Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-07-26

Latvian reissu likkaporukalla ja uusi LV MVA:)

Perjantaina läksimme Taikan kanssa tollerimobiililla kohti Latvian Jaunmarupea. Matka oli pitkä mutta iloisen koiran ja hyvien CD- levyjen kanssa sen kyllä jaksoi sen 12 h tien päällä. Mutta kyllä väsytti kun illalla kuuden aikaan päästiin hotelliimme Rigaan. Kuuma oli kuin helvetissä eikä tietenkään ilmastointia vaikka hieno hotelli ja sviitti olikin. Onneksi oli sentäs pöytätuuletin jonka laitoin posottamaan lattialle Taiksun pedin eteen. Siinä se kylmällä suihkulla kasteltuna makasi tassut taivasta kohden viileässä ilmavirrassa ja minä retkotin läkähtyneenä sängyllä, reilu peli! Nukahdin siinä sitten minäkin rättipoikki väsyneenä ja heräsin ysin aikoihin kun kävi ukkonen. Taika nukkui yhä eikä paljon kovasta jyrinästä ja salamoista piitannut. Oli hieno ja vähän pelottava katsella salamointia kattoikkunoista sängyllä maaten! Pissalenkillä käytiin ihanassa kaatosateessa eikä haitannut yhtään!

Lauantaina läksimme hyvissä ajoin kohti Jaunmarupen näyttelypaikkaa. Kuuma oli taas, 34 näytti auton mittari ja matkalla tuli aivan mieletön ukkoskuuro, täytyi pysähtyä tienposkeen hetkeksi odottamaan. Näyttelypaikalla sitten paistoikin aurinko eikä sateesta ollut sen koommin enää tietoakaan. Näyttely oli hienosti järjestetty hevosurheilukeskuksen alueella, kehät olivat tilavat nurmipohjaiset, selkeät kartat, paljon myyntipisteitä, oikein jees. Meidän vuoro tuli puoli yhdentoista aikaan, taisi olla 10.36- tuolla kehät menevät minuutin tarkkuudella. Tuomarina meillä toimi kreikkalainen keski-ikäinen nainen Maria Dekaristou, ja olikin mukava tuomari! Taika tykkäsi hänestä heti, meni itse tuomarin luokse:) Tuomarilla oli pieni vinkulelu jota Taikalle näytti maistettavaksi ja sitten vingutti. Kyllä oli koiralla mukavaa ja korvat olivat terhakkaasti pystyssä! Tuomari kävi tarkasti rungon läpi, kokeili tassujen välistä räpylät (tätä ei ole kukaan ennen tehnyt) ja pongasi Taikan hännänpäässä olevat muutaman valkoisen karvan. Siitäpä hän ilahtui ja naureskeli että on täydellinen otus! Taikan häntä heilui melkein koko ajan ja oli oikein showkoiratuulella:) Tässä Marian arvostelu Taikasta:

"Very lovely dog. Excellent head, nice proportions- the high and lenght of body. Nice topline and tailset. Excellent chest and forchest. Very nice angulations. Correct webbed (?) feet. Correct colors, nice coat. Moves very nice, with extention and drive, using the tail". Lopuksi tuomari totesi jo viime kerralta Latviasta tutuksi tulleen lauseen " give her all"! Ja näin Taikasta tuli kolmannen sertin myötä Latvian muotovalio:)

Näyttelypaikan vieressä oli pieni järvi ihanalla hiekkarannalla ja sinne me painelimme heti kehän jälkeen. Taika jaksoi uida ja uida useita tunteja, sai vielä yhden suomalaisen pikkupojan leikittäjäksi ja voi sitä riemua! Ryhmäkehässä käytiin kuuden aikaan pyörähtämässä, Taika oli virkeä ja meni hienosti, seitsemän joukkoon päästiin muttei sitten sijoituttu. Hieno kokemus kuitenkin. Illalla ei tarttenut muuta ohjelmaa miettiä kun kumpikin oltiin aivan poikki, siis nukkumaan;)

Sunnuntaina oli jälleen aurinkoinen päivä ja turhan kuuma, 35 näytti mittari. Mentiin paikalle nyt vähän myöhemmin että ehdittiin katsoa pari meitä edeltävää rotua. Tuomarina oli vanhempi parrakas puolalainen mies, Tomasz Borkowski. Tiukka setä, meitä edeltäneille chihuille joita oli 9 hän antoi vain kaksi eriä. Olin kuitenkin luottavainen sillä Taika oli taas hyvällä tuulella. Ja innolla tuli kehään, hieman katsoi kulman alta parrakasta miestä mutta antoi tutkia ja häntäkin nousi taas ylös. Tuomari oli aivan ihastunut Taikaan, kopeloi kyljet ja totesi " She is in excellent show condition"! Eli ainakaan tämän herran mielestä ei ollut liian tuhti. Yritän tulkita arvostelua, kaikesta en saa selvää:

" Very nice female with good size and high. Nice head, strong back and bone, good chest. Smart and alert, good front and rear, excellent typical mover, nice tailset and carriage. Excellent show condition, friendly cooperative, nice brown pigment, nice expressed, top of breed".

Siis aivan upea arvostelu tämäkin ja harmitti todella paljon kun ryhmiin ei ehditty jäädä. Pari tuntia uitiin taas kehän jälkeen ennenkuin lähdettiin ajelemaan kohti Tallinnaa. Lautta läksi ysiltä ja kotona oltiin kahden maissa yöllä. Mutta oli kyllä hieno reissu, Taika oli aivan mahtava matkakaveri, aina iloinen ja reipas:) Hali pusi rakas koira:):):)