Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-05-06

Lumon viikonloppu!


Kaunotar Lumo valtaistuimellaan :)

Viikonloppu oli Lumon juhlaa. Tässä todellakin on koira käyttöön ja näyttöön!
Lumon (ja muun lauman) viikonlopun riennot aloitettiin lauantaina Tampere nord- näyttelystä. Tuomaroimassa oli Pirjo Aaltonen, joka oli pari vuotta sitten pitänyt Lumosta, mutta muu porukkamme oli silloin vain sileän erin arvoisia. Ihan hyvällä mielellä näyttelyyn lähdettiin, etenkin kun siellä oli useita meidän kasvatteja paikalla! Luca jo konkarina, Brio ja Vanni ensimmäistä kertaa. Mukava oli nähdä kaikkia!


Meidän junnut: Brio, Myrri, Vanni ja Luca

Uroksissa Luca voitti junnuluokan SA:lla, mutta sen korkeammalle ei tällä kertaa kirinyt. Brio oli ilmoitettu nuoriin ja siellä vielä hieman "pikkupoikana" sai eh:n. Urosten voiton vei Toto, onnittelut! Junnunarttuja oli kolme. Myrri, Vanni ja Myy. Myrri esiintyi mielestäni tosi hyvin, mutta tuomari oli varsin eri mieltä. Juoksutti meitä moneen kertaan ja saneli että liike on rajoittunutta, ja kirjoitti vielä arvosteluun "liike laskee palkintosijaa". Liike, jota kaikki Myrrin tähän astiset arvostelut ylistävät! No, sillä liikkeellä sitten saatiin eh, kuten sai Vannikin. Tuomarin arvostus omissa silmissäni kyllä tipahti pohjamutiin tuon jälkeen, mutta eikun leuka rintaan ja...


Myrrin "rajoittunut" sivuliike, voipi vaan kysyä jotta???

Valioissa kisasi meidän lisäksi Peppi ja Maire. Minä esitin vaihteeksi Lumoa ja Jarno Minkua. Minku menikin varsin kivasti Jarnon kanssa, saa esittää toistekin :) Ja Lumo esiintyi myös nätisti minun kanssa. Erin saivat jokainen valio ja kilpailuluokssa minut Lumon kanssa laitettiin kärkeen, Maire kakkoseksi ja Minku kolmoseksi, SA:t tuli meille kolmelle. Veteraaneissa Taika ja Nuppu, vanha kisapari, olivat kaksin. Taika oli ihan pitelemätön, niin villinä ettei meinannut tulla esiintymisestä mitään. No, eri tuli kuitenkin kuten myös Nupulle. Kilpailuluokassa Taika ykköseksi kera SA:n. Pn.- kehään minä vein Lumon, Jarno yritti selvitä Taikan kanssa ja Vannin omistaja Riina vei Minkun (kiitokset!).  Eihän se hassummin mennyt, kun lopulta pn- sijoituksilla oli kolme meidän tytöistä! Lumo oli 1., Minku 3. ja Taika 4. ROP- kehässä Toto kiri voittoon ja ROP- vet kisassa voiton vei Paavo. Meille VSP- päivä, mutta kun se kruunattiin vielä Lumon nord sertillä niin ei hassumpaa!

Kasvattajaluokka esitettiin, kokoonpanolla Brio, Luca, Minku ja Lumo. Vähän oli pojilla sanomista keskenään, tunteet kuumeni kun peräkkäin juoksivat.. Rähinöistä huolimatta tuomari antoi KP:n ja oikein mallikkaan arvion ryhmästä. Päivä oli siis varsin onnistunut, miinus Myrrin "liikkeet". No, kun itse tietää totuuden niin mitäpä noista! Sijoitusten syyt ovat joskus ihmeelliset..

