Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-08-08

Kolmen Cacibin viikonloppu

Torstaina starttasi meidän kolmen ja puolen ihmisen ja kahden koiran seurue kohti Kuopiota ja Kaavia, jossa meillä oli varattuna ihana maatilakartanomajoitus. Matka oli pitkä mutta ajamisen arvoinen. Majoituspaikka oli ihana kartano ja uudehkot aitat järven rannalla, keskellä luonnon rauhaa, runsaine eläimistöineen josta Taika ja varsinkin Milli nauttivat suuresti:) Pupu joka ei pelännyt koiria lainkaan, lampaat joita sai nuuskia aidan läpi, ihanan tuoksuiset hevoset, kissa jota olisi ollut kiva jahdata....

Perjantaina lähdettiin sitten reilun 60 km päähän Kuopion raviradalle, jossa kolmen päivän kansainvälinen koiranäyttely järjestettiin. Kuuma oli koko viikonlopun, siis aivan järjettömän kuuma, auringossa varmaan jotain 70 astetta, varjossa 36. Siis aivan tuskaa ja kaikki viilennyskeinot olivat käytössä koirilla. Tollereita oli ilmoittautunut 18 ja tuomarina toimi Pekka Teini. Avoimessa luokassa oli 5 narttua ja Taika näistä sijoitettiin erillä ykköseksi. Pn kehässä voiton vei valmiimpi Nelli ja Taika hienosti tuli toiseksi, saaden viimeisen sertinsä ja siirtyvän cacibin. Pekka Teini oli vaikuttunut Taikan liikkeistä ja pyysi Annia juoksuttamaan Taikaa vielä kunniakierroksen. Kuulemma juuri sellaiset liikkeet jotka tollerilla pitää olla mutta juuri koskaan ei näe. Arvostelu oli sellainen jonka saa ehkä kerran elämässä, tässä se kaikessa komeudessaan:

"Rotutyyppi uskomattoman hieno. Pitkällä askeleella liikkuva feminiinen narttu. Hienot pään linjat. Rintakehässä juuri oikea syvyys ja pituus, Lantio rakentuu tasapainoisesti. Laadukas turkki ja pitkä häntä. Sekä etu että takaliikkeessä upea pituus, elastisuus ja tasapaino. Kertakaikkiaan upea narttu!"

Illalla käytiin Marikan kanssa tutustumassa Kaavin kylään, tarkoituksena mennä ravintolaan syömään. Sen sijaan päästiin sisään maalaiskylän "idylliin", syötiin grillillä ja naurettiin taas puolen vuoden tarpeisiin kaikille niille sterotypioille mitä siellä kohdattiin:)

Launtaina tollereita oli ilmoittautunut 26 ja tuomarina toimi ankara Annukka Paloheimo. Ankara siksi että hänen kehässään ei nameja saa koirille antaa. Taika onneksi osaa esiintyä ilmankin ja niin myös teki: luokkavoitto jälleen 8 nartun joukosta sekä sijoitus pn kehässä ykköseksi! Jaska valittiin Ropiksi ja Taika Vspksi:) Upea päivä ja fiilis! Tehtiin vähän ostoksia myös, Taika sai uuden pinkin (kuinkas muuten) nahkapannan, lelun ja nameja, ihmiset sai jätskiä:)

Sunnuntaina oli sitten koko viikonlopun kuumin päivä ja ilmassa leijui utuinen sumu, varmaan niitä Venäjän maastopalojen peruja. Aivan hullu ilma, mutta sinneppä taas mentiin raviradalle paistumaan. Tollereita oli jälleen paljon, 27 ja tuomarina portugalilainen Jose Homem de Mello. Aika paljon erinomaisia hän jakoi ja Taika valittiin jälleen 9 avonartun joukosta ykköseksi! Ja niin siinä lopulta kävi että lauantain sijoitus toistui, jälleen VSP ja viikonlopun kolmas cacib!

Aika huikea oli siis meidän ekstremeviikonloppu, muistoja pitkäksi aikaa ja ehkä tämmöinen kerran elämässä "hattutemppu" tulosputki. Kiitos Anni joka nämä tulokset Taikan kanssa teit ja Marika joka olit maailman parasta seuraa! Ja Millipilli, teillä oli hauskaa Taiksun kanssa ja viihdytitte myös meitä emäntiä, pikku karkulaiset, uimarihirmut pehmoleluntappajat!