Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-12-16

Lumosta PMV-13!

Takana on aivan käsittämättömän hieno viikonloppu Helsingin voittajanäyttelyissä. Käsittämättömän hieno siksi, että pikkuneitimme Lumo voitti jaossa olleen "suurimman" tittelin- Pohjoismaiden Voittajan 2013!

Kyseinen kilpailu käytiin lauantaina. Tuomarina toimi tiukka mutta mukava Pia Itkonen, jolta Lumo on junioriluokassa saanut kaksi sertiä. Ensimmäisensä elämänsä ekassa virallisessa näyttelyssä 9 kk iässä, toisen keväällä 13kk iässä ja nyt sen ei kahta ilman kolmatta- jack potin 21 kk iässä!

Pialla oli tiukka linja. Tollereita oli ilmoitettu 53 kpl. Uroksille ei montaa sa:ta jaettu, arvostelut olivat pitkälti h-eh-eri linjaa, jaettiinpa yksi T:kin. Wilkku voitti nuortenluokan eri sa:lla ja paras uros kisassa sai vara-sertin, vaikkei sijoitusta tullutkaan. Hienoa kuitenkin! Urosten voiton vei ansaitusti aina upea Ramon, onnea vielä Marika ja Saija!

Narttuja kisaamassa oli 28 kpl. Coco edusti Magicfoxeja nuorten luokassa, hienosti luokka 2. eri sa:lla! Valioluokassa kisasi 6 upeaa narttua. Lumo oli tästä joukosta nuorin, mutta sepä ei neidin esiintymisessä näkynyt :- ) Tuttuun tapaansa neito hoiti homman kotiin, seisoi kuin patsas ja liikkui kuin unelma. Valioluokassa jaettiin 3 eri sa:ta, 2 eriä ja 1 eh. Pia juoksutti kilpailuluokkaa yhdessä ja erikseen ja suureksi riemukseni nosti Lumon ykköseksi! Ja sijoitus piti, Lumo luokan nuorin vei koko tasokkaan valioluokan voiton! Wau mikä fiilis!

Tästäpä kisa jatkui. Veteraaneja kisaamassa oli 4 ja kaikki kerrassaan hyvin säilyneitä, hienoja koiria. Jokainen ansaitsi eri sa:nsa, etenkin 13- vuotias Ankinovan Tsasha. Kyseinen rouva löytyy myös Lumon sukutaulusta Äikyn puolelta. Täytyypä toivoa että pitkän iän ja hyvin säilymisen geenit olisivat sieltä periyteneet Lumpparille ja sisaruksille :- )

Parasnarttukehässä kilpaili lopulta 12 narttua. Juostiin yhdessä ja erikseen, myös edes- takaisin. Pia poimi yksittäin koiria pois joukosta ja lopulta kisassa oli jäljellä enää neljä. Tässä kohtaa jännitys alkoi olla jo melkoinen, ja siinä kohtaa kun Lumo asetettiin ykkös sijalle ja juoksimme porukan kärjessä yleisön taputtaessa koin tähän astisen näyttelyurani hienoimman hetken < 3 Oma kasvatti, pieni Lumo, vetää Pohjoismaiden Voittaja- näyttelyn narttujen kärkisijan - USKOMATONTA!!! Mutta totta :- ) Niin Lumo voitti nartut, saaden 14. sertinsä, 4.cacibinsa sekä titteliin oikeuttavan todistuksen!

ROP- kehässä juostiin Ramonin kanssa ympäri ja edestakaisin rinnakkain. Ramon vei ansaitun voiton, Pia kehui molempia koiria aivan upeiksi ja harmitteli että näyttelyssä ei ole BIS VSP- kisaa, siellä olisi Lumon kuulemma halunnut nähdä :- ) Siinä kun seistiin Pian molemmin puolin Ramon ja Lumo, muistui mieleen lähes yhtä mieleenpainuva tapahtuma vuodelta 2010. Suomen Voittaja, ROP Ramon, VSP Taika :- ) Taikan tyttö astui nyt äitinsä saappaisiin ja täytti ne todellakin upeasti! Kyllä kyyneliltä ei voinut välttyä, onnitteluja sateli monilta ihanilta ihmisiltä kehän laidalta (kiitos!), palkintoja jaettiin ja voiton huuma oli käsin kosketeltava! Palkinnoksi Lumo sai mm 4 pokaalia, suuren PMV- ruusukkeen, ruokaa, leluja ja herkkuja. Kyllä oli onnellinen neiti ja onnelliset omistajat!

Tässä ihana arvostelu jonka Pia Lumolle antoi: "Erinomaista tyyppiä oleva viehättävä narttu. Erinomainen sivuprofiili. Kaunis pää ja ilme. Tasapainoiset erinomaiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto ja käpälät. Kepeä liike. Käyttää hienosti häntäänsä. Puhutteleva kokonaisuus". Voisiko arvostelu tuosta enää parantua, eipä voisi :- )

Sunnuntaina kisattiin vielä Suomen Voittaja, jossa tuomaroimassa toimi ruotsalainen Henrik Frycstrand. Wilkku vei jälleen nuorten luokan voiton eri sa:lla. Coco tuli nuorissa kakkoseksi erillä. Eri oli myöskin Lumon arvio. Valionarttuja kisaamassa oli 8 ja tuomarin jatkoon ottamat olivat hyvin eri tyyppiä kuin Lumo. Tosin täytyy kyllä omistajan ylpeydellä mainita neidin esiintymisen olleen jälleen erinomaista, erottui todellakin positiivisesti joukosta. Mikä sunnuntaissa oli hienoa, oli Lumon isoäidin voitto, Viivistä tuli Voittaja 2013, onnea Heli ja Riku! Hauska havainto muuten, kaikkien päivien VSP:t olivat Lumon sukua. Perjantaina Helsinki Winnerin vei Elli (Lumon isoäidin sisko, onnea Ninni!), lauantaina Pohjoismaiden Voittajan vei Lumo ja sunnuntaina Suomen Voittajan Lumon isoäiti Taikan puolelta Viivi. Joten sanottakoon että hienoa linjaa ovat, kaikki nämä nartut :- )

Nyt alkoikin sitten talvitauko, keskitytään tokoon, agilityyn ja odottelemaan niitä Taikan juoksuja... Sekä toki joulun viettoon, kinkkua on tiedossa neidoille vatsan täydeltä- ovat he kyllä sen ansainneet!