Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-01-14

Myrrin huikea näyttelyvuoden avaus!


Kajaanin kaunottaret, Myrri ja Mummo sekä Myrrin palkinto jättimustekala :)

Perjantaina suuntasi laumamme matka kohti Kajaania. Aamusella liikkeelle ja perillä hotelli Valjuksessa oltiin mukavasti kolmen maissa, noin 500 km ajomatkan jälkeen. Meillä oli tilava, vähän suurempi huone, jonne majoituttiin, ja sitten lenkittämään koiria. Ilma oli tuulinen ja lunta pyrytti koko illan, ei mikään maailman mukavin ulkoilusää. No, koiria kelit ei haitanneet, reippaasti kuljettiin lenkkiä haistellen uusia hajuja. Maalla kotona hajut ovat vähissä, koirille on mukavaa vaihtelua reissuilla päästä nuuskuttelemaan vähän muutakin kuin hirvien, peurojen ja kettujen jälkiä :) Illalla käytiin hotellin ravintolassa nauttimassa mainio illallinen, josta toki tytöillekin tuliaisboksi tuotiin huoneeseen. Hyvin maistui pekoni ja maksa!

Aamulla heräiltiin ja kaikessa rauhassa tehtiin lenkki ja nautittiin hyvä aamiainen. Sitten laittamaan tavarat kasaan ja tollerimobiili suuntasi kohti Kajaanin pallohallia reilun 1 km päähän. Pakkasta oli vain muutama aste ja sisällä hallissa ihan inhimillinen lämpötila. Tytöille matkaan otettuja takkeja ei tarvittu ja itsekin tarjettiin hyvin odotella kehien alkua.

Tollereita oli kisaan ilmoitettu 21, joista 17 narttuja 4 urosta. Miksi se useimmiten onkaan näin, että narttuja on moninkertainen määrä... No, toisaalta tuleehan meiltäkin jo neljä osallistuvaa narttua, joten ... :) Tollerit tuomaroi pitkän linjan tuomari, Tuula Savolainen. Uroksia kisasi kaksi nuortenluokassa ja kaksi avoluokassa. Arvosanoja jaettiin laajalla skaalalla. T, kaksi EH:ta ja yksi Eri SA, avoluokan voittajalle Hillitön Rosvoroopelle. Onnea vielä tätäkin kautta!

Junnunarttuja oli kisaamassa kolme. Myrri oli luokan ensimmäisenä, sitten jo messareissa kohdattu ja siellä erit molempina päivinä saanut juniori ja yksi ensi kertaa näyttelykehissä oleva. Myrrillä oli virtaa, liikkeet olivat lennokkaat ja seisominen, no, ihan ok. Hyvin antoi tuomarin tutkia, ja tarkasti tutkittiinkin. Huh riemua kun arvosanaksi nousi punainen kortti, erinomainen! Myös toisena kisannut junnu sai erin, kolmas eh:n. Kilpailuluokassa juostiin edestakaisin ja yhdessä ympäri. Myrri laitettiin ykköseksi ja luokan ainoana sai sa:n. Jee!


Myrrin "tahdikkaat, tasapainoiset liikkeet" :)

Nuorissa kisasi kaksi narttua joista molemmille eh:t. Avossa oli tunkua, kuusi narttua. Arvioita jaettiin eristä h:hon, ja kahdelle sa:t. Valioissa kisasi Taani, Lumo ja Minku. Kaikki esiintyivät hyvin ja saivat erinomaiset. Kilpailuluokassa Minku laitettiin ykköseksi ja Lumo kolmanneksi. Minkulle ja Taanille sa:t. Lumolle kaivattiin vahvempaa kuono- osaa ja laajuutta liikkeeseen. Syy siihen miksei liike ollut normaalin loistava, selvisikin sitten. Lumolla on selkä jumissa (ilmeisesti), kotiin päästyämme ei sohvalle hyppy enää onnistunut. Tänään onkin tiedossa lääkärireissu, toivottavasti saadaan Lumppari kuntoon pian!

Veteraaneja oli kaksi, Taika ja vähän vanhempi Arcticfox´s- koira. Taika esiintyi tuttuun tyyliinsä hyvin, ja sai erin. SA:ta ei saatu, koska kunto oli tukeva. ROP- veteraaniruusuke saatiin ja se olikin jo Mummon 44:s. On se Taika vaan melkoinen mummeli!

Parasnarttu- kisassa oli vain viisi koiraa: Myrri, kaksi avoa, Minku ja Taani. Paljon saatiin juosta yhdessä ja erikseen. Taani käteltiin pois ekana. Sitten juoksutettiin Myrriä ja avoluokan voittajaa keskenään. Järjestys pysyi. Taas juostiin koko letka yhdessä ja sitten tuomari ojensi käden minulle. MITÄ?!? Myrri jäi ykkökseksi?!? Niin jäi ja voitti koko narttujen kisan! Uskomaton suoritus alle 1- vuotiaalta juniorilta! Saimme sertin, cacibia harmittavasti ei junnuna saatu ottaa vastaan mutta eipä paljon haitannut! Mikä voitto! Minku oli Jarnon ohjaksissa pn4, ihan kelpo tulos vielä pöksyistä ja hännästä melko karvattomalle Minkulle.

Meidän kisa jatkui suoraan ROP- kehään. Siellä juostiin taas yhdessä ja erikseen. Ja niinhän siinä kävi, että ROP- ruusuke ojennettiin Myrrille! Koko rodun kaunein KV- näyttelyssä junnuluokasta... Ei meinannut usko riittää mutta tottahan se oli!


Hillitön Rosvoroope VSP, Myrri ROP, tuomarina Tuula Savolainen

On se Myrri vaan upea neito, voitti niin äitinsä, tätinsä ja mummonsa sekä monet monet muut. Myrri oli minun fiiliksistä ihan pähkinöinä eikä ROP- kuvan ottamista meinannut tulla enää mitään. Mutta eipä haitannut! Kotiin ajeltiin epäuskoisen juhlafiiliksen vallitessa, ei paljon 500 km mittarissa painanut. Kotosalla voittajakoira sai palkinnoksi lahjakorteilla ostetun jättimustekalan, josta leikkiriemua riitti koko illaksi! Voi Myrri Myrri, olet sinä vaan melkoinen :)


ROP- koiran leikkejä :)