Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-04-23

Harrastuksia ja viime vuoden muisteloita...


Vuoden 2019 MEJÄ- ja Näyttelykoiramme (ISKK)

Maanantaina kävimme jälleen agilityn yksityistunnilla Hertan ja Myrrin kanssa. Hertta aloitti treenit, tehden siivekkeiden välistä menoa. Nyt alkaa homma olla jo "tassussa", menoa tarjotaan molemmin puolin jo ilman isompia vihjeitä. Oppivainen pieni! Myrri pääsi tekemään rataa Jarnon kanssa ja kivasti sujui sekin. Treenikerralla oli kolme erilaista rataa, ja aina kun Myrrin rata vaihtui tehtiin siinä Jarnon opiskellessa uutta rataa treeni Hertan kanssa. Toisena Hertan treeninä oli hyppy, mutkaputki, hyppy. Jo tässä pienessä vauhtitreenissä huomattiin, että taitaa Hertasta tulla nopea koira! Meinaan hypyltä singottiin putkeen sellaista vauhtia että huh! Tämän jälkeen tehtiin kahdeksikkoa, eli ohjausta siivekkeiden välistä kahdella eri esteellä. Hyvin meni! Viimeinen Hertan treeni oli keinun kolisuttaminen, eli tassut kontaktille ja tämän rämäytys alas ensin muutaman sentin korkeudesta, lopulta n. 20 cm korkeudesta. Ei mitään reaktiota kolinaan, intoa riitti ja hauskaa oli! Aivan mainio treeni molemmilla koirilla :)

Eilen keskiviikkona alkoi ISKK (Ikaalisten seudun kennelkerho) ulkokentällä Koiralassa rally- treenit "koronasäännöin". Paikalla oli kaksi koirakkoa kerrallaan tekemässä ja jokaisen treeniaika oli 20 min. Todella intensiivinen ja tehokas treeni, josta saatiin Myrrin kanssa taas paljon irti! Alkaa nuo vasemmalle täyskäännökset pikku hiljaa hioutua malliinsa, ehkä meillä on toivoa sitten jos ja kun kisat taas joskus alkavat, jopa selvitä ilman miinuksia noista liikkeistä :D Treenin lopuksi Hertta pääsi tekemään kentälle muutaman liikkeen ja kivasti meni :) Hertalla on hyvä kontakti (toki lyhyitä aikoja jaksaa kerralla) ja intoa tehdä minun kanssa yhdessä. Siitä se kaikki lähtee!


Hertta sivulla, hyvä kontakti :)


Hertta pujottelee


Myrrin käännöstreeniä

ISKK:n reissulla haettiin Koiralasta meidän viime vuoden Vuoden Koira- palkinnot. Lumolle MEJÄ- koiran kunniakirja ja Myrrille näyttelykoiran pysti. Hienoa se oli fiilistellä mennyttä upeaa kisavuotta, se oli kyllä omaa luokkaansa meidän laumalla. Tästä vuodesta ei vastaavaa tule, koirat olisivat kyllä "iskussa" mutta.... ei kisoja, ei kokeita. Pieni toivo vielä elää, josko edes muutamaan MEJÄ- kokeeseen päästäisiin loppukesällä/syksyllä, mutta jos ei, niin treenaillaan sitten vain ensi vuotta silmällä pitäen.