Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-03-14

Visiitti Vilnaan


Vilnan tuliaiset :)

Tai no visiitti ja visiitti, kestihän tuo reissumme täydet 4 + vuorokautta. Torstaina aikaisin aamulautalla startattiin matkaan. Iltasella vähän ennen klo 18 oltiin perillä Vilnassa, hienossa Loop- hotellissa. Hotelli ei ulkoapäin ollut niin vaikuttava kuin sisältä. Meillä oli todella tilava, huonekorkeudeltaan n. 6 m sviitti, jossa oli tilaa mukavaan majoittumiseen koko laumalle :)

Perjantai oli ensimmäinen näyttelypäivä. Näyttelyyn suuntasimme taksilla, kun ihan tarkka reitti ei ollut tiedossa ja tuolla taksit ovat hyvin halpoja. Näyttelypaikalle oli hotellilta vain n. 6 km matka ja perille suureen messuhalliin päästyämme laitoimme leirin pystyyn. Sitten vaan odottelemaan kehien alkua. Paikalle saapuivat myös Heidin lauma, kaikki kolme tolleria olivat osallistumassa kisaan joka päivä, lisäksi Suomesta oli nartuissa kisaamassa Johannan Raiku avoluokassa ja Liettuasta nuortenluokassa lähes 2- v narttu. Tuomarina perjantaina toimi kroatialainen, hyvin huoliteltu nainen, Maja Bubalo. Luca oli käynyt hällä pari viikkoa aiemmin saadeen eh:n ja linja piti, eh jälleen. Caro sai erin ja voitti näin ollen urosten kisan, muita uroksia ei perjantaina ollutkaan paikalla.

Myrri kisasi yksin junnuissa ja esiintyminen sujui hienosti. Näin heti tuomarin hymystä että tykkäsi. Muuta en kuullut hänen ääneen sanovan, kuin arvostelun lopuksi "lovely". Yhtään en tiennyt mikä arvosana saatiin, kun tuolla ei mitään lippulappuja näytetä. No ei kun vaihtamaan koiraa. Esitin tällä reissulla kaikki, kun olivat eri luokissa. Minku kisasi avossa (yhdessä Raikun kanssa), koska haluttiin yrittää hakea Lumolle luokkasertit valioitumiseen- tuolla maassa kun sertit eivät siirry ja Minku on jo Liettuan valio. Tuomari tykkäsi Minkusta ja saatiinkin luokkavoitto. Sitten vauhdikas koiranvaihto ja Lumo kehään. Hienosti sujui ja eri + luokkaserti tuli. Tämän jälkeen käytiin cacib- kisa, johon osallistuivat Lumo, Minku ja nuorten luokan voittanut narttu. Lumo voitti saaden cacibin, Minku kakkoseksi kera varan.

Vetereeneissa kisasivat Taika ja Nuppu. Taikalla oli taas virtaa... vähän liikaakin... No, tuomari ihastui energisyyteen ja myös Taikan lihaskuntoon, jota moneen kertaan ihmetteli ja vielä arvosteluunkin kirjoitti. Muuten arvostelut olivat tyhjät paperit, tuolta ei kirjallisia arvioita saanut.

Tämän jälkeen seurasi "pientä säätöä", kun Liettuassa kehien kulku poikkeaa aika tavalla Suomesta ja muista Baltian maista. Lopulta saatiin oikeat koirat kehiin, oli siinä venkslausta! Tähän ROP- kehään tulivat junnuista Minku, sitten cacibit saaneet Lumo ja Caro, sekä veteraanien voittaja Taika. Lumo käteltiin ROP:ksi, Myrri oli ROP- juniori ja Taika ROP- veteraani. Kolmen ROP:n päivä siis! Päätettiin jäädä vielä ryhmiinkin, kun kerran kasvattajaluokkakin oli ilmottu eli päästiin kisaamaan neljässä kategoriassa:  kasvis, ROP- juniori, ROP- veteraani ja vielä ROP 8- ryhmä. Pitkä päivä tuli siis. Ryhmissä ei menestytty, kisaa oli valtavasti. Junnukehässä oli varmaan lähemmäs 100 koiraa ja juoksutettiin monessa osassa, veteraanejakin monta kymmentä. No, kokemus oli kiva ja hyvässä seurassa mikäs siinä edustaessa. Iltasella hyvät ruokailut ravintolassa (on se edullista noissa maissa!) ja sitten nukkumaan.

