Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-01-02

Vuoden vaihteen kuulumisia

Onpas jo hetki vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Tässä keskeisiä tapahtumia vuoden vaihtumisen tienoilta 😊

Meidän laumassa Myrrin odotus on edennyt  jo loppusuoralle. Tuleva mamma on jaksanut erinomaisesti, toki nyt kun laskettuun aikaan on enää viikko, alkaa mahan kanssa olla jo ajoittain tukalaa. Torstaina menemme tiineysröntgeniin, jossa saadaan selville montako pentua odotamme syntyväksi ensi viikon alussa. Jänniä aikoja siis!

Vuoden vaihtuminen otettiin laumassa tuttuun tapaan vastaan hyvin normaalisti, onneksi ei ole rakettipelkoisia koiria. Muutenkin elo oli vielä normaaliakin rauhallisempaa, Minku kun leikattiin torstaina. Kolme pienehköä nisäkasvainta ja maitorauhaslohkot poistettiin ja samalla tehtiin sterilisaatio. Leikkaus meni hyvin ja Minku on omasta mielestään jo ihan kunnossa, vaikka haava on melkoinen ja kauluri päässä ollaan. Tervepäinen koira kestää hyvin tuollaistakin, joka on iso helpotus kyllä! 

Potilas saamassa vierihoitoa Jarnon sylissä, isosisko Lumo tyynynään 💗

Kasvattirintamalla on jälleen saatu mukavia tuloksia. Charmin sisaruksista kaikki on nyt PEVISA- tutkittu varsin mallikkain arvosanoin: Lonkat 4 x AA 1 x AB, kyynärät 5 x 00, polvet 4 x 00, silmät 5 x ok 1 x lievä dichtiasis, selät 4 x VA0 2 x LTV0 2 x LTV1. Enää Charpin suhteen saadaan jännätä, miltä luusto näyttää.. Toivotaan parasta! Ja 16.01 sitten tiedetäänkin. 

Talvi on muuten vähän hiljaista aikaa kisatulosten suhteen. Jotain kuitenkin sieltäkin suunnalta: Luca on tehnyt TOKO:ssa evl- tuloksia, sitä viimeistä ykköstä vielä odotellaan. Luca nappasi myös hienosti messarin isoissa näyttelyissä Pohjoismaiden Voittaja 22- tittelin, onnea vielä! Lumon Coco- sisko sai vuoden viimeisessä Tampereen ryhmänäyttelyssä toisen veteraani sertinsä, ja on siis yhtä vaille VMVA. Onnea Venla ja Coco! Jotain pentusuunnitelmiakin kasvattirintamalla on meneillään, niistä sitten enemmän jos onnistuvat - toivotaan parasta!

Vuoden vaihtuminen on perinteisesti ollut aika kerätä yhteen menneen vuoden saavutukset. Laitan tähän lyhyesti meidän omien tyttöjen osalta isoimmat. Paljon tehtiin ja paljon saavutettiin! Vuoden Koira- hakemuksia on jälleen laitettu matkaan ja niistä tuloksista lisää sitten kun tuloksia julkaistaan. Ollaan siellä useammassakin kategoriassa mukana ja joissain aika korkeallakin 😁

Charmi saavutti vuoden 2022 aikana: MEJÄ FI JVA- titteli suoraan viidellä kokeella ja vielä hienosti PM3- sija erittäin haastavassa (kaatosade) kelissä. Charmi on myös ainoa vuonna 2022 täydet VOI 1 50 pistettä tehnyt tolleri- melkoinen suoritus alle 2- vuotiaalta koiralta! VAHI:ssa saatiin kaksi hyväksyttyä tulosta. Rally-tokossa saavutettiin 3 x ALO 1 ja tätä myötä RTK1- tunnus. Joka kisasta saimme upeat pisteet (95, 96 ja 100) sekä sijoitukset! Näyttelyissä kohokohtia olivat FI JMVA arvo sekä Tollershown ROP- juniori yli 20 juniorin joukosta. Lisäksi useita PN-sijoja, yksi ROP- Suomesta ja kaksi cacibiksi muuttuvaa vara-cacibia (Liettua ja Suomi). Charmi kävi myös taipumuskokeessa, tehden hienosti ensi yrittämällä NOU1- tuloksen 😊

Hertta piti välivuoden kisaamisesta, näyttelyissä käytiin sen verran että saavutettiin CIE- titteli sekä Suomesta yksi ROP ja useita PN- sijoja. 

Myrri teki MEJÄ:ssä hienot 5 x VOI 1 sekä näyttelyissä 8 x ROP, 3 x VSP, 3 x cacib. Rallyssa saatiin heti alkuvuodesta RTK3- tunnus ja treenit mestariluokassa pääsivät hyvään vauhtiin. VAHI:ssa Myrri kävi kerran, saaden hyväksytyn tuloksen. 

Minku kävi näyttelykehissä pyörähtämässä saavuttaen FI VMVA- tittelin ja muutamia VET-ROP- ja VET- VSP- sijoituksia.

Lumo jatkoi MEJÄ:ssä hienoa uraansa, saaden 7 x VOI 1, voittaen piirimestaruuskultaa (!!!) ja tätä myötä osallistuen MEJÄ:n SM- kisoihin sekä vielä SNJ:n mestaruuskisaankin saatiin osallistua, ainoana tollerina labbisten joukossa 😊 Näyttelyissä Lumo saavutti Minkun tavoin FI VMVA- tittelin ja useita VET-ROP ja VET-VSP- sijoituksia.

Kennelinä Magicfox`s sai kaikkiaan 19 ROP- kasvattaja sijoitusta näyttelyrintamalla. Aika huikea saavutus, näinkin pienelle kennelille 😍

Taikaa ei löydy tuloslistauksessa, mutta Mummeli on edelleen elossa ja menossa mukana. Se onkin vuoden merkittävin saavutus! 💗