Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-01-08

Vuosi 2013, mitä tuli tehtyä koirarintamalla ja mitä suunnitelmia on vuodelle 2014 :-)

Näin vuoden vaihduttua uuteen täyttyvät koiraihmisten blogit kollaaseista menneeltä vuodelta. Ajattelin minäkin lyhyesti kerrata vuoden 2013 high lightit, mitä kaikkea sitä tyttöjen kanssa tuli tehtyä ja saavutettua :-) Kerrassaan hieno vuosi kyllä oli noin harrastuspuolella ja muutenkin, toivottavasti hyvä onni jatkuu myös alkaneen vuoden 2014 puolella!

Tässäpä siis aikajärjestyksessä tärkeimmät tulokset ja mietinnät vuoden varrelta.

Tammikuu: vuoden eka näyttely oli Turku KV, jonne osallistuin Lumon kanssa. Taika oli niin turkiton, että sai jäädä kotiin. Olisi Lumonkin kannattanut, sillä eh sieltä tuli.. No, hyvää harjoitusta ja siinä kehitysvaiheessa ehkäpä ihan "ansaittu" tuomio. Kasvateista läsnä olivat myös Nipsu ja Temppu, saaden myös eh:t.

Helmikuu: näyttelytaukoa, meidän reissu Thaimaahan jolloin Lumoa ja Taikaa oli Nipsun perhe hoitamassa. Hyvä matka, mutta ikävä tyttöjä kyllä hieman matkasta nauttimista varjosti...

Maaliskuu: Euran ryhmiksessä Taika palasi toden teolla "kehiin". 30 tollerin joukosta ROP ja mikä mahtavinta, VSP:nä toimi oma poika Wilkku! Lumppari sijoittui junnuluokan 3:ksi SA:lla, Temppu- poika junnujen toinen eh:lla.
Taikan upea menestys jatkui Jämijärven ryhmiksessä, jälleen ROP! Lumo junnujen 2. sileällä erillä ja Wilkku pu2 va-serti.

Huhtikuu: Ruoveden ryhmis jatkoi Taikan huisia ROP- putkea. VSP:nä Taikan sulhanen Felix (Tollerbay Felix von Tistel) joka valioitui ko näyttelyssä. Tuomari Esko Nummijärvi ei pitänyt meidän nuorisosta, sekä Lumo, Wilkku että Coco saivat eh:t.
Laitilan ryhmiksessä Taika oli VSP, Wilkun kiitäessä ROP:ksi! Lumppari oli pn3 ja sai vuoden ekan sertinsä. Ihana Pia Itkonen tuomaroi :-)
Hyvinkään ryhmiksessä Taika oli pn2 ja Lumo eri nuk4, Coco eh. Ei olleet junnut oikein epsanjalaisen tuomarin makuun...

Toukokuu: Tampereen KV aloitti kuukauden ja Taika kiisi pn2:ksi kera vara-cacibin! Kilpailu oli kovaa joten hieno saavutus. Lumpparikin menestyi upeasti, 11 junnun luokassa tuli sijalle 2. SA:lla. Wilkku loisti jälleen, tullen pu2:ksi kera sertin. Kasvateista Nipsu oli nuk 3 eri, Coco eri, Rommi eh ja Temppu juk 4 eri. Ei hassumpaa :-)
Akaan ryhmiksessä Taika kiiteli jälleen ROP:ksi, Wilkku oli VSP. Lumppari voitti junnuluokan erillä mutta SA jäi saamatta hienosta arvostelusta huolimatta.
Jämsän KR- näyttelyssä Taika oli jälleen ROP ja Wilkku VSP. Lumppari hienosti pn2 kera sertin! Coco juk3 eri.
Toukokuun merkittävin saavutus oli Lumon MEJÄ- uran korkkaus, hienosti heti tulokselle avo 2!

Kesäkuu: Tuurin KR- näyttely jatkoi jälleen Taikan ROP- putkea. Lumo hienosti pn2 kera sertin.
Pietarsaaressa Elena Ruskovaara teki pikku Lumpparista ROP:n, joka olikin melkoinen jymy-ylläri! Taika hävisi ekaa kertaa tyttärelleen, tulleen pn2:ksi. Olivat näyttelyn ainoat SA:n saaneet tollerit :-)
Tuusulan KR- näyttelyssä Lumppari loisti VSP:nä, Taikan ollessa pn2.
Hämeenlinnan KR- näyttely toi Lumolle pn2- sijan ja vara-sertin. Taika oli pn4. Tosin tuomari taisi tarkoittaa sijoitukset toisin päin, esittäjän vaihto hämäsi ;-) Wilkku sai SA:n, muttei sijoittunut.

Heinäkuu: Tehtiin reissu Mikkeliin, jossa Taika oli pn2 ja Lumo pn4 eli kotiin "tyhjin käsin"...
Hyvinkään KR- näyttely jää mieliin naurettavana pelleilynä, kun tuomari arvosteli aurinkolasit päässä koiria edes katsomatta saati koskematta. Taikalle valiouransa eka eh... Lumo eri3, Coco eri2. Kukaan tollereista ei ollut SA:n arvoinen :-o
Kurikan ryhmiksessä Taika oli pn2 ja Lumo pn3 kera vara-sertin.
Helsinki KV:ssa Taika hienosti pn2 va-cacibilla ja Lumo pn3 kera sertin! Kanadalainen tuomari kehui tytöt maasta taivaaseen :-) Wilkku oli pu3 kera sertin.
Heinäkuun suurin saavutus oli Lumon MEJÄ avo 1- tulos! Samalla kokeessa Wilkku korkkasi MEJÄ- uran avo2- tuloksella. Ei hassumpaa :-)