Lauantaina oli vuorossa tittelinäyttely, Liettuan voittaja. Eilisten koirien lisäksi paikalla oli nuorten luokassa Latvialainen uros. Tuomarina toimi persoonallinen miekkonen, Igoris Zizevskis. Lucalle junnuserti ja Carolle luokkaserti, nuortenluokan uros vei voiton. Tuomari oli moittinut Caroa lihavaksi, joten siitä syystä häviö. Myrri esiintyi taas hienosti ja junnuserti saatiin. Minku hävisi tällä kertaa avoluokan kisan, saaden sileän erin. Lumo oli kanssa lihava, tuomarin sanoen "fat". No, luokkaserti silti. Taika voitti veteraanit ollen taas ROP-vet. Loppukisassa Myrristä tuli ROP- juniori ja Lucasta VSP- juniori.  Meidän leiristä siis tittelit Lucalle, Myrrille ja Taikalle, ei hassummin! Isoihin kehiin ei jääty, kun ei sitä "isoa" ROP:ia tänään tullut ja oltaisiin päästy "vain" kolmeen kehään ;)

Sunnuntaina oli viimeinen näyttelypäivä ja koirista olivat paikalla kaikki  muut paitsi Latvialainen uros. Tuomaroimassa oli virolainen Inga Siil, joka oli tykkännyt joskus Lumosta mutta Minkusta (junnuna) ei yhtään. Luca sai toisen junnusertinsä ja tuli junnuvalioksi, hienoa! Myrrillä tämä valioituminen tapahtui jo lauantaina. Molemmilla on nyt siis tittelirivi: EE LV LT BALT JMVA JV-18 Riga JW-18 LTJV-19. Ei hassunpaa reilun vuoden ikäisiltä mukuloilta!


Liettuan Juniorivoittajat, Luca ja Myrri :) kuva Jonna Rajala

Minku oli tuomarin silmissä parantunut huimasti sitten juniorivuosien- tänään luokkavoitto kera  luokkasertin! Lumo sai myös sertin ja tätä myötä valioitui Liettuaan ja Baltiaan. Cacib- kisassa tulokset olivat kuten perjantaina: Lumolle cacib, Minkulle vara. Veteraaneissa tuomari ihastui Taikaan aivan totaalisesti. Kehui kuntoa, energisyyttä.. Mummo oli liekeissä! ROP- vet tuli jälleen. Sitten ROP- kehään, jossa tulikin ongelma esittäjistä kun sekä Luca että Caro olivat siellä. Kysäisin kehän laidalla ollutta handleriksi pukeutumiseltaan vaikuttanutta naista, veisikö Taikan. Hän otti heti haasteen vastaan ja ei kun koko lössi kehiin. Esitin Myrriä ja yritin samalla vilkuilla miten handleri pärjää Taikan kanssa. Pientä haastetta näytti olevan, kun Mummo hyppi ja pomppi namin perään. Tuomari sanoikin esittäjälle että nami pois! ja johan lähti liikkeetkin sujumaan kuten pitää- Taikan tyyliin loistavasti. Lopulta juostiin vielä kierros kaikki yhdessä ja tuomari aloitti luettelemaan: Myrri ROP- juniori, Luca VSP- juniori. Caro VSP ja Taika ROP!! Kyllä siinä meinasi tippa linssiin tulla, meidän Mummo voitti kovassa seurassa koko kisan! ROP- kuvaa otettaessa tuomari moneen kertaan päivitteli ja ihasteli Taikan kuntoa, miten energinen ja lihaksikas Taika on. Ei siinä voinut kuin tuntea iloa ja ylpeyttä hienosta veteraanista!


Caro VSP, Taika ROP. kuva Jonna Rajala

Ryhmäkehiin oltaisiin päästy taas useampaankin, mutta koska lautta lähti illalla oli pakattava leiri ja suunnattava kohti Suomea. Pitkä ajomatka siitä tuli, mutta tulosten lämmittäessä mieltä, mikäs siinä ajellessa :) Kotosalla oltiin klo 03.00 yöllä ja onneksi seuraava päivä oli vielä lomaa, ja tulikin tarpeeseen.

Tänään saatiin vielä kuulla että Taika on valittu OSKK:n Vuoden Veteraaniksi! On se melkoinen Mummo! Muillekin tytöille hyviä sijoituksia kovassa seurassa. Upea laumamme, kerta kaikkiaan!