Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2009-03-01

Kulunut viikonloppu oli Taikkiselle tapahtumatäyteinen, vähän liiankin. Alkoi olla selviä väsymyksen merkkejä ilmassa sunnuntaina, kunpa tämä mamma osaisi suitsia harrastushaluja ja ymmärtää että koira on ihan lapsi vielä...

Perjantaina läksimme töitten jälkeen tuttuun tapaan metsälenkille. Oli hieno ilma, ja siinä käveleskellessä mentiin ihan huomaamatta lähes laavulle saakka. Yleensä noi pisemmät laavureissut on säästetty viikonloppujen ohjelmaksi, reissuun kun kuluu yleensä kolmen tunnin luokkaa. Keskiviikkona käytiin laavulla ihan suunnitellusti, eväät mukana. Koirille pekonirullia ja pupunkorvia, emännille pullaa, teetä ja karkkia. Oli kiva reissu, evästankkauksella jaksoi mukavasti. Taika löysi laavun liepeiltä ilmeisesti notskissa paistettuja perunoita ja niitähän piti vähän maistella. Laskimme että tän kuluneen vuoden puolella ollaan laavulla vierailtu kaheksan kertaa, siis lähes joka viikko. Ihan hyvä suoritus!

Lauantaina Taika pääsi Millin luo hoitoon, kun me lähettiin Jarin kanssa mummun hautajaisiin Mouhijärvelle. Marika tuli aamusella hakeen Taikaa yheksän tienoilla ja koirat pääsivät tuttuun tapaan lenkille. Sitten heillä olikin ohjelmassa mätsäri Pirkkahallin kupeessa. Marikan koirista innostunut kaveri oli lupautunut mukaan ja Taikaa esittämään. Oli kuulemma sujunut ihan mallikkaasti esiintyminen, mutta menestystä ei kuitenkaan herunut. Tapahtumassa kului monta tuntia, ja sen jälkeen koirat söivät possunkorvia ja nujuilivat Millin luona. Oli tosi väsynyt koiranpoikanen kun häntä menin kuuden aikoihin hakemaan. Loppuilta kuluikin sitten nukkuen kotosalla, pikkuisen vaan kumisorsalla leikittiin ja nameja etsiskeltiin.

Sunnuntai oli myös mätsäripäivä. Pitkästä aikaa käytiin Taikan kanssa kaksin aamulenkillä järvi kiertämässä. Oli outoa olla liikkeellä ilman Milliä, Taika kuunteli ja katseli metsän ääniä ihan eri tavalla kun ei ollut kamua mukana. Vähän keppiä heiteltiin ja pureskeltiin ja kuunneltiin kun talitintit laulelivat täysin rinnoin kevään alun merkiksi, olihan se nyt maaliskuun eka päivä!
Lenkin jälkeen syötiin aamiaista, tankattiin namitaskut ja lähettiin ajeleen Ylöjärvelle mätsäriin. Paikalle kun saavuttiin, olis ilmoittautumisjonoa varmaan sata metriä, siis huh. No liityttiin jonoon ja siitä sitten valuttiin hitaasti sisälle kaupan parkkihalliin, jossa tapahtuma järjestettiin. Koiria oli paikalla varmasti yli 200, ja parkkihalli lämmin ja pölyinen. Toppavaatteissa alkoi hieman lämpötila nousta... Isoja pentuja, joihin Taika kuului, oli reilut 60, ja meidän kilpanumero oli 59. Aikaa kului ja kului, kun tuomari syynäsi jokaisen koiran varsin tiukasti. Taika jaksoi odotella vuoroaan hienosti, olin tosi ylpeä tytöstäni! Välillä käytiin vähän ulkoilemassa ja lumessa kierimässä, sitten taas takas sisälle. Milli saapui paikalle kun koirakoulustaan pääsi ja koirat ilahtuivat kun toisensa näkivät! Mentiin uudestaan ulkoilemaan kun Millin kehä oli ohi ja Taikan esiintymisvuoro antoi edelleen odottaa itseään. Kello oli yli kolme (mätsäri oli alkanut kahdeltatoista), kun meidät vihdoin kehään kutsuttiin. Esitin Taikan itse, ja se sujui tosi hyvin. Taika ravasi nätisti, ei pomppinut yhtään, ja malttoi seistä nätisti paikallaan. Hampaitten katsomiseen Taika suhtautui vähän varautuneesti tuomarin mielestä, siis otti pari peruutusaskelta mutta antoi toki purukaluston tarkastaa. Sininen nauha me sitten saatiin, ei muusta syystä kuin "vähän varautuneen luonteen" vuoksi. No kilpakumppanina oli maailmaa syleilevä labbis, jota ei varautuneeksi kutsuttu. Sinisten yhteiskehässä Taika esiintyi edelleen tosi kauniisti, mutta sijoitusta ei tullut. Olin kokonaisuudessa tosi tyytyväinen Taikan käytökseen koko shown osalta, alkaa meidän napero selvästi aikuistua! Mätsäristä päästessä kello oli lähemmäs puol neljä ja ajettiin kiireesti koirakouluun Pyynikille. Myöhästyttiin kymmenisen minsaa, mutta kerettiin kuiteskin reenaan vähän seuraamista ja luoksetuloa. Taika oli väsynyt ja ei niin koulu"moodissa", olisi ehkä ollu parempi jättää koko koulu väliin. No, ihan ok se kuiteskin sujui ja puoli tuntia opiskeltuamme lähdimme kohti kotia. Taika heitti heti pötkölleen takapenkille ja nukkui koko kotimatkan. Ilta kului sitten lepäillessä ja vähän leikkiessä. Muuta ei sitten oikein puuhailtu illan aikana kun syötiin kogista maksalaatikkoa ja pyöritettiin nappuloita aktivointipallosta, etsittiin vähän nameja ja opeteltiin kierimistä. Leppoisa ilta ja väsynyt koira, ei tarvinnut unta houkutella kun nukkuun mentiin kympin aikoihin. Kuului vain syvää tuhinaa sängyn viereltä....