Elokuu: Soile Bister arvosteli tyttöset Vesilahdella. Taika pn2, Lumo pn3 sert. Isoäiti Viivi oli ROP. Wilkku pu2 va-serti.
Joensuun KV:t olivat meille oikea jättimenestys! Ensin Taika VSP cacib, Lumo pn2 sert ja va-cacib josta tuli pikkuisen eka cacib :-) Seuraavana päivänä toisin päin, Lumo VSP sert cacib, Taika pn2 va-cacib! Wilkku turkitta eri SA ja eri.
Ala-Härmän ryhmiksessä kisailtiin kaatosateessa, Taika ROP:n arvoisesti ja Lumo pn3 va-sertin. Vietettiin aikaa ihanassa hotellissa Vaasassa ja tyttösetkin saivat nauttia "makeasta" elämästä :-)
Tervakosken KV:ssa Taippuli oli VSP ja sai cacibin, ainoa SA:n saanut narttu. Lumo ja Wilkku saivat eh:t, Coco h:n.
Elokuussa Lumo suoritti MH- kuvauksen ja sai arvion "tervepäinen tyttö" :-)

Syyskuu: merkittävin saavutus oli Lumon valioituminen Valko-Venäjällä! Raskas reissu mutta hyvät tulokset: voittaja-titteli ja valion arvo :-) Tuomisina kotiin myös yksi cacib.
Kotimaassa näyttelyt eivät syyskuussa kovin hyvin menneet, molemmat tytöt kun olivat mallia naku... Tollershowssa Taika sijoittui valioluokan 3. SA:lla. Lumo suuren nuortenluokan 2. erillä. Wilkku voitti nuo luokan SA:lla, Nipsu ja Coco saivat eh:t.
Hyvinkään KR:ssa tytöt olivat "lihavia ja turkittomia", Lumo eh ja Taika eri, Coco nuk3 eri.
Tehtiin reissu Wilkun kera Eckeröhön, missä Taika oli pn3, Lumo nuk 2 eh ja Wilkku pu4 kera va-sertin joka tosin unohdettiin kehässä jakaa... Ei siis kummoisia tuomisia, mutta mukava reissu muuten!
Tärkeimpiä tuloksia syyskuussa olivat Lumon terveystutkimukset. Kari Ventelä kuvasi lonkat AA ja kyynärät 00! Silmät oli tarkastettu jo aiemmin ja polvet terveiksi tutkitut.

Lokakuu: ei tehty mitään "virallista". Tokoilua, agia, normieloa...

Marraskuu: Lumo siirtyi valioluokkaan ja Taika jäi "eläkkeelle" kehistä. Paluuta toki suunnitellaan, viimeistään veteraanina ja kun Lumppis toivottavasti on joskus mammalomilla ;-)
Kouvolan ryhmiksessä Lumppari VSP ja serti.
Jyväskylän KV:ssa Lumo vak2 SA ja pn- kisassa 6:n joukkoon. Samalta tuomarilta aiemmin eri joten kehitystä oli tapahtunut :-) Wilkku nuk 1 SA.
Tuusniemen ryhmiksessä Lumo pn2 kera sertin, Olga pn3 va-sertillä.

Joulukuu: Itsenäisyyspäivän ryhmiksessä Lumpparin huippumenestys: ROP!! Coco nuk 4 eh.
Helsingin voittajissa sitten se vuoden päättänyt hienoin titteli: Lumo Pohjoismaiden Voittaja 2013! VSP, sert ja cacib :-) Wilkku nuk 1 eri SA va-sert, Coco nuk 2 eri SA. Suomen voittajassa Lumo vak eri, Coco nuk 2 eri ja Wilkku nuk 1 SA.

Sellainen oli meidän vuosi tulosten puolesta. Tulipas aika romaani, mutta kyllä sitä tehtiinkin. Saldot aikas hienot :-) Lumo 14 sertiä Suomesta, 2 Valko-Venäjältä.  4 cacibia, useita pn- sijoituksia, jokunen va-serti, 2 ROP ja 5 VSP- sijoitusta. Mejässä avo 1 ja suoritettu MH. Agissa ei vielä tuloksia saatu vaikka muutama kisa käytiinkin Jarnon ohjauksessa. Tulokset on sitten tämän vuoden tavoitteena. Taikalle muutamat ROP:t ja parit cacibit, ei hassummin "seurarouvalta" ;-)

Kasvateista mainittakoon Tempun TK1 (upeeta!) ja Nipsun alo1 sekä Rommin ja Wallun toko- uran korkkaus. Hienoa oli myös Wilkun mejä avo1- tulos 49 pisteellä- wau! Sekä MH- kuvaus jonka arviot olivat aika mainiot. Tavoitteita kasvateille asetan tälle vuodella terveystutkimukset, joissa osa on jo käynytkin. Toivottavasti loputkin käyvät nyt 2014 aikana!
Vuoden 2014 näyttelytavoitteet ovat saada Lumolle se vika sert, kun 2- vuotta täyttyy helmikuun 21. päivä. Ja vika cacib jostain päin muailmaa 10.8 jälkeen jolloinka pikkuneidistä tulisi C.I.E!
Mejässä siirto voittaja-luokkaan ja agissa tulos. Tokokin olisi kiva korkata, mutta katsotaan nyt...
Taikan vuoden tavoitteet on äidiksi tulo toistamiseen ;-) Siinäpä sitä tavoitetta kerrakseen, toivottavasti onni on suotuisa ja nämä tavoitteet saavutetaan!