Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-01-29

Hertta vuoden 2021 SHOW-TOLLERI!

Eilen se vahvistettiin, Hertta on Novascotiannoutajat ry:n Vuoden 2021 SHOW- TOLLERI! Parhaiten menestynyt näyttelykoira rodussaan. Melkoinen suoritus alle 2- vuotiaalta nuorelta neidiltä, ei voi muuta sanoa! On tässä vähän nostalginenkin fiilis, Taika aikanaan myös ko. tittelin saavutti (vuonna 2010). Nyt oli sitten lapsen lapsen vuoro 💗 Hassua kyllä, Herttaa kun emme itse ole erityisemmin nähneet "näyttelykoirana", mutta ehkä tässä on sellainen suutarin lapsen kengät- ilmiö 😄 No, jos totta puhutaan, onhan tuo näyttävä narttu. Kun kasvaa vielä "raameihinsa", niin ehkä sitä menestystä voidaan jatkossakin odotella tulevan! 

Muutenkin Vuoden koira- kilpailu oli meille huima. Myrrin Luca- veli saavutti varmasti arvostetuimman palkinnon, ollen TOP- tolleri! Lisäksi Luca nappasi sijan 2 TOKO-tollerissa ja sijan 3 Rally-tokotollerissa. Isot onnittelut Heidi- olet tehnyt huikeaa työtä pojan kanssa 💗

Eikä ne oman lauman sijoitukset tähän loppuneet. SHOW- tollerivoiton lisäksi Hertta sijoittui TULOKAS- tollerikisassa sijalle 2. Hertta olisi kisan voittanut, ellei yhdistys olisi mennyt alkuvuonna muuttamaan sääntöjä niin, että aiemmin max. 2 ikävuoteen mennessä kerättyjen tulosten sijasta nyt myös 3- vuotiaaksi asti saa kerätä tuloksia. Ja niinhän siinä kävi, että kisan voiton nyt sääntömuutoksen jälkeen vei yli kaksivuotiaana kisan voittoon johtaneet tulokset kerännyt koira. Harmittaa tämä sääntömuutos kyllä, en voi kiistää. Onnittelut kuitenkin voittajalle 😊

Lisäksi Hertta sijoittui MEJÄ- tollerikisassa sijalle 8. ja RALLY-tokotollerissa sijalle 7. Eihän me pisteillä näissä juhlittu, mutta sijoitukset silti! Muukin lauma otti sijoja. Lumppari oli VETERAANI- tollerikisan 3. ja MEJÄ- sekä SHOW- tollerikisan 5. Myrri oli SHOW-tollerissa 6. ja MEJÄ-tollerissa 7. Myrrin vuoden laihaan menestykseen vaikuttivat vahvasti kevään pennut, jolloin suurin osa näyttelyvuotta mentiin ilman turkkia. Mejässä Myrrin startit jäivät kolmeen, kun haimme Hertalle valioon oikeuttavia tuloksia sekä Lumolle, vielä kun kuntoa veteraanilla riitti, hyviä pisteitä. Oikeus arvokisoihin niillä saavutettiinkin, harmittavasti juoksut torppasivat tollerien mejämestaruuteen osallistumisen. Tänä vuonna ei sitä ongelmaa enää ole, kun Lumo sterkattiin nyt alkuvuodesta. Joten toivotaan veteraanin olevan vielä muuten kuntonsa puolesta kisaiskussa!