Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttären Charmin (FI JVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Barbera) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-10-24

Sitä, tätä ja tuota

Otsikon mukaan kaikenmoista sitten edellisen päivityksen on puuhasteltu tyttösten (eritoten Charpan) kanssa 😊 Kronologisesti jos listataan käydyt kisat, kokeet ja treenit, niin toissa viikonloppuna osallistuin Charmin kanssa meidän toiseen rallytokokisaan. Kisat olivat Ylöjärvellä (YLÖKK) Minna Hillibrandtin ja harjoitustuomari Marika Mykrän tuomaroimina. Alokasluokassa kisaili 14 koirakkoa ja meillähän meni aika kivasti: Charppa teki täydet 100 pistettä ja sijoituimme luokan ykkösiksi! Radalla meidän yhteistyö toimi saumattomasti ja molemmat nautittiin suorituksesta 😍 


Seuraavana päivänä osallistuttiin tolleriyhdistyksen MH-kuvaukseen Kouvolassa. Charppa oli ihan itsensä kuvauksen alun. Leikki aktiivisesti, jahtasi vieheen (ja toi sen minulle kahdesti 😂). haalari ei pelottanut kuin vajaan metrin peruutuksen verran. Räminälaitteella sitten tuli ylläri, kun Charmi ei palannut luokseni kutsuista, vaan meni yleisössä olleen Jarnon luo, jääden sinne. Ei auttanut minun kutsut eikä hihnassakaan halunnut Jarnon luota poistua. Kuvaus loppui sitten siihen ja tuloksena näin ollen keskeytys. Arjessa eikä harrasteissa Charmin suhtautuminen ääniin ei ole ollut mitenkään poikkeavaa. Ehkäpä joskus käydään LT:ssä tsekkaamassa, vaikuttaako ikä ja kokemus palautumiseen yllätyksistä. Ja pentulaatikkoon jatkossa viritellään ne kattilankannet ym. jotta tulee koirille tutuiksi jo pienestä asti moinen meteli 😂 Jarnon blogissa on kuvia ja videoita testissä, ketä katsella kiinnostaa.

Torstaina Jarno ajeli Korpilahdelle Charmin kanssa, VAHI- kokeeseen. Tämä oli Charpan toinen VAHI ja samalla myös viimeinen. Lajissa kun saa startata vain kahdesti, mikäli suoritukset ovat hyväksyttyjä. Ja nehän Charmilla olivat 😎 Kaikki 5/5 kapulaa oli jäljeltä löytynyt sekä kaatona ollut hirven sorkka. Sitten se vaatisi vielä hirv-j kokeen että saataisiin neidistä käyttövalio. Lumen tuloa odotellessa siis!

Näyttelyissä käytiin pitkästä aikaa pyörähtämässä viime lauantaina Seinäjoki KV:ssa. Ilmoitin kehiin vain Charmin ja Lumon, koska tuomarina toiminut Kati Heiskanen on aiemmin pitänyt Myrriä ja Herttaa liian pitkärunkoisina. Charppi esiintyi ensimmäistä kertaa käyttöluokassa ja voittikin luokan hienosti SA:lla! Lumolla oli virtaa ja intoa kun pitkästä aikaa kehään pääsi. Tuloksena veteraaniluokan 2. sija SA:n kera. Molemmat tytöt saivat kauniit arvostelut:
Charmi: "Erinomainen ja feminiininen kokonaisuus. Erinomaiset mittasuhteet. Kaunismuotoinen nartun pää. Hyvä kaula ja selkä. Hyvä eturinta. Oikea rungon muoto. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen raajaluusto. Erinomainen karvanlaatu. Tehokkaat reippaat liikkeet. Mukava luonne. Esitetään kauniisti". 

Charmin näyttelyseisontaa

Lumo: "Kompakti kaunis veteraani hyvässä kunnossa. Sievä nartun pää. Hyvä kaula. Tiivis selkä. Erinomainen eturinta ja runko. Hyvin kulmautunut. Oikea karvanlaatu. Liikkuu erinomaisesti hienolla asenteella. Erinomainen luonne. Esiintyy kauniisti. Hieno veteraani". 
Kehän laidalla oli mukava nähdä tuttuja ja meidän kasvatustoiminnasta kiinnostuneita (saa "stalkata" jatkossakin!) 😊 Kiitokset erityisesti Tarjalle Lumon esitysavusta pn- kehässä ja onnittelut Leenalle Armin ensimmäisestä sertistä!


Lumo-mummeli 💗

Sunnuntaina Charppa aloitti NOME- kurssin Suodenniemellä. Treenattiin pellolla yhdessä neljän muun tollerin kanssa, kouluttaja Päivin johdolla. Harjoitteisiin kuului perusnoutoa, lähihakua, lähihakualueen yli noutoa ja linjan (eteen- käsky) harjoittelua. Hyviä oppeja saatiin jatkoon, mitä treenata kotosalla ennen seuraavaa kurssikertaa. Antoisaa oli nähdä myös muiden, osin jo pidemmällä olevien, treenejä. 
Hertta vuorostaan treenailee omatoimiryhmässä kohti taippareita. Nyt kun Charmin kanssa opittiin miten noutohommia treenataan, on Hertan kanssa helpompi jatkaa. Ensi kesänä toivottavasti päästään taipumaan ja Charpan kanssa starttaamaan NOME B:ssa. Tavoitteita on hyvä olla!