Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-12-28

Vuoden 2020 summaus

Lauma Jämillä eilen kuvattuna

Vuosi 2020 jää monien mieleen surkeimpana vuotena ever. Tähän on helppo yhtyä. Kun aloimme miettiä menneen vuoden saavutuksia, ei se vuosi kuitenkaan tulosten osalta niin surkea ollut. Huolimatta koronan aikaansaannoksista, lukuisista perutuista kisa- ja näyttelykuukausista, ehti meidän lauma kerätä ihan mukavasti menestystä niin mejämetsissä kuin näyttelykehissä. Suunnitelmat olivat toki paaaaljon suuremmat, mutta toteutuneista rippeistäkin voidaan alla aivan tyytyväisiä :) 

Kun nyt vuosi vetelee viimeisiään, on summauksen aika. Mennään perinteiseen tyyliin koira kerrallaan, alkaen vanhimmasta nuorimpaan.

Taika- mummeli vietti vuoden nauttien eläkepäivistä. Vuoden tavoitteeksi oli asetettu elää ainakin niin kauan, että Jarno jää eläkkeelle ja saavat viettää eläkepäiviä yhdessä. Suureksi iloksemme tämä tavoite toteutui! Jarno eläköityi 1.12.2020 ja Mummokin edelleen porskuttaa elossa mukana :) Onhan se vauhti jo hidastunut, mutta edelleen pilkettä silmässä löytyy ja etenkin lenkit uusissa maastoissa Jämillä ja vuoden mittaan tekemämme pienet hakutreenit saavat Mummosta jopa vauhtivaihteen löytymään! Seuraavalle vuodelle Mummon tavoitteena on viettää mukavia eläkepäiviä edelleen ja osallistua lauman lenkkeihin ja touhuihin oman jaksamisen mukaan. Jokainen päivä on arvokas. 

Lumo siirtyi veteraani- ikään 21.2.2020 ja melkoinen "uusi tuleminen" on Lumon vuosi ollut! Vuosi alkoi Turun KV- näyttelystä tammikuussa (kun koronasta ei vielä ollut tietoakaan..) koko näyttelyn voitolla, ROP kera cacibin. Suunnitelmia tehtiin tämän innoittamana koko vuodeksi, kalenteri oli täynnä näyttelyitä ja mejäkokeita. Kunnes... kalenteri tyhjeni kuin ilmapallo, kiitos koronan. Tästä huolimatta Lumo ehti näyttelyihin osallistua Suomessa kaikkiaan 10 kertaa. Näistä Lumo oli ROP neljästi, VSP kerran, ROP- veteraani 6 kertaa, VSP- veteraani kerran, sai yhden cacibin, yhden nord sertin ja kaikkiaan 9 pn- sijoitusta.  Ulkomaille teimme yhden reissun Viroon, jossa Lumo oli kahdesti ROP- veteraani, kerran ROP ja valioitui EE VMVA:ksi. Aivan mieletön näyttelyvuosi Lumolla! MEJÄ- kokeisiin Lumo ehti startata vain kolmesti, näistä kaikista VOI 1- tulos hienoilla pisteillä: 46, 46 ja 49. Upeaa oli olla todella ison Mynämäen mejäkokeen paras koira (49 pisteellä) haastavissa maastoissa! Oikeus kisata piirinmestaruudesta Lumolla oli myös, mutta juoksujen vuoksi ne kokeet jäivät tänä vuonna väliin. Aivan mallikas tulosvuosi kaikkineen Lumolla, ei voi muuta todeta!

Minkun vuosi kului alkuvuoden ajan pentuetta hoitaen, siinä olikin tehtävää kerrakseen. Upean Druif- pentueen Minku hoiteli maailmalle, hienoja tollerinalkuja ovat jokainen! Näyttelyihin ja kokeisiin Minku ei osallistunut, mejätreeneihin kylläkin pääsi useasti mukaan ja kaikkeen oman lauman kesken tehtävään treenailuun. 

