Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2009-05-24

Takana mahtava viikonloppu!

Nimittäin Taikalla on nyt serti :) Tämän upea sinivalkoisen ruusukkeen kävimme hakemassa Tampereen ryhmänäyttelystä 23.5.09, tuomarina Riitta-Liisa Lehtonen. Ensin junnunarttukehässä Riku esitti Taikan, tuloksena ERI ja sitten kun junnut laitettiin järjestykseen Taika oli JUK 1. Capri-sisko sijoittui hienosti toiseksi. Kaksi muuta junnunarttua saivat EH:t. Kun kilpailtiin parhaan nartun tittelistä, jouduin itse kehään sillä Heli vei Caprin ja Riku Vilkun. No eipä ollut huono ensiesiintyminen meillä kun sijoituimme toisiksi häviten muhkeaturkkiselle veteraanikaunottarelle. Hän ei sertiä saanut vastaanottaa, joten se ojennettiin meille! Kädet täristen vastasin "erittäin mielellään" kun kehätoimitsija kysyi saammeko ottaa sertin vastaan. Taakse jäivät mm. Vilkku-täti joka sai varasertin sekä muotovaliokoira. On mulla upea tollo!
Näyttelyn jälkeen suuntasimme koko porukka meille. Riku ja Jari kävivät vetämässä metsään verijäljen silläaikaa kun me naiset laitettiin eväät laavureissulle valmiiksi. Sinne sitten lähdettiin neljän tolleroisen kanssa. Jari toi eväät autolla joten emme joutuneet kantohommiin. Ja tulipa matka laavullekin virallisesti mitattua, se on aika tarkkaan 5 km suuntaansa. Menomatkalla koirilla piisasi vielä vauhtia. Kun saavuimme laavulle oli siellä melkoinen hulina, sillä pienet partiolaistytöt olivat tulleet myöskin retkelle nauttimaan upeasta aurinkoisesta kevätpäivästä. Kun muksut paistoivat nuotiolla eväitään me uitetiin koiria. Katajajärvi on pieni ja hyvin jyrkkärantainen metsäjärvi. Viivi ja Vilkku uivat aivan innoissaan ja sinnehän se Taikakin meni mukaan polskimaan. Rikulla oli mukana neljä siipidamia ja niitä koirat noutivat innosta soikeina. Myös Taika osasi hakea damia vedestä, tosin palautus meni yleensä "omaan pussiin" kun ei ollut palkkaa tarjota vaihturiksi. Capri- sisko ei vielä uskaltautunut mukaan muiden vesi-iloitteluun vaan haukkui dameja rannalla ja nappasi ne aina Vilkun suusta kun se punnersi rannalle. Kun tuli meidän vuoro mennä notskille paistoimme lihapiirakoita ja makkaraa ja koirat saivat nakkeja. Kaikilla siis varsin maistuvat eväät :)

Paluumatkalla kävimme Taikan kanssa ajamassa verijäljen, joka sujui väsyneen koiran kanssa oikein mukavasti. Tällä kertaa ei tullut häiriötekijöitä suoritusta sotkemaan. Taika otti ihan oikean suunnan alkumakaukselta ja läksi etenemään. Mä en yhtään tiennyt mennäänkö oikeaan suuntaan mutta Riku käveli perässä ja antoi tarvittaessa ohjeita. Kovin montaa kertaa ei tarvinnut koiraa neuvoa sillä jäljestys sujui mukavasti. Jäljen päässä oli ihka oikea peuran sorkka, jota Taika ei oikein tajunnut palkinnoksi. Annoin sitten namia sorkalle ja ne maistuivat. Tiedossa siis sorkan kiinnostavaksi tekemis harjoituksia.. Mutta kaiken kaikkiaan oikein positiivinen kokemus upean päivän päätteeksi! Kun keittelimme lenkin jälkeen vielä kahvit niin neljä koiraa makasivat reporankoina pitkin lattioita. Ja myös loppuilta sujui varsin unisissa merkeissä, edes iltapissalle ei Taika jaksanut sängyn alta raahautua.

Sunnuntaiaamuna läksimme sitten kaksin Taikan kanssa kohti Raumaa, jossa kanadalainen naistuomari oli arvostelemassa. Ja olikin tiukka täti, huh huh. Urokset olivat tuttuun tapaan vuorossa ensin ja linjana oli sininen, sininen, sininen... Muutama punainen ja pari ERIä. Siinä vaiheessa oli jo selvää että turha odotella kovin hyvää sijoitusta, punainenkin olisi jo voitto.
Junnunarttuja oli kehässä 6. Tuomari antoi ERIt väriltään selvästi tummemmille kahdelle koiralle. Taika esiintyi Ninnin kanssa upeasti, ei olisi voinut kauniimmin olla. Tuloksena EH. Myös Capri sai EH:n ja kaksi muuta junnua H:n. Kilpailuluokassa kaksi ERIn saanutta olivat ensin ja Taika sijoittui kolmanneksi. Ei paha tuolta tuomarilta, EH JUK3. Tuomarin linja oli selvästi tuhdimmista ja tummemmista koirista pitävä. Taikasta ei mitään suurempaa moitittavaa ollut, kehuja tuli mm. korvista ja kauniista päästä. Ilma oli hieno ja katselimme koko tolleri- kehän loppuun. Kaikkiaan koiria oli ilmottautunut 30. Vilkku sai tuomarilta ERIn ja Viivi- mamma EH:n. Kotiopäin sain ajella varsin väsyneen haukun kanssa. Ennen ajamaan lähtöä kävimme toki pienellä kävelyllä tsekkaamaassa näyttelypaikan läheisen ulkoilureitin vesiojat ja niiden vesikirput :)