best in Puppy showssa, voitti luokkansa KP:llä, tuomaroimassa oli Marja Kosonen. Mukavia tuloksia :)