Myrrin vuoden kruunasi valioituminen FI JVA:ksi Tollerimejässä. Lumon tavoin Myrri osallistui kaikkiaan kolmeen MEJÄ- kokeeseen, näistä yksi 2- tulos ja kaksi ykköstä, ei hassummin siis Myrrilläkään! Näyttelyissä Myrri jäi Lumon varjoon, mutta eipä noita tuloksia Myrrinkään osalta hävetä tarvitse. Kaikkiaan 10 näyttelyä, joista kaikista eri, kahdeksasta SA, seitsemän pn- sijoitusta, kaksi ROP:a ja yksi VSP, yksi sert, yksi cacib ja yksi vara-cacib. Ulkomailta Myrri nappasi, ainoalla tehdyllä ulkomaan reissulla Viroon, kaksi sertiä, yhden ROP:n, RYP 4- sijoituksen sekä valioitui EE MVA:ksi. Myrri osallistui myös MH- luonnekuvaukseen, josta sai ihan itsensä näköiset arviot. Hyvin ystävällinen ja omistajiinsa hyvän suhteen omaava koira! 

Herttuli ehti osallistua kaikkiaan kahdeksaan pentukehään, joista kaikista sai KP:n ja oli kuudesti ROP- pentu. Vain yksi virallinen näyttely Suomessa ehdittiin käydä, sieltä hienosti eri. Viron reissulta Hertta nappasi kahdesti jun- sertin, oli kahdesti pn2 ja valioitui Viron JMVA:ksi. Mejätreeniä ollaan tehty pitkin vuotta ja siinä Hertta on osoittanut erinomaisia kykyjä. Kokeissa ei vielä ehditty startata, ne ovat alkavan vuoden päätavoite. Ohjatut rallytoko- ja agilityteenit Hertan (kuten Myrrinkin) osalta jatkuvat heti vuoden 2021 alusta, katsellaan josko tulevana vuonna kisoja olisi ja niissä ehkä jopa starttaisiin. Aika näyttää!

Kasvatustoiminnan osalta kulunut vuosi oli myös upea. Druif- pentueen saattaminen maailmaan ja pentujen kasvun ja kehityksen seuraaminen on ollut hyvin antoisaa. Kaikkiin pentuihin ollaan oltu tiiviisti yhteydessä ja hienoja kuulumisia on saatu niin Hollanista isänsä luo muuttaneesta Dasherista kuin Suomeen jääneistä pennuista. Kaikki harrastavat ja suurin osa on ehtinyt jo näyttelykehissäkin pyörähtää. Dasher ja Buma ovat saaneet jo sertit, Voima ja Hertta Suomesta erit, pentunäyttelysijoituksia KP:n kera on useammallakin- Voima ja Ariel sijoittuivat jopa penturyhmissä!. Magicfox`s kasvattajaryhmä esitettiin näyttelyissä neljästi, ja joka kerta saimme KP:n ja olimme ROP- kasvattaja. Ensi vuonna päästään toivottavasti esittämään ryhmää useamminkin, kun hienoja kasvatteja ja näyttelyinnostuneita omistajia on useampikin :) Erityismainintana kasvateista on nostettava ylös Myrrin veli Luca, joka kuluneena vuonna saavutti ensimmäisenä Magicfox`na CIB- arvon. Heidi on tehnyt upeaa työtä nuorukaisen kanssa laajalla harrastusrintamalla. Tuloksia näyttelyiden (FI MVA, CIB) lisäksi Lucalla on niin rallytokosta (RTK3, 2 x MES HYV (80 ja 97 pistettä), tokosta TK2, mejästä 2 x AVO 1, vepestä alo 1 sekä läpäisty käyttäytymiskoe, taipumuskoe ja MH- luonnekuvaus. Aivan upea tulosrivi aivan huikealla pojalla! 

Alkavaa vuotta odotamme innolla ja menneelle vuodelle jätämme hyvästit hyvillä mielin. Olkoon alkava vuosi kaikille Magicfoxeille menestyksekäs! Joulun kuvatervehdyksemme sanoin, parempaa vuotta 2021 kaikille!