Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-08-20

BH eli hienosti käyttäytyy!

Tänään 20.8 lähdimme tsemppijoukkojen M&M:n ja Riikka- kouluttajan kanssa ajalemaan Mänttään, jossa Mäntän seudun palveluskoirat ry järjesti BH- eli käyttäytymiskokeen. Tätä ohjaajaa vähän jänskätti pitkästä aikaa olla kisakehässä mutta onneksi Taikan kanssa se jännitys unohtuu nopeaan kun näkee miten koira nauttii ja siihen voi luottaa:)

Kokeeseen osallistui 6 koiraa, joisa 3 sakemannia (yksi valkkari) ja kaksi rotikkaa. Me sitten jälleen pidettiin 8- ryhmän mainetta yllä, asianmukaisesti toki ketjupannassa ja pienenä huumorinpilkkuna pinkki side tassussa (Taiksulla siinä naarmu jota nuolee turhan ahkeraan). Koetta tuomaroi Jani Heinilä ja hän olikin todella mukava ja reilu tuomari. Me olimme suoritusvuorossa ensimmäisinä, parina rähjäävä sakemanni jota Taika vähän pelkäsi. Ja tietysti me päästiin eka paikallamakuuseen... Kentälle oli kyltillä merkitty kohta johon koira jätettiin makamaan, eli siihen, remmi pois ja minä siirryin n. 30 m päähän selin seisomaan. Sitten sakemanni aloitti tokosuorituksena, ja minä odotin. Olisiko siinä mennyt jotain 5-7 min ja Taika pysyi vallan hienosti paikoillaan:) Sitten sain luvan hakea Taiksun ja siirryimme tekemään tottisosuutta. Seuraaminen meni oikein mallikkaasti, Taikalla oli hyvä vire ja häntä heilui. Ihmisryhmässä kulki kuin ei oisi ihmisiä huomannutkaan, tosin vapaana seuratessa jäi rapsuttamaan kaulaansa ryhmän keskelle... No minä sitten Riikan mukaan toimin esimerkillisesti ja siirryin taaksepäin Taikan viereen, odotin hetken ja kun rapsutus loppui niin jatkettiin seuraamista. Tuomarillekin tämä oli tn hyvä tapa sillä saimme liikkeestä erittäin hyvän, kuten myös hihnassa seuruusta ja paikkamakuusta. Liikkeestä istumisesta tuli hyvä kun minä vähän kumartelin liikaa ja liikkestä maahanmenosta + luoksetulosta tyydyttävä, kun taas hidastelua ja kumartelua, luoksetulo oli vauhdikas ja iloinen mutta Taika teki kaaren väistäen kentän reunalla makaavaa sakemannia. Kokonaisvaikutelmana tuomari kertoi Taikan olevan iloinen ja tykkäävän tehdä, tokotausta hieman kuulemma näkyi suorituksissa sekä emännän jännitys:) Mutta oikein hieno palaute ja olinpa tyytyväinen reippaasti pitkät tottikset suorittaneeseen koiraani!

Kun kaikki koirat olivat tokoilleet siirryttiin kaupunkiosuudelle Mäntän keskustaan. Siellä kuljettiin tuomarin määräämä reitti, jossa meidät ohitti pyöräilijä, juoksija, mentiin pulisevaan ihmisryhmää juttelemaan ja Taiksu sai istua siinä, sitten kuljettiin ohi autosta josta nainen avasi oven ja tuli ulos luoksemme juttelemaan. Lopuksi Taika kytkettiin pylvääseen ja minä poistuin paikalta piiloon. Taikan ohi kulki koirakko melko läheltä. Sitten palasin noutamaan yhä nätisti paikallaan istuvan noutajani ja saatiin tuomarilta palaute. Se oli mukavaa kuultavaa: koira on hyvin hanskassa, ei juuri ympäristöstään hätkähdä, noteeraa asiat mutta pitää kontaktin muhun, häntä heiluen. Ollaan kuulemma hyvässä symbioosissa Taiksun kanssa!

Että sellainen koeilta:) Oikein mukavaa touhua, ja etenkin tuomarin reiluus ja ystävällisyys tekivät kokeesta niin onnistuneen.

Illalla käytiin juhlistamassa Taikan uutta titteliä Marikan ja Riikan kanssa New Yorkissa (siis ravintolassa, ei siellä toisella mantereella:) herkutellen ja rupatellen, kiitos likat hauskasta illasta! Taas näitä elämän ihania päiviä, iltoja ja muistoja:)