Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-08-27

Tollershow 2014

Tollershow 2014 oli melkoinen Magicfoxien kokoontumisajo :) Uudesta Grappolo- pentueesta paikalla olivat yhtä lukuunottamatta kaikki- mahtavaa! Vanhasta pentueestakin 4 Magicfoxia oli saapunut osallistumaan. Kiitos kaikille osanottajille, oli hieno saada teidät sankoin joukoin mukaan edustamaan!

Näyttely pidettiin tänä vuonna Riihimäellä. Sää oli epävakainen, onneksi sateelta lähes vältyttiin. Meillä oli mukana tuttuun tapaan teltta ja vähän juotavaa + purtavaa porukalle. Kiva oli vaihtaa kuulumisia ja ihastella jo taas paljon sitten viime näkemän kasvaneita pentuja :)

Pikku-uroksissa (5-7 kk) kisasivat kaikki meidän pojat! Tuomarina toimi mukava Riitta Niemelä. Jokainen esiintyi mallikkaasti, tai niin mallikkaasti kuin nyt tuon ikäisiltä ensikertalaisilta voi odottaa. Erityismaininnan hienosta esiintymisestä annan Viksulle, joka pönötti kuin äitensä ikään!
Kaikki pojat saivat kivat arvostelut. Melkoista menestystäkin saavutettiin; Roni (M. Carmenere) voitti koko suuren pentuluokan (10 kpl) saaden KP:n ja Ruutu (M. Sangiovese) tuli kolmanneksi, myös KP:n kera. Mahtavaa!

Narttupennuissakin kisasi 10, joista meidän tyttöjä paikalla 3 (Nella oli matkoilla). Hurma esiintyi ekana, ja todella kivasti menikin! Antoi tuomarin tutkia ja ravasi nätisti. Kiva arvostelukin tuli, tosin hieman "pennun pyöreäksi" moitittiin... Mitens se ees on mahdollista, kun neiti on niin huono syömään?!? No, ehkä ne rasvaiset maistuvat possun kylkisiivut ja herkut vähän vaikuttivat asiaan ;) Hanni ja Säde olivat korkeampaa ja hoikkaa sporttimallia. Hienosti meni heilläkin ja upeasti Säde valittiin parhaaksi narttupennuksi KP:n kera! Eli molempien pikkupentujen voitot meille, upeaa! Toisinto toissa vuoden tollershowsta, missä pikkupentujen voitot menivät Lumolle ja Tempulle :) Ja menestys ei tähän loppunut, kun kisattiin isoja pentuja vastaan voitti Säde koko shown! Eli ROP- pentu Magicfoxs Zinfandel, kyllä kelpasi kasvattajien olla ylpeitä :)

Isojen kehissä edustivat Coco ja Olga ensin avoimessa luokassa. Tuomarina toimi Dinanda Mensik. Hienosti meni molemmilla, erit saivat. Wilkku esiintyi valiouroksissa eh:n saaden, ilmeisesti vähän pieni tuomarin makuun. Meidän tytöistä Jarno vei Taikan joka vuoden näyttelytauon jälkeen palasi kehiin. Hieman tukevassa kunnossa ja karvakin oli vasta tulossa. EH:han sieltä saatiin, joka ihan ymmärrettävistä syistä. Tuomari jakoi melko monta eh:ta valioille, luokassa kisasi 13 ja olisiko 5 tai 6 saanut eh:n. Minä vein Lumon ja nätisti neiti meni. Kun tuomari tuli tutkimaan, nuuskutteli Lumo tuomarin naamaa ja taisi tällä tempulla saada tuomarin puolelleen. Lumo kun on  hieman paksussa kunnossa myös, tosin kyllä hienossa turkissa. Eri sieltä tuli ja yllätyksekseni kilpailuluokassa (6 erin saanutta) päästiin sijalle 4, kera sa:n! Tähän olin erittäin tyytyväinen.

Muita kisoja päivän aikana oli parikilpailu, jossa oli n 10 paria. Venlalla oli käsi siteessä, mutta hienosti kuljetti Taikaa ja Cocoa. Tuomari Riitta Niemelä ihastui tähän pariin niin, että sijoitti heidät ykkösiksi! Huikeaa! Hienot kiertopalkintopokaalit ja ruusukkeet saivat molemmat. Kiitos Venla :)

Kasvattajaryhmäkin esitettiin, kun se oli shown järjestäjien puolesta merkitty (itse en ilmoittanut). Ei ollut yhtenäisiä vaatteita siis meidän ryhmän esittäjillä, kun asiaan ei oltu panostettu lainkaan ;) Hienosti saatiin kuitenkin ryhmä kasaan, kiitos kaikille jotka osallistuitte pitkän päivän päätteeksi! Ryhmässä edustivat Lumo, Coco, Olga ja Wilkku. Tuomarina Dinanda Mensik. Arvostelu oli mukavaa luettavaa: "Lovely types. Really to see it is family. Nice heads and expressions. Lovely temperaments and movers".  KP saatiin, hienoa :)

Sellainen päivä meillä. Menestystä tuli ja hieno oli edustaa suurella joukolla! Kiitos kaikille :)