Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-06-09

Aallonharjoja ja - pohjia


Viikonlopun aallonharja, Myrri ROP sert, Mummo BIS 3- veteraani!

Olipa kaksijakoinen viikonloppu, sisältäen huippuja tuloksia ja sitten vähemmän huippuja tuloksia. Aloitetaan niistä paremmista :)

Lauantaina ajelin koko lauman kera helteiseen Hämeenlinnan ryhmänäyttelyyn. Tollerit olivat päivän viimeinen rotu ja kyllä tarkeni odotella paahteisella nurmikentällä kehän alkua. No, koirilla ei ollut hätää, häkit olivat hyvin varjolla suojatut ja peiton alle laitoin vielä kylmäkalleja viilentämään. Tyytyväisinä nukkuivat. Odotellessani sain uutisia Helsingistä, siellä Nipsu oli tehnyt näyttelydebyyttinsä Saija Juutilaisen kehässä. Hienolla arvostelulla junnuluokan ykkönen eh:lla. Siitä on hyvä jatkaa!

Tollereita tuomaroi tiukka ja asiantunteva Jari Partanen. Kaikkiaan 7 koiraa oli kisaamassa ja kaikki narttuja. Myrri aloitti hurmaten tuomarin täysin! Ihanalla arvostelulla erinomainen kera sa:n! Avossa kisasi Kerttu ja toinen narttu. Kertulle sa ja toiselle sileä eri. Valioissa minä vein Lumon ja meitä avustanut Eveliina Minkun alkukehään ja myös kilpailuluokkaan. Minku oli varsin unessa, valeraskaana pahimmillaan ja tuomari vähän säälikin väsynyttä tyttöä.. Ymmärsi kyllä kun kerroin että tällainen tilanne ja heräsihän se Minkukin siitä kun päästiin liikkeelle :) Molemmat esiintyivät hyvin ja hienoilla arvosteluilla eri kummallekin. Lumo voittoon kera sa:n ja Minkullekin sa, saatesanoin että pää, ilme ja liikkeet ovat aivan ihanat, mutta roikkuva vatsalinja vaikuttaa yleisilmeeseen (todellakin!) ja kannattaisi nyt miettiä osallistuako näyttelyihin ennen kuin valeraskaus on ohi.

Veteraaneissa Taika kisasi kolme vuotta nuoremman nartun kanssa. Molemmille erit ja Taika sa:lla voittoon ollen samalla ROP- veteraani. Ihana arvostelu Taikallekin, kauniisti sanottu "Liikkeet, joista moni voisi olla kateellinen" ja "Upea veteraani, upeassa kunnossa"!. Parasnarttukehään minä vein Myrrin ja muu lauma annettiin Eveliinan sekä avuliaiden (veikkaan virolaisten) lagottoja esittäneiden naisten käsiin. Hienosti hoituivat handlaukset, kiitos kaikille vielä tätäkin kautta! Juostiin yhdessä ja erikseen ja sitten järjestys: Myrri voitti ollen samalla ROP ja saaden sertin, Lumo pn2, Kerttu pn3, Minku pn4 ja Taika "pn5". Eli upeasti meni! Koska oltiin viimeinen pyörivä kehä, niin ryhmät alkoivat heti pian kehän loputtua. Siellä sekä 8- ryhmän että veteraanit arvosteli vanhempi herra, Andrej Stepinski. Myrri esiintyi hienosti, mutta ei sijoittunut isossa yhdistetyssä 7/8 ryhmässä. Taika sitä vastoin oli tuomarin mieleen, ensin meidät poimittiin kuuden parhaan joukkoon ja lopulta sijalle BIS 3! Mahtavaa! Palkinnoksi hieno ruusuke, pokaali ja 15 kg säkki ruokaa.



Myrri ROP sert, tuomarina Jari Partanen

Ryhmäkehistä lähdettiinkin suoraan viereiseen ihanaan hiekkarantaiseen järveen uimaan. Saivat koirat nauttia vesileikeistä sydäntensä kyllyydestä! Mukava päätös mahtavalle päivälle!

Sunnuntai olikin sitten vähän vähemmän mahtava. Lähdin aamuvarhaisella ajelemaan Tuuriin, missä tuomarin muutoksen ansiosta arvosteli meille outo tuomari, Harry Tast. Vettä sateli ja näyttelykeli oli ankea, onneksi sade väheni ja lopulta loppui kehän alkaessa. Myrri esiintyi tosi kivasti, mutta tuomari löysi vikoja kuten "takakorkea liikkeessä" ja "ulkokierteiset kyynerpäät"... Muuten arvostelu oli hyvä, mutta eh saatiin. Tuomari tuli vielä selittämään minulle että koira tarvitsee aikaa jne.. No, mitäpä siihen sanomaan. Juniori se vielä on, tosin aika hyvin pärjännyt siitä huolimatta ;)

Avoluokassa oli kolme narttua, yksi korkeampi, yksi matala ja Kerttu. Tuomari alkoi siinä kohtaa mittailla koiria, ja eh tuli niin matalle kuin Kertullekin, joka kuulemma oli koon ylärajoilla! Tästä huolimatta kookkain avonarttu voitti ja sai erin, voittaen lopulta koko narttujen kisan. Valioissa Minku oli pienin, ja kaksi kookasta kumminkin puolin. Ensimmäiselle eh, Minkulle eh ja sitten yksi eri. Kilpailuluokassa "päästiin" sijalle 2, jee ;) Minkunkin arvostelussa oli omituisia vikoja, kuten "sisäkierteiset takajalat liikkeessä". Eivät kyllä ole, kun liikkeet on se mitä aina kehutaan. Sitten Taika kehään. Ja arvata saattaa että sininen linja jatkui. Se oli Taikan kolmen vuoden veteraanikehien ajalta eka eh, joten tuomari oli kyllä "hieman" ulalla. Siinä kohtaa lähinnä nauratti, ja eikun pakkaamaan märkää ja hiekkaista leiriä ja kotimatkalle.

Lumo oli samaan aikaan Jarnon kanssa Sastamalan mejäkokeessa ja ajelinkin suoraan sinne, kun Lumon suoritusvuoro oli aika lailla samoihin aikoihin kun pääsisin paikalle. Hetken siinä ehdittiin jutella ennenkuin Jarno ja Lumo lähtivät metsään. Kauaa siinä ei mennyt, kun jo palasivat. Olin ihan ihmeissäni että mitäs nyt? Jarno oli keskeyttänyt suorituksen, sillä Lumon jäljestys oli ollut todella epätavallista. Ensimmäinen hukka oli tullut jo alkumatkasta ja muutenkin suorittaminen oli ollut jotain ihan muuta kuin normaalia Lumoa. Parempi siis keskeyttää, kun antaa koiralle huono kokemus. Voi vain spekuloida miksi 3 viikkoa sitten täyden 50 pisteen suorituksen tehnyt koira oli tänään jotain ihan muuta. Keli oli kyllä todella tuulinen ja jälki aukealla, oli ollut hyvin kuivaa ja yöllä kovat ukkossateet jne.. No, johtui mistä vain niin normaalia ei ollut. Toivottavasti seuraavissa kokeissa kolmen viikon päästä nähdään taas tuttua Lumoa.

Sellainen tapahtumarikas viikoloppu meillä. Aina ei mene niin kuin Strömsössä, mutta kyllä tästä taas noustaan :)