Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-10-27

Lumon vika sert ja Minkun KP

Viikonloppuna tehtiin piiiitkästä aikaa näyttelyreissu Seinäjoelle, missä KR- näyttelyssä tuomaroi Tuula Savoilainen. Koiria oli ilmoitettu 36, joista pentuja 3 ja narttuja 15.

Pentuluokassa Minku kisasi 1,5 kk vanhempaa narttua vastaan, näyttäen melkolailla vauvalta :) No, esiintyminen meni ihan kivasti, etenkin liikkeet. Seisomista pitäisi treenata paljon, nyt se ei ilman apuja (käsi mahan alle) oikein sujunut ja kun käden laittoi mahan alle meni Minku "maansa myyneen" näköiseksi. Nätisti antoi tuomarin kopeloida ja ihan kivan arvostelun sai. Hieman tukevaksi moitittiin (taas) ja onhan se tavallaan totta. Lihaksia on reilusti mutta niin on vielä hieman suuri palttookin päällä. Löysää nahkaa ja ehkä pikkuisen sitä lihaakin välissä... Mutta pentu saa mielestäni olla vähän pyöreä joten eipä siinä mittää. Eiköhän tuo tuosta kasvun myötä tasaannu :) Sijoitukseksi tultiin pentuluokan kakkosiksi ja saatiin eka KP, joten oikein tyytyväisiä olimme!

Valioluokassa Jarno vei Taikan ja minä Lumon, oltiinkin kaksin kehässä. Taika esiintyi tosi hienosti ja saikin tästä maininnan arvosteluun. Tulokseksi tuli eh, sillä kunto oli tuhti. Todella vaikeaa tuntuu olevat rouvan laihduttaminen nyt pentujen jälkeen, ruokamäärää on pienennetty ja liikuntaa saa reippaasti, silti se 2 kg liikaa istuu sitkäessä... No, täytynee ottaa vielä rankempi laihdutusperiodi käyttöön, josko rouvaa nyt enää mihinkään näytelmiin viedään. Ehkä sitten vetskuna. Nyt Taika pääsi kehään lähinnä siksi että nauttii siitä hommasta niin paljon ja turistikoiria tuonne ei saanut viedä. Joten ilmoitettiin kaikki ja mikäs siinä, Taikalla oli mukavaa :-)

Lumo esiintyi tosi kivasti ja karvottomuudestaan (kaikki on lähes tippunut...) huolimatta saatiin eri ja sa. Parasnarttukehässä oli 5 kisaajaa ja juoksutusten, yhdessä ja erikseen, jälkeen meidät osoitettiin ykkösiksi. Sitten juostiin vielä pari kierrosta ja tuomari muutti loppupään järjestystä. Me onneksi saatiin ykköspaikka pitää, ja näin tuli sitten Lumon viimeinen, 16. sert ja loppujen lopuksi oltiin VSP. Että kannatti ajella Seinäjoelle :-)