Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2021-10-25

Charmin näyttelyuran avaus!


Charppa kera Lahden pentunäyttelyn palkintojensa 😍

Lauantaina koitti jännä päivä, Lahden pentunäyttely ja Charpan näyttelyuran avaus! Näyttelyyn saimme Veneto- pentueesta hienon edustuksen, peräti 5/6 pennuista osallistuivat. Iso kiitos aktiivisuudesta kaikille!

Aamulla oli aikainen herätys ja lenkki pimeässä arkiaamujen tapaan. Charppa järjesti vähän ohjelmaa aamuun tekemällä oman retkensä lenkin yhteydessä... Onneksi sieltä kotipihaan palattiin (trackeristä nähtiin kyllä koko ajan missä neiti liikkuu, ei vaan ihmiset kerenneet vauhdikasta tyttöä saavuttaa) ja sitten kiireellä pentu kuivaukseen ja matkaan. Yöllä kun oli satanut lunta, oli pitkin metsiä rymynnyt Charppa "ei niin näyttelykunnossa", ja volvossakin oli kesärenkaat alla... Lähtö näyttelypäivään ei siis ollut paras mahdollinen, mutta onneksi se päivä paremmaksi muuttui 😊

Lahteen saavuimme yhdeksän maissa, hyvissä ajoin siis ennen kymmeneltä alkavaa kehää. Melkein kaikki Venetolaiset olivatkin jo paikalla, hyvä niin- siinä oli kehän alkua odotellessa mukava vaihtaa kuulumisia ja vähän treenaillakin kehässä, kun ekana rotuna oltiin niin se onnistui hyvin. 

Tuomarina tollereilla toimi Hilkka Salohalla. Pieniä urospentuja oli kisaamssa neljä, meiltä Morris ja Viski ja kaksi muuta. Ihan mallikkaasti meni esiintyminen kummallakin pojalla- hyvin oltiin treenattu! Tuloksena Morrikselle pikkupentuluokan voitto kera KP:n, Viskille 3. sija ilman KP:ta- poika tarvitsi tuomarin makuun vielä aikaa. Isoissa urospennuissa kisasi kaksi, molemmille KP. Urosten kisassa isojen pentujen voittaja valittiin ykköseksi ja sitten nartut kehään.

Pieniä narttupentuja oli ilmoitettu viisi, mutta kaksi olivat poissa. Kisaamassa oli siis vain Charppa ja siskonsa. Charmi aloitti ja esiintyi varsin malliikkaasti. Onhan neiti ollut paljon mukana näyttelyreissuilla, vaikkei kehään ole itse aiemmin päässytkään. Homma oli kuitenkin jo "tuttua". Charppa sai hienon arvostelun: "Erittäin hyvin kehittynyt melkein seitsemän kuukautta vanha pentu. Erinomainen kallo ja kuono. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen eturinta ja rintakehä. Erinomainen luusto. Erinomainen karvapeite ja väritys. Liikkuu hyvin".


Charmin hienoa liikettä

Siskot Helmi ja Hilma esiintyivät myös hyvin ja saivat näköisensä arvostelut. Kaikki arvostelut ovat nähtävissä Koiranetissä, kun näyttelyssä oli sähköinen tulospalvelu. Kilpailuluokassa Charppa ykköseksi kera KP:n, Helmi kakkoseksi KP:n kera ja Hilma oli kolmas, ei KP:ta. Hilma tarvitsi tuomarin makuun vielä aikaa, ja aikaahan sitä näin nuorilla pennuilla vielä hyvin on- kaikki kun ovat omissa kehitysvaiheissaan 😊

Tästä jatkettiin ROP- kisaan, jonka Charppa voitti! Esitimme myös kasvattajaryhmän, johon osallistuivat Charmi, Morris, Helmi ja Viski. Ryhmä sai KP:n ja oltiin samalla ROP- kasvattaja. Hienoa! Ryhmäkilpailuihin emme jääneet, koska odotusaikaa olisi ollut muutama tunti ja loppulauma oli kotosalla. Hieno reissu kaikkineen ja eipä olisi Charpan näyttelyura voinut paljon paremmin alkaa 💗


Ruskaloimun Simeoni VSP- pentu, Charmi ROP- pentu. Tuomarina Hilkka Salohalla

Kotona otettiin toki palkintokuvat ja lenkillekin kamera matkaan, aurinko kun vielä paisteli. Hienot ensilumikuvat saatiinkin laumasta! 


Tyttöset ensilumen keskellä 💗