Sunnuntaille meillä oli monta vaihtoehtoista ohjelmaa. Alunperin koko lauman piti olla Tampereella, sitten päätin ilmoittaa Myrrin ja Minkun Pöytyälle kun siellä tuomaroi arvostamani ja tytöistämme tykkäävä Helin Tenson (jolla Lumo oli ROP maaliskuussa Korpilahdella). Jarno olisi vienyt Lumon ja Taikan Tampereelle ja minä toiset tytöt Pöytyälle. Hyvä suunnitelma, siihen saakka kun Jarno näkikin Eurajoen valmisjälki MEJÄ- kokeessa olevan tilaa. Eli suunnitelma C: Jarno lähti Lumon kanssa MEJÄ:än ja minä Pöytyälle, Taika hoitoon vanhemmilleni vapaapäivää viettämään. Päivään mahtui pieniä logistisia ongelmia, mutta niistä selvittiin ja kaikki pääsivät sinne minne pitikin.

Lumo sai päivän viimeisen jäljen, joten tuloksia ei vielä meidän näyttelyssä olon aikana tarvinnut odotella. Pöytyälle oli ilmoitettu 11 tolleria, joista yksi oli poissa. Uroksia oli kolme, joista yhdelle SA. Myrri esiintyi yksin junnuluokassa, ja tänään liikkeet eivät laskeneet palkintosijaa ;) Päin vastoin. Saatiin upea, totuudenmukainen arvostelu jonka viimeinen lause "Erittäin kaunis joustava askel" kuvasi juurikin sitä, miten Myrri liikkuu. Eri ja SA saatiin. Sitten Myrri "säilytykseen" Taikan kasvattajalle Helille, joka oli tullut naapurikunnasta Aurasta  tyttönsä kanssa seuraamaan näyttelyä. Olipa kiva nähdä pitkästä aikaa! Myrrin jälkeen oli yksi nuo- luokan narttu, jolle h. Sitten neljä avonarttua. Kolmelle eri, yhdelle h, kaksi SA:ta. Joten pn- kehässä oli neljä kisaajaa. Minä vein Myrriä ja Heli Minkua (kiitos!). Minku nostettiin yhden kierroksen jälkeen ykköseksi ja Myrri piti paikkansa! Kaksoisvoitto siis, kylläpä tuntui hyvälle eilisen jälkeen! Myrri sai sertin, joka olikin jo neidin 5. ROP- kehässä Minku vei voiton, joten eipä olisi päivä voinut paremmin sujua!
Päästiin vielä lehtikuvaajan haastatteluun ja kuvattavaksi, Auran paikallislehteen pitäisi tytöistä jotain juttua olla odotettavissa. Meidän julkkikset :)


Kaunokaiset Myrri ja Minku

Näyttelyn jälkeen ajelin hakemaan Mummua hoidosta vanhemmiltani. Siellä olivat tehneet pitkän lenkin ja Mummu oli aktivoinut hoitajiaan käymällä kuraojassa, joten pesuhommia oli päivään kuulunut.. :P Kiitokset vanhemmilleni jälleen Mummun hyvästä huolenpidosta!

Kello oli varmaan kuuden korvilla, kun Jarnolta tuli puhelu. Lumo oli tehnyt hienoa, hukatonta työtä. Pääsin arvailemaan pisteitä, no enpä kyllä osannut arvata sitä mitä Jarno kertoi. Lumo oli saanut täydet 50 pistettä! Aivan mieletön suoritus! Noita täysiä pisteitä ei moni koira nappaakaan, varsinkaan voittajaluokasta. Tässä tuomari Jarmo Nummijärven koekertomus: "Rutiinilla todetaan lähtömakaus. Tästä alkaa täysin virheetön jäljestämissuoritus. Makaukset merkittiin, katkokulma rengastuksella. Muut kulmat tarkasti, kaadolle pysähtyi. Erinomainen jäljestysparivaljakko".

Olihan siinä yhdelle viikonlopulle ja yhdelle koiralle melkoiset meriitit. Ensin voittaa isossa nord- näyttelyssä nartut ja seuraavana päivänä jäljestää täydellisen 50 pisteen suorituksen. Voisi sanoa, koira käyttöön ja näyttöön indeed! Muillakin tytöillä oli varsin mallikas viikonloppu tulosten osalta, mutta olihan tämä, otsikon sanoin, Lumon viikonloppu!


Täyden 50 pisteen nenä!