Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-12-11

Pentusuunnitelmia ja Joulukuisia touhuja

Blogissa tulevat tapahtumat ensi vuodelle näyttävät ?:ä. Yksi suuri suunnitelma ensi vuodelle on, nimittäin Myrrin pentue :) Ennen Hertan tuloa laumaan, tuntui Myrri niin lapsoselta, että pentusuunnitelmat eivät olleet lainkaan ajankohtaisia, vaikka ikä olisi pennutuksen "sallinut" jo vuosi sitten. Nyt Myrri täyttää pian kolme, ja on aikuistunut ihan eri tavalla kun ei ole enää se lauman "vauva". Paljon ollaan ehditty saavuttaa, oikeastaan kaikki ne tavoitteet CIE:tä lukuunottamatta, mitä meillä tässä vaiheessa oli. CIE jäi saavuttamatta kiitos koronan, mutta se ehditään sitten kun taas päästään matkustamaan. 

Pentuilmoituksen olen julkaisut jo kotisivuilla ja fb:ssä, laitetaan se nyt tänne blogiinkin. Hurmaava herrasmies Heppu, Hupihännän Huippu Heppu, on siis valintamme Myrrin sulhaseksi. Omassa laumassa ei tällä hetkellä ole "koiran paikkaa auki", viisi tolleria joista neljä vielä aktiivisesti harrastaa, on aika lailla se määrä mitä voidaan hyvillä mielin pitää yllä. Toki, jos sinne pentueeseen sattuisi juuri "SE" pentu syntymään, täytyisi asiaa varmaankin harkita uudelleen... ;) Tulevaa pentuaikaa ajatellen on upea juttu se, että Jarnon työvuodet armeijan leivissä ovat nyt ohi, ja aikaa panostaa koiriin todellakin riittää. 

Harrastusrintamalla ollaan jatkettu agilityä ja rallya, ja ne tulevat jatkumaan myös ensi vuoden puolella. Kokoonpanot voivat vaihdella, nyt kun Lumokin on osallistunut rallytunneille. Onpas ollut hauska huomata miten "vanha" koirakin syttyy ihan uusista jutuista! Eipä sitä tiedä, josko ensi vuonna kisattaisiin useamminkin koiran kera. No, en tätä nyt kuitenkaan tavoitteeksi aseta, ajatuksena se vaan on aika mukava :) Myös mejäjälkiä on laumalle tarjottu edelleen, kun lumi loistaa poissaolollaan. Toivottavasti sulan maan kausi jatkuu vielä pitkään! 


Hertta tarkkana rallytunnilla

Muutamana viikonloppuna ollaan suunnattu lauman kera Jämin hienoihin maastoihin, lenkkeilemään ja tekemään ohessa vähän hakutreenejäkin. Näitä aiotaan jatkaa aina mahdollisuuksien mukaan tässä talven mittaan, kyllä koirat niin nauttivat kun pääsevät tutuista lenkkimaastoista välillä uusiin maisemiin! Ja nautitaan toki itsekin, yleensä matkassa on termarillinen kuumaa kahvia ja ehkä joku kerta otetaan makkaratkin mukaan, useita laavupaikkoja tuolla Jämillä riittää  :)


Lauma Jämillä joulukuisessa auringonkajossa

Jarno on laittanut meillä kotiin valokuvausstudion pystyyn, Lumosta alla testikuva. On se vaan hienoa mitä kunnon laitteilla saa aikaan! Ja onhan nuo mallitkin toki omaa luokkaansa :)

 
Kaunotar Lumo kotistudion mallina :)