Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-03-05

Joensuun KV ja Nord


Joensuun tuliaiset

Viikonloppu vietettiin Joensuussa, jossa järjestettiin lauantaina KV- ja sunnuntaina Nord- näyttelyt. Matkaan lähdettiin la aamulla aikaisin. Vietiin auto hotellille ja käveltiin siitä reilun 1 km matka näyttelyhallille- tuli koirille hyvä ulkoilu pitkän autossa istumisen jälkeen.

Tollereita oli kisaan ilmoitettu 13 ja kaikki olivat paikalla, tuomarina toimi ruotsalainen vanhempi nainen, Zorica Blomqvist. Urosten (4 kpl) valinnat olivat hieman... erikoisia ... osittain, mm. upeasti menestyneelle Excelille eh. Tästäpä sitten innolla kehään... Myrri oli ainoa junnunarttu. Kun mentiin kehään, tuomarin tyyli muuttui täysin. Hymyili, lässytti ja naureskeli, Myrri oli ihan innoissaan :) Hienosti sujui esiintyminen ja eri sa tuli todella kivalla arvostelulla. Hieno juttu!


Myrri lauantaina juk 1 va-sert

Valioissa oli neljä ja kaikki saivat erin. Voitto luokan nuorimmalle Ruutille, Minku luokan 2. sa:lla. Lumo oli luokan 4. sileällä erillä, syy ei arvostelusta selvinnyt. Veteraaneja oli kaksi, Taikaa lähes 2 vuotta nuorempi mutta tyypiltään saman mallinen narttu ja sitten Taika. Eipä ole Mummo niin "sekaisin" ollut kehässä aikoihin jos koskaan :P En meinannut saada minkäänlaista rotia Rouvaan, kun vaan hyppi ja riekkui kuin pahinkin pentu. "Pikkusen" liian kivaa oli hällä! No tuomari tykkäsi ja kehui energisyyttä moneen kertaan ja sillä irtosi ROP- veteraanisija kera sa.n, jes! Pn- kehässä ei menestystä muille kuin Minkulle, joka oli pn3 (kiitos Sonjalle Minkun viemisestä!). Myrri ei sijoittunut mutta saatiin kuitenkin vara-serti, joka oli ihan kiva muisto tästä reissusta.


Työvoitto! Taikan ROP-vet "hieman" energisellä esiintymisellä :P

Kun lähdetiin näyttelyhallista oli keli ulkona muuttunut täysin. Lunta tuiskusi vaakatasossa ja kauhea tuuli... Huh! Kävelymatka hotellille ei siis ollut kovin ruusuinen, mutta perille selvittiin. Illalla hyvä ruokailu maksaa ja kuhaa nauttien erinomaisessa ravintolassa, mukava ilta kaikin puolin!

Sunnuntaina lähdetiin aamiaisen jälkeen kohti näyttelypaikkaa. Tuomarina toimi Marjatta Pylvänäinen- Suorsa, joka on aina pitänyt koiristamme. Tollereita oli paikalla vain 6, uroksissa yksin Excel jonka eilinen eh muuttui nyt ansaitusti eri sa:ksi, onnea! Myrri esiintyi yksin junnuissa, eli serti oli tarjottimella tarjolla. Mutta niinpä tietenkin kun kisaa ei ole, niin eipä mitään saavuteta. Lähes kaikki oli huonosti, kapea runko, pitkänomainen kapea pää, takakorkea liike, mitähän vielä. Eipä sillä vikalapulla irronnut kuin eh. Arvostelu oli hyvin samanlainen kun Markku Kipinältä Helsinki winnerissä, jolta myös eh saatiin. Tulipa todettua, että toinen tuomari listaan kenelle ei Myrriä kannata viedä.

Valioissa oltiin me ja eilisen ROP Ruuti. Kaikille jälleen erit, mutta tällä kertaa Minku voittoon ja Minkulle ja Lumolle sa:t.


Minkun maatavoittavaa liikettä

Taika esiintyi yksin veteraaneissa ja vähän liikaa virtaa oli tänäänkin, pysyi sentään hieman paremmin hallinnassa, mitä nyt mölisi arvostelun aikana kun lihapullatarjoilu ei ollut riittävän nopeaa :D Upea arvostelu tuli sekä ROP- vet kera sa:n jälleen! Etenkin arvostelun lauseet: "Liikkuu erinomaisesti kepeällä askelella" ja Erinomainen kunto" lämmittivät sydäntä!


Taikan "erinomainen, kepeä askel"


Ja "erinomainen kunto"

Pn- kehässä oltiin siis vain me, harmi kyllä "vaan" kolmen koiran eikä neljän kanssa... Mutta todettava on, että jos tuomari ihastuu Minkuun niin Myrri kyllä poikkeaa tästä. Joten, ihan ymmärrettävää siinä mielessä. Minku jatkoi hienoa esiintymistään Sannan ohjaksissa (kiitos Sanna!) ja liiteli ykköseksi. Lumo oli toinen ja Taika kolmas. Minkulle nord- serti ja Lumolle nord- varaserti. ROP- kehässä Minku jatkoi hienoa menoaan ja tulikin valittua rodun kauneimmaksi!


Excel VSP, Minku ROP

Kotimatka oli pitkä ja vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Kolmoisvoitto upeaa, mutta eh Myrrille kieltämättä fiiliksiä vähän latisti. Täytyy vaan opetella toteamaan että kaikki eivät voi aina pärjätä, etenkin kun ovat varsin eri tyyppiä ainakin vielä tällä hetkellä. Ja hyvä niin, onpahan sitten enemmän mahdollisuuksia että joku vuorollaan pärjää :)